שאלה...

G e o r g e y

New member
שאלה...

אני כרגע במסלול של אל על... הציעו לי שתי תחנות: פריז או פרנקפורט. רציתי לשאול איזו עיר יותר טובה מבחינה כלכלית? כלומר איפה המחייה יור זולה וקלה להסתגלות? תודה

TrigATUSA

New member
נדמה לי שפרנקפורט תהיה זולה בקצת

אבל עזוב אותך, פרנקפורט משעממת מחץ לעומת פריז אני גם חושב שבפריז יש יותר זרים, ויהיה יותר קל להתאקלם חברתית

דווקא פרנקפורט מלאה בזרים

פרנקפורט מלא באנשים עם טרולי קטן שבאים ביום שני ונוסעים ביום שישי. טריג צודק שפרנקפורט משעממת. זה לא תמיד משעממת ויש פאבים ובתי קפה ושוק קריסמס ושוק של יום שבת. בכל מקרה פרנקפורט הרבה יותר משעממת מפריז.

מה השאלה בכלל

פריס, פריס ועוד פעם פריס. יקרה רצח, מחירי הדיור בשמים אבל היי - לא חשוב גם קצת ליהנות מהחיים?

forglemmigej

New member
בערי בירה תמיד יותר יקר

אבל אין בכלל מה לדבר, פריס לוקחת ובענק מבחינת תרבות, יופי ושפה . פרנקפורט סתם עיר מסחרית ובכלל רוב הערים הגרמניות אין בהן שום ייחוד , אבל פריס לעומת זאת

לי דווקא יש תשובה שונה

נובעת מנקודת ההשקפה שלי כמובן שאצלי תמיד עדיף גרמנים על צרפתים. שדה התעופה של פרנקפורט קרוב יותר לעיר (כרבע שעה) מאשר שארל דה גול קרוב לעיר. בפריז תצטרך למכור כליה כדי לגור במקום טוב. רוב העובדים של אל על גרים באזורי מהגרים לא נעימים ולא ממש גרים בפריס המתוירת (כי יקר, יקר, יקר !!) לעומת זאת בפרנקפורט תוכל להסתדר על דירה באזור טוב (המחירים באזורים הטובים הם פחות או יותר כמו בתל אביב באזורים הטובים זה. יש גם דירות ב- 700 יורו ל- 2 שותפים (וכמובן שלא משלמים ארנונה!:). גם בפרנקפוקט יש מה לעשות זה מאוד תלוי אם יש לך מדריך מקומי בעיר. נכון העיר לא הכי יפה אבל גם לא כל כך משעממת והיא לא תהיה לך משעממת בתור מישהו שרק מתחיל להכיר אותה. האוכל לא יקר, יש הרבה פאבים, מקומות בילוי, בירה זולה (ובשוק כריסמס יש שוקולדים טעימים ממ..:),בנוסף, אם אתה בונה על לימודים אז אוניברסיטת גתה זה מקום לא רע לעשות זאת. אם אתה מתכנן לחסוך כסף הרי שפרנקפורט עדיפה יותר כי היא זולה יותר (כך שתוציא פחות על קניות בסופר). לגבי הסתגלות: הצרפתים לא ממש נעימים למי שלא דובר את השפה ויש להם פחות סבלנות לזרים. בשתי המקומות יש מלא בני דודים. בכל מקרה גם בגרמניה תצטרך ללמוד את השפה כי הם לא ממש דוברי אנגלית יחד עם זאת הם מאוד סובלניים כלפי מי שלא דובר את השפה והם לא מעקמים פרצוף. החוויות שלי הם כמובן אישיות וההכרות שלי עם פרנקפורט נוסעת ממערכת יחסים עם גרמני שגר שם כך שאני יותר מכירה את החיים שם. בפריס אפילו לא אהבתי להיות תיירת.. אני ממליצה לך להתייעץ עם עובדי אל על. לי הייתה חברה בתחנה בלונדון שתמיד התלוננה שלא יוצא לה להכיר את המקום כי היא רק עובדת או ישנה. ורק אחרי שנה בערך כשהיא נהייתה ותיקה היתה לה יותר גמישות במשמרות. אני מציינת זאת כי בסופו של יום לא משנה איפה תבחר לעבוד - אתה לא בא לשם לשחק אלא לעשות כסף. ולמזלנו בתוך אירופה תוכל למצוא טיסות זולות לכל מקום שתרצה לטייל (כשיהיה לך זמן). בהצלחה

G e o r g e y

New member
איך זה בא לידי ביטוי?

