שאלה

סאאפיר

New member
שאלה

היי לכולם! אני כבר הרבה זמן רוצה להתחיל לחלום חלומות צלולים אבל לא ממש מצליחה... אני חושבת שזה בגלל עצלנות.. אין לי ממש כוח לכתוב ביומן כי כל חלום שאני חולמת אני זוכרת, לרוב, לפרטי פרטים וזה לוקח מלא זמן.. אבל אוליי עכשיו כשיש לי יותר זמן אני אנסה ברצינות. קראתי את ההודעה של Variety וזה נתן לי קצת פוש.. מקווה להגיע לשלב ב'.. בכל אופן, השאלה שלי היא כזו: החלום הצלול לא פוגם בטיב השינה?

EndOfAllHopes

New member
תשובה

חצלולים לא פוגעים בטיב השינה מהסיבות הבאות: - במשך רוב הלילה לא חולמים, רק במצב השינה רע"מ (שתופס אולי 20% משנת הלילה) חולמים, ורק במצב שינה זה אפשר לחלום חלומות צלולים. את חולמת כמה עשרות/מאות חלומות בלילה אז גם אם תחלמי חלום צלול כל לילה , משך הזמן שלו יהיה זניח. - אף פעם לא הוכח שמודעות בזמן החלום מפריעה לחלימה, או שחלום צלול מעייף את הגוף (אם כי אני מניח שזה תלוי מה עושים בחצלול
) - רוב האנשים אחרי לילה שבו חצללו קמים שמחים וחדורי אנרגיה ומוטיבציה (נראה לי
)

One Drop

New member
כמו שEndOfAllHopes אמר בסוף

אחרי חלום צלול אנשים באמת מתעוררים יותר שמחים בגלל שהחוויות שהם עברו וזה נותן הרגשה טובה לכל היום

silverhawk

New member
יומן החלומות מומלץ בחום

נסי לפחות לכתוב בראשי פרקים, אם לא בפירוט. כמו כן, תעבדי על בדיקות המציאות במהלך היום. וכמו שכבר EndOfAllHopes ענה לך, את יכולה להיות רגועה - החלומות הצלולים לא פוגעים באיכות השינה.

silverhawk

New member
תראי...

סביר להניח שזה יהיה פחות יעיל אבל עדיין עדיף על כלום. ולפחות תקפידי על שיחזור החלומות בבוקר במיטה.

סאאפיר

New member
אוףףף אני בבעיה!!

כבר איזה שתי לליות אני לא מצליחה לזכור את החלומות שלי... זתומרת, לפני שאני פותחת את העיניים אני עוברת בראש שוב על החלום ובשניה שאני פותחת את העיניים אני שוכחת הכל! את כל השחזור וכל מה שחשבתי עליו לפני שפתחתי את העיניים.. כשאני מנסה להיזכר אני נזכרת בפרטים ממש קטנים.. נגיד 20% ממה שזכרתי לפני שפתחתי את העיניים? למה זה קורה? אוף... מייאש..

silverhawk

New member
זו הסיבה שצריך להמעיט ככל האפשר

בתזוזות ובתנועות. השיטה היעילה ביותר היא לשחזר את החלום לפרטי פרטים במשל כעשר דקות (עם עיניים עצומות וללא תנועה), ולא מכן מייד לכתוב את הדברים במחברת שנמצאת לצד המיטה (אף כאן - עם מינימום תנועה). את יכולה גם לנסות קודם לכתוב ראשי פרקים ואז למלא את הפערים, על מנת שלא לשכוח נושאים מסוימים.

oobe

New member
לפעמים

פעם אחת לא מספיק.תעברי על החלום כמה פעמים. כשאת פוקחת עיניים עשי זאת לאט תוך כדי שחזור החלום ושימור התחושה.אם את חשה שהחלום נשמט ממך עיצמי בנינוחות את העיניים ועברי שוב על החלום. יומן חלומות ועט -כדאי שיהיו קרוב שלא תעשי תנועות מיותרות.ותימנעי מתנועות חדות. ברכות והצלחה

למעלה