לגבי המיונים לשחקים למשל- חמ"ן כבר סוגרים את הרשימה של המועמדים בסביבות ינואר של כיתה י"ב, אחרי זה ממש בלתי אפשרי לקבל זימון למבחנים שלהם.. (אני עשיתי את המיונים הראשוניים של שחקים עם עוד שני אנשים). ובכלל, רוב המסלולים כבר נסגרים בינואר, חוץ מהאזנות ועוד כמה מסלולים קטנים אחרים.
חבר שלי התחיל את המיונים רק לפני חודשיים, והוא מתגייס בסוף מרץ, למרות שהוא אמור היה להתגייס בתחילת יולי, הקטע שאם חמ"ן חושבים שאתה מתאים גם אחרי זמן מה, הם ישלחו לך מיונים, וכמובן ידחו לך את הגיוס. ד"א, חבר מתגייס כמעט בגיל 19 וחצי...
היום הייתי במיונים ראשונים למסלול אנגלית. אם אני צריכה לקבל עוד מסלולים אז מתי אני אקבל? יש לי חברות שקיבלו מסלולים נוספים (תומךאלקטרוניקה, ועוד שני מסלולים שאני לא יודעת מהם). זה אומר שאני לא אקבל מסלולים נוספים ? בקיצור, מתי מקבלים עוד מסלולים למודיעין אם צריכים לקבל?מתי לשחקים?
תחילת המיון למסלולי שחקים השונים - על ידי קבלת טפסים בדואר היא באוקטובר בערך של כיתה יב´ - חודש אחרי תחילת הלימודים בכיתה יב בערך. בזמן הזה, אם לדעת חמן הנתונים שלך מתאימים למיון למסלול שחקים - תקבלי שאלונים בדואר בהם תתבקשי למלא ציונים, ידע בשפות ודברים נוספים - ולהחזירם ליחידת האיתור.
אני עברתי את כל שלבי המיון לאנגלית, וכמה חודשים אח"כ זומנתי למיונים לשחקים, כך שזה אפשרי. בכל מקרה, אם תתקבלי לשחקים, יודיעו לך שאת כבר לא מועמדת לאנגלית (זה מה שאמרו לי. לא ממש שואלים אותך....)
הייתי מועמדת גם לשחקים וגם לאנגלית, וכשהתקבלתי לשחקים וויתרתי על שאר המסלולים. (לפי מיטב הבנתי, אי אפשר להכריח אותך ללכת לשחקים, מפני שנדרשת חתימת קבע התנדבותית).
אני קיבלתי את הטפסים הראשוניים לשחקים בתחילת ספטמבר. רוב החברים שלי קיבלו יותר מאוחר, בסביבות אוקטובר וגם נובמבר. כשאת מקבלת אותם- אל תתמהמהי, ותחזירי להם את זה כמו שהם מבקשים-תוך 3 ימים
בית השריון זה המקום שביליתי בו המון זמן, תחקירים, ראיונות מבחנים, המקום צריך להיות הבית השני שלך. אני נוסע ביום חמישי הבא לראיון אחרון לפני התשובה הסופית, אני רוצה להתקבל.... זה מסלול האזנות בערבית, הכי שווה מודיעין.