הקטע של הכסף? כלומר בארץ יש שכ"ד, ארנונה, חשמל, מים וכו'.. איך זה עובד באירופה? או בכלל בשתי המדינות..? עד כמה ההבדל משמעותי בין שתי המדינות מבחינת המחייה, יוקר המחייה? תודה לכולם על התגובות ד"א! =]

Nobilis

New member
זה מפתיע, אבל...

גם באירופה יש שכ"ד, ארנונה, חשמל, מים, וכו'.

G e o r g e y

New member
מן הסתם...

אבל שמעתי שיש מקומות שהחשמל ומים כלול בשכ"ד... אבל תודה על הציניות! מועיל מאוד...

היי

הבנתי למה הכוונה שלך והתשובה שלי היא תלוי. תלוי בבעל הבית. לגבי פריס אני לא יודעת אבל גבי פרנקפורט אני יודעת שיש דירות שהכל כלול ויש כאלה שמשלמים בנפרד כך שזה משתנה. רוב החברים שלי שגרים בפרנקפורט גרים בדירות של הכל כלול. יש קטע כזה בדירות שם שהדירה באה ריקה גם בלי מטבח (כן, כן בלי מטבח). בד"כ השוכר מעביר את המטבח מהדירה הקודמת שלו ולפעמים הם משאירים את המטבח ואתה "קונה" מהם את המטבח אם נראה לך. זה קצת באסה כי אם אתה קונה מטבח אתה גם צריך להרכיב אותו...ולפעמים להתאים אותו למידות הדירה וזה קצת מבאס. יחד עם זאת אני בטוחה שתמצא דירה עם מטבח מובנה של המשכיר. התחבורה בפרנקפורט מאוד נוחה ויש הרבה אפשרויות ניוד בתוך העיר. רכבות, חשמליות (תעריפי המוניות יקרים). יש מקומות בהם הדיירם עצמם מנקים את השטחים הציבוריים כל אחד בתורו. יש מקומות שיהיו לך שכנים גרמנים מעצבנים שלא יתנו לך ללכת עם נעליים בתוך הבית ויש שתמצא בניינים שמאוכלסים רק בצעירים ויהיה לך כיף. באמת שאין תשובה חד משמעית. אם יש לך את הזמן והכסף אני ממליצה לך ללכת לראות ולהתרשם ולשאול את מי שכבר עובד שם. להם בטוח יהיו תשובות מעמיקות יותר לשאלות שלך זה תמיד שונה כשמדובר באזרחים ובכאלו שהם לא. בהצלחה.

Nobilis

New member
התנצלותי ../images/Emo140.gif

לא הייתה כוונה לפגוע. סתם חוש הומור של יום שישי

SHUSH75

New member
שאלה

האם ידוע לך על מרכזים ללימוד השפה הגרמנית (בפרנקפורט או בערים הגדולות האחרות בגרמניה)שמיועדים למהגרים (חוקיים כמובן) כמו האולפנים בארץ או כמו המרכזים ללימוד צרפתית בקוויבק, קנדה אשר ממומנים ע"י המדינה. אשמח לתשובה אייל

yaelisam

New member
בכל עיר בגרמניה יש איפה ללמוד את השפה

אם זה באוניברסיטאות, או בבתי ספר לשפות או ב- VHS שהם מרכזים שנותנים "כיתות" לכל מיני סוגים של לימודים לא פורמליים. אצלם בד"כ הכי זול ללמוד גרמנית, וכמעט תמיד הם פותחים כיתות. בקשר לזה תוכל להתעדכן בפורום גרמנית ותרבות גרמניה.

forglemmigej

New member
זה באמת נקודה של השקפה

לי נראה שארזת לבד במבטא סרפתי עדיף על זה הגרמני..

TrigATUSA

New member
זו אכן נקודת מבט שונה ולגיטימית

לעומת זאת, הערכת האיכות של עיר לפי מספר הערבים זו כבר גזענות מגעילה (וזו גם נקודת מבט, דעתי) באיזה קלות זה מתחלק לישראלים מהלשון

למעלה