שאלה

80s girl

New member
שאלה

יש לי שאלה, איך זה שהקורסים הכי בסיסיים למתחילים עם פתיחות אוטומטיות וכאלה הם מגובה 3500 אלף רגל? הרי כמה שהם פחות מנוסים ומקצועיים יותר כדאי שיהיה להם יותר זמן לפתוח מצנח לא? ומה כבר אפשר להספיק באוויר בגובה כזה? 5 שניות נפילה?

oferbar

New member
גובה פתיחה

בדרך כלל יהיה סביב גובה זה, גם אם הייתה נפילה חופשית לפני כן, לכן בקורס static line או "פתיחה אוטומטית" אין צורך בגובה רב יותר. בפתיחה אוטומטית כמעט ואין נפילה חופשית. השלב הבאים יהיו יציאה ופתיחה ידנית עם הגדלת הגובה וזמן הנפילה החופשית. לאחר ב 10 שניות השהייה מגיעים למהירות טרמינאלית, ולכן אפשר כבר לקפוץ ממקסימום גובה (12000 רגל במחוזותינו). שמיים כחולים עופר

Lvt

New member
פעם גם חשבתי על זה ....

למה לא לתת עוד 200 רגל לתלמיד מתחיל ע"מ לתת לו יותר ביטחון ??? בצניחה הראשונה שלי חשבתי "עוד כמה רגל בבקשה, שיהיו לי עוד כמה שניות במקרה של תקלה ....". מאוחר יותר מבינים שאין צורך, אבל לפחות בהתחלה זה עוזר. האם אני טועה ??? מרסלו

ni4ni

New member
גם לי זה נראה מוזר

לי נראה שדווקא עוד קצת גובה גם נותן לצנחן המתחיל יותר בטחון (למקרה שהוא טיפה "יפשל") וגם יותר זמן להתאזן ולהתאפס (להסתכל במד גובה וכ"ו). בחמש שניות של נפילה חופשית לא מספיקים כלום וגם לחוצים כל הזמן כי אוטוטו צריך לפתוח. אבל משום מה מתחילים מנמוך...

80s girl

New member
אם כך../images/Emo35.gif

מה יש בקורס aff שמצריך 12 אלף כבר בצניחה הראשונה? העובדה שהמצנח לא נפתח אוטומטית וזה לוקח יותר זמן?

oferbar

New member
A = Accelerated

בסופו של דבר צניחה חופשית נעשת מגובה רב. סטודנט AFF עולה לגובה כבר בצניחה הראשונה. זה מחייב הדרכה יותר ארוכה ושני מדריכים צמודים. בשאר השיטות מגיעים לזה יותר לאט ובהדרגה. שמיים כחולים עופר

למעלה