שאלה

ענבל241

New member
שאלה

מזמן לא הייתי...סיימתי בשעה טובה תהליך דיכוי של דקפפטיל לאחר הלפרו' שנמשך 3 חודשים של גלי חום בלתי נסבלים וחוסר שינה.. אתמול הגעתי לפרופ' הנכבד שלי שהוא מנהל מחלקת נשים ויולדות בפוריה ואדם מקסים בזכות עצמו על מנת לקבוע המשך טיפול (חצוצרה אחת חסומה, שחלות פוליציסטיות ואנדומטריוזיס כמובן...) והוא החליט שנתחיל זריקות של פיורגון עד הביוץ וכשיגיע...הזרעה. אני די סקפטית בכל נושא ההזרעה הזה מאחר ויצא לי לשמוע מלא מעט נשים שההזרעה לא הצליחה בכל המקרים כמעט ורק בשלב הההפריה הצליחו להגיע להיריון... דברתי עם הרופא שלי על זה והוא אמר שכדאי מאוד לנסות ואין זה מקוביל מיד להתחיל בהפריה... למישהי יש נסיון בנושא ההזרעה? אתן חושבות ישי צורך להיוועץ ברופא נוסף?

זואילי

New member
הי ענבל

אומרת לך רק את דעתי ואיך אני רואה את הדברים. זה לא נכון שאי אפשר להתחיל מ IVF!!!!! נכון, זה לא ממש "מקובל" בין הרופאים, אבל רופא שמבין דבר או שניים באנדו יודע שלאישה עם חצוצרה סתומה פלאס אנדו פלאס שחלות פוליציסטיות - איפה בדיוק ההגיון לתת לך להתחיל בהורמונים והזרעה?? הרי אם את במילא על הורמונים שהם
בדיוק
מה שנותנים בIVF ובגלל שאת פוליציסטית אז סביר שיהיו לך המוני זקיקים מה שיכול בפני עצמו לגרום להריון מרובה עוברים אם תהרי בהזרעה וזה לכשעצמו מצב מסוכן ויש לו הרבה השלכות - אז מה זאת הדרך הזאת שהוא הציע? זה מבחינתו "מקובל"? תארי לך שאת מגיעה לתאריך ההזרעה עם יותר מ 2 או 3 זקיקים - אם הרופא לא אחראי הוא יעשה הזרעה. אם הוא אחראי - הוא יבטל לך את הסבב. ואז גם קיבלת הורמונים סתם שזה חגיגה לאנדו וגם תקבלי ווסת (שוב, סתם) . ומה הפרופ' אומר - זה יותר "מקובל" להתחיל הזרעות ישר מסטימולציה עם הורמונים? מה קרה לדרך הכה "מקובלת" של 3 הזרעות בלי כלום ואז 3 הזרעות עם איקקלומין ואז מעבר לזריקות? זה בסדר מבחינתו שהוא לא הולך בדרך ה"מקובלת" של ההזרעות? עם כל הכבוד לו, יש לו את התיאוריה הפרטית שלו על מה מקובל או לא מקובל.
ואיפה את בכל זה? תסלחי לי על הבוטות, אבל עניין המקובל זה בולשיט. כשראו שיש לי חצוצרה סתומה ואנדו בנזונה, אף אחד לא נתן לי סיכוי להזרעות. תוך דקה הוקפצתי ל IVF וזה היה בבי"ח ציבורי. והקופה אישרה לי את זה בלי בעייה (נלחמתי רק על איזה בי"ח בגלל הבעיות של קופ"ח עם תה"ש). אולי היו מקרים שאשה עם אנדו הרתה בהזרעות. מה שבטוח שיש אנדואיות שהרו גם ספונטנית, אבל להתחיל איתך ישר בהזרעות ועוד עם הורמונים, למה לא לנצל את הטיפול עד תום ולשאוב את הזקיקים שתייצרי? ואז להעלות כמובן את הסיכוי להרות ב IVF. ודבר נוסף - אני חושבת שהשילוב של פוליציסטית ואנדואית מחייב רופא צמוד. נכון, זה הוצאה מטורפת ולא כולן יכולות להרשות לעצמן, אבל זו סיבה מספיק טובה לעשות סדרי עדיפויות כלכליים כי הבריאות שלך עומדת פה על הכף
. הרופא חייב לתת לך פרוטוקול עם מינונים ממש ממש נמוכים ולראות את התגובה במעקב של דם וזקיקים
הדוק
כדי להחליט בכל פעם איזה מינון לתת לך בהמשך הדרך. ובבי"ח ציבורי, כמו בכל בי"ח - יש על התיק שלך יותר מרופא אחד שמחליט על הגוף שלך. זה אגב, מאוד מקובל...(אלף רופאים על רחם אחת). אני גם שמה לב שהוא לא נתן איזושהיא "תוכנית" (או שלא פירטת) ש"מגבילה" אותך בווסתות. ז"א שעכשיו סיימת דיכוי ארוך, ואת צריכה ווסת אחת בשביל פרופיל הורמונלי (ואני הייתי מציעה לך לנצל אותה לכל בדיקה אפשרית נוספת שתקדם אותך, כמו עוד צילום רחם והיסטרו') - ואחרי פעם אחת של פרופיל הורמונלי מלא, אם תהיי בטיפולי IVF אין שום צורך לחכות לווסתות מלבד הווסתות של השלילי (באם יהיו כאלה, בתקווה כמובן שלא יהיו). הרי ממש חבל "להרוס" את חלון ההזדמנויות של הניתוח עם ווסתות בין טיפולי הזרעות. בכל מקרה, בכל דרך בה תבחרי אני מאחלת לך
לבול פגיעה מנצח. לי אין בכלל ספק שאת צריכה להתייעץ עם רופא פריון נוסף. ורק אחד שמבין באנדו
.

