שאלה

elad2580

New member
שאלה

שלום לכולם אבא שלי יליד הארץ נולד בשנת 1945 שהארץ היתה תחת שילטון בריטי ויש לו תעודת לידה של פלסטינה...יש מצב שהוא זכאי לאזרחות בריטית? ועוד שאלה הפעם מהכיוון השני סבתי ואימי ילידות תוניס וגם הן נולדו בזמן שלטון צרפת שם האם הן זכאיות אולי לדרכון צרפתי? אשמח לתשובה תודה

Nobilis

New member
תשובות

א) לגבי אביך - לידה בישראל בשנת 1945, כשלעצמה, לא זיכתה באזרחות בריטית. ב) לגבי האם - לא כל יליד תוניס בזמן השלטון הצרפתי הוא גם אזרח צרפתי. האם אמך/סבתך טוענות לאזרחות צרפתית, או שמדובר בשאלה כללית?

elad2580

New member
המשך...

לגבי אבי אין שום אפשרות על סמך לידתו בתקופת השילטון של הבריטים? לגבי אימי מדובר בשאלה כללית,איך אני יכול לדעת על זכאות שלהן?

Nobilis

New member
תשובה

לגבי האב - אכן. לגבי האם - לפנות לשגרירות הצרפתית ולשאול. נסה לשאול גם בפורום צרפתית ותרבות צרפת להנחיות. אבל, בגדול, אם אין להן קשר לצרפת ולא הייתה להן אזרחות צרפתית (למיטב ידיעתן) זה לא סביר.

een ogenblik

New member
לגבי אביך - לא!

שני הורי נולדו בשטחי המנדט הבריטי. אחיהם נולדו בשטחי המנדט הבריטי. בני/בנות דודיהם/דודותיהן נולדו בשטחי המנדט הבריטי. חבריהם נולדו בשטחי המנדט הבריטי. הורים של חברים שלי נולדו בשטחי המנדט הבריטי, כמו גם הקשורים אליהם בקשרים הדומים לקשרים שיש להורי. אביו של אישי נולד בשטחי המנדט הבריטי, כמו גם הקשורים אליו בקשרים הדומים לקשרי הורי. לאף אחד מהם לא מגיעה אזרחות בריטית. השלטון הבריטי בשטחי ארץ ישראל היה מנדט מוגבל, ללא שום חזקה חוקית אף לכאורה של בריטניה על ישראל, וללא שום זכות לאזרחות של תושביה באמפריה הבריטית.

למעלה