שאלה

leka27

New member
שאלה

יש לי קצת בעיה עם השיר "סתם", ניסיתי הרבה זמן להבין ולא ממש הצלחתי, אז אולי מכם תבוא הישועה (וההסבר...). לפי מה שאני מבינה כל השיר מדבר על זה שכל העולם הזה הוא סתם, לא משנה כ"כ מה נעשה פה והוא בסך הכל הפרוזדור (הדרך) לעולם הבא. ומה שאני יודעת זה בדיוק הפוך, כל דבר שאנחנו עושים יש לו משמעות והוא "נכתב בספר". נראלי הרמב"ם אומר שהאדם צריך לראות את העולם חציו זכאי וחציו חייב וכל מעשה שהוא יעשה הוא זה שיכריע לזכות או ח"ו לחובה (מפחיד....). אז אולי השיר מתכוון למשו אחר?

odery

New member
זה יכל

בדיוק לענות על שאלתך. נראה שעמיר שר את כל הפעולות האלה (להקדים,לאחר,לבטל,למהר,להגמל,להצדיק,להצטדק, להשתנק וכו`) לאלה שעושים אותם ללא כוונה,ללא משהו שמוביל אותם ``בדרך`` לאנשהו.פשוט סתם,ללא מחשבה או כוונה,אז הוא בא ומזכיר ``העולם הזה פרוזדור`` את תתחיל להתכוון ולהתכוונן לשם.

AviHayun

New member
הייתי מוסיף עוד נדבך לתשובה הזו.

כמובן שאני מאוד מסכים עם התשובה של ODERY ואולי כדוגמא הייתי לוקח את הצורה בה נכתב השיר. הרי יש כל כך הרבה דרכים להציג שיר ואילו עמיר בחר להציג אותו כמשפט אחד מתמשך ו"סתמי" "סתם לחבר סתם סתם לחסר סתם" ללא שום פיסוק, ללא שום הפסקה, ללא הפרדה בין בית לפזמון וזה לדעתי, רק כדי להוכיח שיש מספר דרכים לעשות פעולה מסויימת. אפילו לכתוב שיר שזה סוג של פיסגה רוחנית - אפשר להציג כמשהו סתמי ופשוט ומנגד, במיוחד כשמדובר ביצירה של עמיר בניון - הדבר יכול להגיע לכדי שלמות. אז הבחירה בידיך, לעשות פעולה סתמית ולא לקבל תמורתה שכר או לעשות בדיוק את אותה פעולה אך עם כוונה טובה ולזכות בגינה לחיים טובים הרבה יותר.

leka27

New member
תודה לשניכם...

עכשיו חשבתי על זה ויכול להיות שזה שהשיר נכתב ללא פיסוק זה מרמז על "מירוץ החיים" שאנחנו נמצאים בו- עסוקים כל הזמן בלהשיג כמה שיותר, לאסוף כמה שאפשר וכו' וקצת שוכחים את היעד הסופי.

למעלה