שאלה

romi103

New member
שאלה

כמה זמן בממוצע מחכים מרגע הדיקור עד שמוציאים מהאדם את המחטים?

romi103

New member
רגע..

הייתי אצל משהו (שאמור להיות מומחה) שעשה לי דיקור ונתן לי זמן לחכות בין 5 ל10 דקות. זה בסדר? האם זה גם מספיק לפעמים? אני חושש שמא הוא גמר איתי מהר בגלל לחץ של אנשים אבל לא בטוח סתם חשש.

20- 30 דקות בד"כ, אבל..

ישנן טכניקות בהן מושארות המחטים שעה ואף יותר. 5- 10 דק', נראה לי מעט זמן, אך לעיתים גם לכך יש השפעה מסויימת. שירי.

בדיקור בגב זה 10 דקות,

וגם - יש כלמיני שיטות... מה שחשוב זה מבחן התוצאה, לאורך הזמן והטיפולים.

romi103

New member
אם כן

אלצי זה היה ברגליים 10 דקות. (למרות שהבעיה אצלי בראש) הוא אמר שבראש הוא יעשה פעם הבאה כשאני אשכב הפוך (כי זה בחלק האחורי של הראש) השאלה אם אני אתבע ממנו שישאיר אותי יותר זמן עם הסיכות או לא להתערב לו. לחכות עד מבחן התוצאה זה עולה ביותר (350 לכל טיפול).

romi103

New member
לא, אבל-

אם אומרים לי כאן שבדיקור זה מעשרים עד שלשים דקות ושם נותנים בין חמש לעשר דקות אני צריך לוודא שהוא עושה מלכאתו נאמנה ולא גומר איתי מהר בגל לחץ של אנשים או סיבה שונה. (מין הסתם לשאר עם הסיכות עוד קצת על הגוף לא אמור להזיק). לכן שאלתי פה את המומחים כמה זמן אומרים לחכות בדיקור...

מאיר72

New member
ראשית זה לא סיכות זה מחטים!

מה קורה במצב שהמחט עשתה את הפעולה שלך תוך 5 דקות, אז בשביל שהמטופל ירגיש טוב שהמטפל לא דופק אותו אז להשאיר עוד 15 דקות, רק ככה בשביל שהמטופל ירגיש טוב יותר. יש מקרים שצריך 5 דקות, יש כאלה של 10 דקות, ויש כאלו שגם שעה וחצי. כדאי לך לדבר עם המטפל שלך. ותזכור מה שטוב לאחד יכול להיות גרוע לשני.

tomifu

New member
היי

הייי רומי..... בסין ישנם סוגים רבים של טיפולים... הממוצע בד"כ הוא 20 - 30 דק' אך כמו שרשמה שירי ונכון, ישנם מקרים של שעה ויותר וישנם אף מקרים של מס' דקות ואפילו מס' שניות. הדבר תלוי בהרגלי המטפל, הידע והנסיון שלו, המקום והתיאוריה שלמד (יש הרבה וכולן בעלות ביסוס קליני), המטופל ומצבו ועוד ועוד ועוד.. בקצרה לשאלתך....אכן קיים עניין כזה אך אני ממליץ לקחת את עצתו של מאיר ולשאול את המטפל לגבי העניין אם יש משהו שלא ברור לך...לא מתוך ביקורת אלא מתוך עניין נטו...אני בטוח שהוא ישמח להסביר לך אם יוכל במושגים פשוטים. רפואה שלמה תום

כן הייתי מתערב!!

או לפחות שואל. הרפואה הסינית , כמו כל דבר, אינה תורה מסיני (אולי מסין) ואין פרוטוקולים מדוייקים. הטיפול שתקבל הוא גם פונקציה של הרגשה של המטפל, מצב רוחו והזמן שיש לו. יש בהחלט לשאול ולהתייעץ.

מאיר72

New member
לא מדובר על האלה אלא על

כך שכולם תמיד חכמים ברגע שזה נוגע אלינו. הרי אצל רופא הוא היה כבר מתחיל לסובב אותך עם מונחים שסינית לידיה נשמעת עברית. ותמיד כדאי לשאול קודם את המטפל/ת שלך מה הוא עושה בטיפול כיוון שהוא מכיר אותך והוא זה שמתכנן את הטיפול ולא אנחנו. חג שמח

למעלה