בנות האנדו לא מקבלות פרוטוקול "רגיל"

מסכימה עם זואילי
שאף אחד לא ישלח אותך להזרעות,שאף אחד לא ישלח אותך לקחת איקאקלומין, לרופא שלך יש פרוטוקול קבוע של נשים נורמאליות שקובע-ניסיון של שנה ספונטאני,אח"כ תיזמוני ביוץ וסקס, אח"כ הזרעות בלי השבחה אח"כ עם השבחה וכל הבלה בלה בלה, אצלנו כל ניסיון יכול להחריב את הבטן ואותו זה לא מענין.הוא צריך לעמוד בפרוטקול שהקופה דורשת גם אם זה זה לרעתך וזה לרעתך. לכן, מצטרפת לכל מה שזואילי כתבה לך וממליצה לך לפנות למומחה פיריון שמבין באנדו. ההחלטה היא בידיך,נאמר פה לכמה וכמה בנות בעבר את מה שנאמר לך והן בחרו בדרך שלהן,להישאר עם הרופא שלהן ולעקוב אחרי ביוצים. הפורום נותן מידע ח ש ו ב - מי שרוצה,לוקחת. שיהיה בהצלחה

ענבל241

New member
חשוב לציין

שהרופא כן דיבר על העובדה שיש אנדו' וריבוי ההורמונים לא יועיל ולכן החלייט לדלג על שלבי תזמון הביוץ והסקס, האיקקלומין, ההזרעה ה"רגילה" ומיד לעבור להזרעה "משובחת". הוא ציין בפני שבמידה וההזרעה לא תצליח נתקדם הלאה... את חושבת שיש צורך לבצע מיד הפריה או שישנו סיכוי קטן רק עם ההזרעה?

ענבל241

New member
היי זואילי

אז ככה...תודה קודם כל על ההתייחסות המעמיקה שלך... פרופיל הורמונלי כבר עשיתי והוא בסדר גמור...הרופא שלי (שאגב אני מטופלת אצלו באופן פרטי והוא מומחה פוריות) הסביר לי שדילג על השלבים של ההזרעה ה"טבעית" ועם האיקלומין על מנת להעלות את הסיכוי להיריון ולמנוע וסת. הוא הסביר לי שאנדואיות לא מקבלות איקקלומין בגלל שזה מעורר אצלן התפתחות של ציסטות ואמר שהוא כבר דילג על 2 שלבים אבל עדיין רוצה לתת הזדמנות להזרעה לפני שמגיעים ל-IVF....אני גם די סקפטית לגבי ההזרעות אבל באיזשהו מקום אני אומרת שאולי כדאי לתת לגוף הזדמנות "לפצות" :). הלוואי ואני לא מתבדה... בנוסף...עדיין לא עשיתי צילום רחם...זה מחייב? באיזה שלב אמורים לעשות אותו? ושוב, מראש תודה על העזרה

זואילי

New member
צילום רחם

לדעתי כל עוד מדובר באנדואית אז אין פה "שלב". כי אם נלך "לפי הספר" אז אחרי 3 הזרעות ייתכן וישלחו אותך. אני הייתי מציעה לך, ולו רק בגלל שאת כן מתכוונת ללכת על ההזרעות שרופאך הציע - לפחות תעשי לפני ההזרעה הראשונה צילום רחם. אם הכל תקין והחצוצרות פתוחות - אז הכל נפלא. אם תתגלה בעייה מכאנית אז את כבר תדעי לבד שהזרעות הן חסרות סיכוי לחלוטין. גם עם הורמונים. לדעתי האישית, אם את כבר צריכה להזריק הורמונים, אין כזה הבדל היסטרי בין זה לבין IVF. זה לא שאם תצטרכי אח"כ לעבור ל IVF תרגישי באיזה שהוא הבדל מבחינת הסטימולציה. ההבדל היחיד הוא כמובן שבשאיבה יוצאו ממך ביציות בהרדמה ויופרו בחוץ. ויוחזרו לך עוברים.

