שאלה

SilveryIce

New member
שאלה

בכל מקום שאני קורא בו על חלומות צלולים כתוב שדרושה יכולת טובה לזכור חלומות. את ההיגיון אני מבין. אבל, לפי מה שאני יודע, כדי לזכור חלום צריך או להתעורר באמצעו, או לקבל מודעות במהלכו. האפשרות השנייה לא רלוונטית, כי הרי זו המטרה הסופית.. לכן כדי לזכור חלום עלי להתעורר באמצעו. עם חלום אחד זה עוד בסדר, מחזור שינה הוא כשעה וחצי, אני יכול לכוון את השעון שיעיר אותי לקראת סוף המחזור האחרון. גם כאן יש בעיות, אני צריך לקחת בחשבון את הזמן שלוקח לי להירדם, שהוא ממש לא קבוע, ונע בין כמה דקות ליותר משעה.. הסיפור מסתבך כאשר צריך לזכור 2 חלומות או יותר, כמו שבד"כ כתוב שדרוש. קודם כל, להתעורר פעמיים זה לא נחמד, ולפעמים אחרי שקמים וכותבים קשה לחזור לישון. דבר שני, אחרי שאני חוזר לישון, למתי לכוון את השעון? לעוד שעה וחצי + הזמן שלוקח לי להירדם, שהוא לא ברור? ואני לא יכול לדעת באיזה שלב של המחזור התעוררתי, תחילת או סוף החלום, וכו'.. ויש עוד כמה בעיות. יש דרך אחרת לזכור חלומות חוץ מאלה? ואם לא, מה אפשר לעשות/מה אתם עושים?

oobe

New member
תשובה

יש את החלומות של הבוקר,במיוחד החלום האחרון ממש לפני שמתעוררים. חוץ מזה,החלום האחרון (עם לא התעוררת יותר מדי) -אתה יכול גם לחזור אליו ולחצלל אותו. כדי להצליח לחצלל את החלום האחרון זה יעזור אם לא תעבור מהשינה לערות בחדות אלא תישאר בבמצב הביניים,לא לפקוח עיניים ולא לזוז כשאתה מקיץ. האפשרות השניה היא כן רלוונטית.יש לא מעט אנשים שמחצללים פתאום רק כי חשבו ורצו את זה.אם כי זה יכול להיות מצב זמני ואם לא עודדו את התהליך בעזרת רישום החלומות ביומן ו/או טכניקות להגברת צלילות וכאלה,אז יש סיכוי שהחצלולים יעלמו. לגבי השעון המעורר-רעיון פשוט ופרקטי.אני אנסה אותו. נראה לי שכדאי לכוון את השעון כך שיעברו כמה מחזורי שינה,היות וזמן החלומות מתארך ככל שמתקדמים בזמן השינה,וגם אתה פחות עייף. אולי תנסה לחשב את זמן ההרדמות רבע שעה ובהמשך תשנה בקפיצות של 5 דקות למעלה/למטה לפי מה שתכלס קורה. בעיקרון המערכת בהחלט מסוגלת להתאים את עצמה כשהיא תבין למה אתה מצפה.זה מאוד דומה ליכולת להתעורר בשעה מסויימת רק כי רצית בכך-מה שקורה די הרבה.

makron2

New member
אולי גם..

לרשום רק כמה מילות מפתח מהחלום בלילה,כדי לא לרשום יותר מידיי. לזכור שני חלומות ברמה דיי מופורטת זה אמור להיות דיי טוב.

SilveryIce

New member
רגע,

"לגבי השעון המעורר-רעיון פשוט ופרקטי.אני אנסה אותו" אז איך אחרת אתה מציע לזכור חלומות? האם בשביל להיות מסוגל להיזכר בחלום אחרי שהתעוררתי ולרשום אותו ביומן, אני צריך להתעורר באמצעו, או שמספיק לנסות להיזכר בפרטים ועם הזמן אני אזכור יותר פרטים מהחלומות, ויותר חלומות? כי לפי מה שאני יודע, אתה שוכח חלומות אם לא התעוררת באמצע או שהוא היה צלול..

oobe

New member
או קי

אז איך אני מציע לזכור חלומות-כמו שאתה עושה,שעון.אפשר גם לזכור את החלום האחרון בבוקר כמו שהזכרתי,ואפילו לחצלל אותו.אני נעול כרגע על החלום של הבוקר-זמן היקיצה. עם הזמן תזכור יותר ותתפתח בתחום.הכתיבה של החלומות מתרגלת ומשמנת את הגלגלים. כדאי גם לחזור לקרוא את החלומות שכתבת,במיוחד לפני השינה. יכול להיות שפתאום תיזכר בעוד פרטים-גם אותם תכתוב. טיבם של חלומות שהם מתפוגגים וכך גם הזכרון שלהם.

silverhawk

New member
ההנחה שלך לא ממש נכונה

אמנם, אם תתעורר באמצע או מייד לאחר חלום, יגדלו הסיכויים שתזכור אותו, אך זו ממש לא הדרך היחידה - רבים מהחלומות שזוכרים הם חלומות שהתרחשו שעות רבות קודם לכן (וכמובן, ככל שתשתפר בזכרון חלומות, כך תזכור יותר מהם). אני מציע לך לעבוד על יומן חלומות, ע"פ השיטה המצויה בשאלות הנפוצות.

למעלה