לי דווקא יש תשובה שונה
נובעת מנקודת ההשקפה שלי כמובן שאצלי תמיד עדיף גרמנים על צרפתים. שדה התעופה של פרנקפורט קרוב יותר לעיר (כרבע שעה) מאשר שארל דה גול קרוב לעיר. בפריז תצטרך למכור כליה כדי לגור במקום טוב. רוב העובדים של אל על גרים באזורי מהגרים לא נעימים ולא ממש גרים בפריס המתוירת (כי יקר, יקר, יקר !!) לעומת זאת בפרנקפורט תוכל להסתדר על דירה באזור טוב (המחירים באזורים הטובים הם פחות או יותר כמו בתל אביב באזורים הטובים זה. יש גם דירות ב- 700 יורו ל- 2 שותפים (וכמובן שלא משלמים ארנונה!

. גם בפרנקפוקט יש מה לעשות זה מאוד תלוי אם יש לך מדריך מקומי בעיר. נכון העיר לא הכי יפה אבל גם לא כל כך משעממת והיא לא תהיה לך משעממת בתור מישהו שרק מתחיל להכיר אותה. האוכל לא יקר, יש הרבה פאבים, מקומות בילוי, בירה זולה (ובשוק כריסמס יש שוקולדים טעימים ממ..

,בנוסף, אם אתה בונה על לימודים אז אוניברסיטת גתה זה מקום לא רע לעשות זאת. אם אתה מתכנן לחסוך כסף הרי שפרנקפורט עדיפה יותר כי היא זולה יותר (כך שתוציא פחות על קניות בסופר). לגבי הסתגלות: הצרפתים לא ממש נעימים למי שלא דובר את השפה ויש להם פחות סבלנות לזרים. בשתי המקומות יש מלא בני דודים. בכל מקרה גם בגרמניה תצטרך ללמוד את השפה כי הם לא ממש דוברי אנגלית יחד עם זאת הם מאוד סובלניים כלפי מי שלא דובר את השפה והם לא מעקמים פרצוף. החוויות שלי הם כמובן אישיות וההכרות שלי עם פרנקפורט נוסעת ממערכת יחסים עם גרמני שגר שם כך שאני יותר מכירה את החיים שם. בפריס אפילו לא אהבתי להיות תיירת.. אני ממליצה לך להתייעץ עם עובדי אל על. לי הייתה חברה בתחנה בלונדון שתמיד התלוננה שלא יוצא לה להכיר את המקום כי היא רק עובדת או ישנה. ורק אחרי שנה בערך כשהיא נהייתה ותיקה היתה לה יותר גמישות במשמרות. אני מציינת זאת כי בסופו של יום לא משנה איפה תבחר לעבוד - אתה לא בא לשם לשחק אלא לעשות כסף. ולמזלנו בתוך אירופה תוכל למצוא טיסות זולות לכל מקום שתרצה לטייל (כשיהיה לך זמן). בהצלחה