שאלה!

תחיה

New member
שאלה!

יש לי שאלה! למה הבנות הברסלביות לובשות מכנססים ומעליהם חצאית? אני שמעתי שזה יותר צנוע? האם זה נכון?

פראזניק

New member
מענין...

אחיותי לא הולכות כך... אולי ישנן כאן בנות ברסלביות, אפשר לשאול אותן, ככל הידוע לי, אי אפשר בכלל לומר "הברסלבים הוכלים כך", משום שכל ברסלב´ר כפי שקיבל מאבותיו. בברסלב, שלא כבחסידויות אחרות, אין מנהג זהה ברוב הדברים, רבי נחמן מעולם לא הורה כך או אחרת ביחס לרוב המנהגים, אלא הדריך כל חד לשמור על מנהג אבותיו. וסתך כך לגבי לבישת מכנסים תחת החצאית. כך נהגו בתפוצות מסוימות (בעיקר בעדות המזרח), משום שלדעתם זה צנוע יותר. אבל אין לזה שום קשר לברסלב. יום טוב.

תחיה

New member
אוקיי...

כשאני למדתי במדרשה די לימדו אותנו את החסידות ודי אמרו לנו שככה היו הולכות הבנות בזמנו, אני הולכת ככה, אבל לא בגלל הצניעות אלא בגלל שנוח לי ללכת ככה! לא יודעת אולי סתם אמרו לנו???

רוחלע19

New member
סבתא די צחקה היום ממני

לשמוע שאלתי, אם היא שמעה אי פעם על זה שבברסלב נהגו הבנות ללכת מכנסים מתחת לחצאית.

meetyg

New member
גם אני ראיתי כמה כאלה הולכות כך...

בס"ד ראיתי באמת מישהי (שהיא בעצם חברה של המשפחה) שהולכת כך (והיא נשואה לחסיד ברסלב): מכנסי ג´ינס, ומעליהם חצאית, שמגיעה קצת מעבר לבירכיים (כלומר מכסה את הבירכיים ועוד קצת). האם זה יותר צנוע? זאת שאלה טובה, ואני אסביר למה: פעם, באמת נשים מעדות מסויימות היו הולכות כך (בעיקר בתימן, לפי מה שידוע לי), וזה היה נחשב צנוע. היום, אני בספק אם זה נחשב לצנוע יותר מסתם חצאית ארוכה, היות וזה דבר שונה מהרגיל, וכידוע, כל דבר שונה מהרגיל מושך את העין, וזה חוסר צניעות. האמת, אני לא הבנתי את הקטע של המכנסיים + חצאית... בהתחלה זה נראה לי מעין "תחכום" כזה... כאילו שהבנות רוצות ללבוש מכנסיים, אבל בגלל שאומרים שמכנסיים זה לא צנוע אז שמים על זה חצאית... אני אומר שיחליטו: או מכנייס, או חצאית (ארוכה)... קצת מוזר לי ה"באמצע" הזה, שלובשים מכנסיים ומעל זה חצאית באורך בינוני... אם זה היה דבר נפוץ ומקובל בימינו, לא הייתי מתנגד (בעצם אני לא ממש מתנגד, זה פשוט נראה לי מוזר)... אבל בגלל שזה דבר שקצת מוזר, אני חושש כי זה ימשוך תשומת לב ובכך יהיה פחות צנוע (ואז "יצא שכרו בהפסדו")... זאת דעתי בכל מקרה...

פראזניק

New member
מכניס ג´ינס...

ועליהם חצאית, אינם מנהג יהודי, כי אם מנהג אחינו ההיפים:)))) בכל מקרה, אין בזה משום מנהג ברסלב. וודאי שצריך להקפיד על צניעות, כל אחת כפי שנהגה בבית הוריה, או (בעלות תשובה) כפי שקיבלה על עצמה. :))

meetyg

New member
זה בא הרבה לפני ההיפים!

בס"ד אולי ג´ינס ומעל חצאית זה של ההיפים, אבל מכנסיים (מבד) ומעל חצאית זה דבר שקיים כבר מלא זמן... אני אומר לך, שבתימן הנשים היו מסתובבות כך! אם זכור לי נכון, אז יהדות תימן נוסדה קצת לפני ה"היפים"
לא רק שסבתא שלי יכולה להעיד על כך (ויש גם ספר תמונות שמישהו פעם צילם את יהודי תימן, ושם רואים בבירור שהן לובשות מכנסיים מתחת לחצאית/שמלה), אלא אפילו יש נשים תימניות (לא רק, כלומר גם מעדות שונות) שהולכות כך עד היום! אפילו יש איזו אחת בכפר סבא שהולכת כך... נראה קצת מוזר, אבל אולי זה כי קצת "מבוגרת" (לא יפה לומר "זקנה"...) מה שכן, ברור שזה איננו דבר שבא מחסידות ברסלב, אבל אני מבין רבים שחושבים שזה אולי איזה מנהג "ברסלבי", היות והדבר נפוץ יותר אצל נשות ברסלב... לא יודע למה דווקא הן הולכות כך (לא כולן, אבל יש הרבה), ולא נשים ממיגזרים אחרים...?!

פראזניק

New member
אכן כך...

עצם לבישת מכנסים תחת חצאית, כפי שכבר ציינתי, הוא מנהג שנפוץ בעדות המזרח, מאז ומעולם (אמנם, בפרט אצל בנות תימן). הג´ינס תחת החצאית, הוא מנהג אחינו ההיפים ולזאת התכוונתי. בכל מקרה, אין זה "מנהג ברסלב".

וונדר.

New member
אני מכירה כאלו

שלובשות שרוואל (כזה עם הגומי בקצוות המכנס) ומעל זה חצאית , פשוט כי זה יותר נוח ויותר צנוע, אבל החצאית ארוכה - עד הנעליים!!! כך שלא רואים את המכנס, אבל שוב זה תחליף לגרב... בכל אופן הרב הספציפי שלי מתיר את זה רק במקרים של מסלולי טיולים המחייבים זאת וכו´ ולא באופן יומיומי או בימים חורפיים במיוחד... בציפייה...

הרי ידוע...

הרי ידוע שכל מה ששונה ויוצא דופן זה מושך תשומת לב וזה הרי אסור. אני גם בטוחה שהנשים שהיו הולכות פעם עם מכנסיים מתחת לא נראות כמו הבנות של היום אני בכל אופן לא הולכת ככה וגם כל הבנות הרסלביות שאני מכירה לא הולכות ככה, אני רק מתארת את התגובה של הרבנית שתראה דבר כזה.. ובכלל לבוש מכנסיים זה אסור (תלוי איזה סוג) ובמיוחד ג´נס. שיהיה לכולנו יום טוב ושמייח

אמיתי 21

New member
ואני ראיתי גם פסוקים שאוסרים ללכת

עמ"י עש"ו בדיוק כמו שאת אמרת וגם זה עלול להוביל לדבר עורה

למעלה