שאלה

שששלום

New member
שאלה

המיינד קיים בגוף מסויים זה. מן הסתם לגוף אחר יש מיינד אחר. לדעתי הדבר מעיד על זיקה חזקה בין גוף לנפש. יש משפט הנפש קיימת בגוף זה והגוש קיים בנפש זו. ראייה זו מעודדת שמירה על הגוף. התרשמתי עד היום בכל פעם שהצגתי דעה זו שיש התנגדות קשה. מדוע והיכן אני טועה (אם בכלל) ? תודה על תשובות אולי

drall

New member
נו , אתה לא היית כאן

כשהפורום התחיל. אז דיברנו על זה הרבה. גם לבוא ולקשר את הנפש לגוף כך או אחרת יהיה בלתי מדוייק. יותר נכון להגיד שהאדם הוא אינטגרציה . כשם שהמחשב שלך מורכב מפלסטיק , מזכוכית וממתכת גם האדם מורכב מחלקים פיזיים וחלקים ברמה משתנה של אנרגיה. וכך גם מנקודת המבט של המדיטציה האדם הוא לא רק אנרגיה או לא רק גוף אלא ישות המשלבת בתוכה את שניהם. דרול

בארס

New member
אני רק אוסיף

שלהבדיל מהמצב הקבוע בו נמצאים מרכיבי המחשב היחס בין המרכיבים הפיסיים והאנרגטיים בתוכנו משתנה או ניתן להשתנות וקשור להתפתחות הפנימית שעובר אדם (או לא) לכל אספקט (נפשי אנרגטי או פיסי) יש קיום עצמאי אולם יש בינם סימביוזה אשר כנראה מאפשרת גידול מסויים שלא היה אפשרי בצורה אחרת. אחרת לא היה צורך בבני אדם במערכת הקוסמית בכלל. המצב שבו הגוף הפיסי מכיל ומוכל בו זמנית את ובגוף האנרגטי הוא מצב מתקדם (לאחר תקופה ארוכה של ניקיון וגידול בריא!) ולא ניתן לתפישה באמצאות השכל. מה גם שהייחסיות בין הגופים האלו לא מתקבעת עד שהאל מחליט (
) כך ניתן לחוות במצבים מסויימים את חבירתם לזמן מה ואז הם נפרדים וכן הלאה לזמן רב. כשהמצב מתקבע זוהי מדרגה (!) מוצקה בגרם המוביל להארה והיא בפני עצמה פותחת בפני האדם עולם חדש של תופעות ואפשרויות הוא נהייה חתול.

R2

New member
יש לי הצעה בשבילך

תשתה בערב עד שתשתקר תישן ותגיד לי למחרת אם אתה מסכים עם מה שכתבת

בארס

New member
מסכים

אני הולך על ההצעה שלך. בינתיים תרשה לי להציע לך גם הצעה. תפסיק עם השתייה שלך מהיום בערב יעבור בערך שבוע עד שתתפכח ואז... ואז בעצם כבר לא תזכור כלום מהשטויות ולא תדע בכלל שקראת את הדברים האלו אז הדבר היחיד שיכול אולי לעזור במצב הזה הוא שאני אהפנט אותך ואשתיל לך זיכרון שיוכל להנחות אותך בתחילת החיפוש. אז ככה: תעצום עיניים לשלוש שניות ותפתח אותם כן היית צריך לפתוח אותם כי אין לי שום מושג בהיפנוזה (אני מכיר רק את ההתחלה) ובכל אופן לא נראה לי שזה באמת היה עוזר. אז ביניינו, מיאווווווו.... (אחד משניים או שאני כבר בשלב מתקדם של השוכרה או שאני מתאמן
)

בארס

New member
עבר יום

כנראה שאתה או שלא הבנת מה שכתוב או שאתה מאמין בי יותר מידי. אז תגיד מה לא נראה לך וננסה אולי לשטח גבעות.

למעלה