שאלה

שאלה

כשבן אנוש הופך לערפד, מפסיק תהליך ההזדקנות שלו והוא ישאר באותו מצב שהוא נהפך בו לערפד. איך בדיוק הולך כל הענין עם התבגרות של ערפד שנולד ערפד?

בדנתמ

New member
אולי...

אולי אותו ערפד גדל, ותהליך הגדילה שלו מפסיק רק כשהוא מגיע לבגרות פיזית מלאה? זה תלוי מאוד בסופר... יש כאלה שסבורים שאי אפשר להיוולד ערפד, אני נוטה להעדיף את האופציה שכתבתי קודם.

Berethor

New member
צודק

זה בדיוק כמו אצל האלפים( אם אתה מכיר), כי יש הבדל בין התבגרות והזדקנות(בני תמותה חושבים שזה אותו דבר). מנקודה מסויימת ההתבגרות עוצרת ואתה רק מזדקן. אז אצלם זה לא קיים, וכמו שציינת זה תלוי בספר, כי בחלק יש לערפדים ילדים וזה כמו שהסברנו, ובחלק לא יכולים להיות לערפד ילדים, מה שלי נראה יותר הגיוני, כי לתת חיים בתור אלמת קצת לא מסתדר.

Berethor

New member
בעיקרון תהליך ההזדקנות מפסיק כי

הערפד הוא מת, אז זה סוג של "רמאות על המוות" במובן הזה שהוא מת ועדיין ממשיך לתקיים, אז בן תמותה מת לא יכול לזדקן, רק לרקב, וערפד גם לא נרקב כמובן, נהפוכו הוא עוד משלים לו חלקי גוף שלמים. ברוב הגרסאות הרציניות של ערפדים, לערפדים לא יכולים להיות ילדים, ו'ילד' זה מי שהם הופכים לערפד, בגרסאות שכן יש לערפדים ילדים, בדרך כלל אין הסבר והיגיון מאחורי זה, לפעמיים זה סתם נסיון להראות משהו שדיי הגיוני לבני תמותה. הערפד הזה פשוט מתבגר ואז לא מזדקן.

בדיוק נכנסתי כדי לשאול על זה

כאילו אם נולד ערפד.. באיזה גיל הוא מפסיק להזדקן..?

lacrimosa girl

New member
התאים שלו מפסיקים להתחלק,

כל התהליכים הביולוגיים מופסקים, כי בעצם הוא לא חי יותר.. אבל בגלל שהוא גם לא מת הוא לא נרקב ופיכסה.

קרניjack

New member
תלוי

אם הסיפור מתייחס אל הערפדים כגזע יותר מאשר אל מתים, גם אני סבורה שהערפד יתפתח עד גיל מסויים וייעצר בו, אם הם מוצגים כאל מתים מובהקים אין סיבה שיווצר ערפד ולד.

megahertz

New member
אם אני רק יכול להוסיף שבבלייד

ערפדים (שיכולים להוולד לפי הסיפור) פשוט מזדקנים הרבה יותר לאט מבני אדם. וממשיכים להזדקן גם במהלך "חייהם". כמו בני אדם (נולדים-מתבגרים-מזדקנים), רק חיים הרבה יותר שנים. לא יודע לגבי מוות טבעי. וכמובן שכל סופר/כותב מחליט את מה שמתאים לסיפור שלו/שלה.

למעלה