נאמר ונוסח להפליא

מחזקת את דברי הבנות......התוצאות של הדרך המקובלת לבנות אנדו יכולות להיות קשות....מצטרפת לדברי חברותיי.....לכי ליעוץ נוסף אצל מומחה לפריון שמבין באנדו..... הרופא שלי לא איבחן אותי כאנדואית למרות כל הסימנים.....ונתן לי ללכת בדרך המקובלת.......ניסיון של שנה ספונטני.....תיזמוני ביוץ.....בדיקת חום השחר......התוצאה אנדו משתולל בגוף......חסימת מעי ואורטר...נקב בריאה.......המון ניתוחים......ניסיון הפריה אחד שלא נוצל.....מהפחד.......שאם האנדו חוזר הוא חוזר שוב ובגדול........והכי מצחיק שכאשר התפוצצה ציסטה בצד שמאל...הוא טען שבסופן של הניסיונות המקובלים...."אנחנו נשתמש בשחלה הימנית להפריה"....ושאין לי מה לדאוג...בהריון אני אהיה.....כך אמר הפרופסור הנכבד שלי......היום אין לי סיכוי להריון משלי.

לולי72

New member
הי ענבל

אני לצערי עדין לא מצאתי רופא מומחה לאנדו' בצפון ולכן עברתי לתל השומר

איילת80

New member
../images/Emo207.gif תהיות על הריון

שבת שלום לכל הבנות המקסימות אני כבר שאלתי פה בעבר ומציצה פה בדרך קבע. הסיפור שלי הוא כאבי מחזור שהקרינו לרגל, CA125 גבוהה. מה שכן נכנסתי להריון באוקטובר בניסיון הראשון ולצערי הרב בדצמבר הפלתי. אנדומטריוזיס לא אובחן כי לא עשיתי לפרסקופיה אבל ד"ר זולטי איבחן את זה בבדיקה בתה"ש. אחרי שליקקנו את הפצעים המשכנו הלאה. אבל הפעם זה מתעכב. אנחנו כבר חמישה חודשים מנסים ואני לא יודעת אם הפעם נצליח. הבעיה שהתחלתי לחוש כאבי אגן\רחם\שחלות אחרי הביוץ. אחרי חודש אחד שחשבתי שזה נפשי כי רציתי הריון, אני מבינה שזה אולי קשור לאנדו. הייתי בדיקה אצל רופא והוא חשב שזה פטריה (טוב, החלפתי אותו מאז) עכשיו לשאלה שלי. הרופא אמר שאם הצלחתי להיות בהריון אז צריך לנסות שנה לפני שחושבים הלאה. לבלבולי שכל שלו אני לא מסכימה, נראה אותו מרגשי כאבים (למרות שעמומים) חצי מזמן. התוכנית שלי היא לעשות צילום רחם (למרות שרופא מנסה להניא אותי מזה כי הבדיקה יכולה ליצור דלקת) ובדיקת זרע ולגשת לשולמן. אצל שולמן הייתי אחרי ההפלה ואמר שהכל נקי. שולמן אמר בבדיקה ההיא שאם זה לא יצליח יתנו לי כדורים להגברת ביוץ אבל אמר שזה בעייתי לאנדו ונחשוב אם צריך כשיגיע הזמן. אני בכלל לא מבינה למה אני צריכה כדורים להגברת ביוץ אם פרופיל הורמונלי שלי תקין ואני מזהה ביוץ אשמח לתובנות מכן. מצד אחד נכנסתי להריון ועוד בחודש הראשון. ביוץ אני מזהה כמעט תמיד. אבל מצד שני כבר 4 חודשים שהמחזור מגיע (שבינתיים לא כואב כמו לפני ההריון) ואיתם כאבים אחרי ביוץ. יש ברוסית פתגם "לקוות לטוב, להתכוננן לרע" אז זה כנראה מה שאני מנסה לעשות פה
אני יודעת שאתן לא רופאות אבל הידע כאן הוא אדיר. תודה שבת שלום איילת

זואילי

New member
הי אילת

מצטערת לשמוע על ההפלה
אני חושבת שהתוכנית שלך בסדר גמור. תתחילי עם צילום הרחם ואת יכולה לבקש גם מרופא המשפחה אנטיביוטיקה לקחת סביב הבדיקה. אולי כדאי גם לעשות היסטרו אבחנתית, אבל להתחיל מהצילום. (וכמובן כל בדיקות הזרע לבנזוגך במקביל). גם אני לא מבינה מדוע להציע לך איקקלומין ואני רק יכולה לשער שזה כדי להגיע ליותר מזקיק אחד. באמת שאני לא יודעת ולפחות שולמן בעצמו אמר לך שזה בעייתי. זכותך גם לומר לרופאים את דעתך ומה מרגיש לך הכי נכון. בסופו של דבר הרצון של רופאך ושלך יחד זה להשיג את אותה מטרה. צריך רק למצוא את הדרך הנכונה לך. המון המון

למעלה