שאלה

זרדוז

New member
שאלה

אם יוחנן המטביל הוא אליהו הנביא, אז איך יתכן שאליהו הנביא התגלה אל המשיח ישוע על ההר, בעוד יוחנן המטביל היה בחיים? האם הופעת רוח אליהו הייתה לאחר הריגתו של יוחנן המטביל בידי הורדוס, ולפני השבתו לחיין בידי ישוע המשיח ?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשאלת מפתח כמענה לך..

מי אמר שאליהו הינו יוחנן המטביל?

salt of earth

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif ותשובות

1- יוחנן המטביל איננו אליהו הנביא יוחנן המטביל דומה לאליהו הנביא בכוח שלו ובחייו במדבר. 13 אמר אליו המלאך, "אל תירא, זכריה, כי נשמעה תפלתך. אלישבע אשתך תלד לך בן ואתה תקרא שמו יוחנן. 14 שמחה וגיל יהיו לך ורבים ישמחו בהולדו; 15 כי גדול יהיה לפני יהוה, יין ושכר לא ישתה, וימלא רוח הקדש מרחם אמו. 16 רבים מבני ישראל ישיב אל יהוה אלהיהם, 17 וילך לפניו ברוח אליהו וגבורתו, להשיב לב אבות על בנים, וסוררים אל תבונת הצדיקים, להכשיר עם מוכן ליהוה." (לוקס א 17) אז זה עונה לך על השאלה הראשונה אגב כאשר אליהו הנביא התגלה לישוע בהר תבור, יוחנן המטביל היה כבר מת
2- ישוע לא החיה את יוחנן המטביל- ישוע החזיר לחיים כמה אנשים ומהם אליעזר מי שהיה חברו ואולי איתו התבלבלת ביוחנן המטביל.

זרדוז

New member
לא מבין

הרי הורדוס ערף את ראשו של יוחנן המטביל. איך יוחנן המטביל קם לתחייה? בבשורה על פי מתי י"ז 1, נאמר כי יוחנן עלה עם ישוע להר, שם השתנה לנגד עיניהם.

salt of earth

New member
אתה מבלבל בין הדמויות

יש יוחנן המטביל ויש יוחנן התלמיד האהוב יוחנן המטביל נערף ראשו ע"י הורודוס ומת והוא מעולם לא קם לתחייה
בעוד שיוחנן התלמיד האהוב הוא זה שעלה ביחד עם עוד 2 תלמידים להר, שם נראה ישוע עם משה ואליהו הנביא אני פשוט אין לי את הזמן לתת לך מראה מקום אז אולי אחד החברים פה יוכלו לעשות זאת.

זרדוז

New member
אז מי כתב את הבשורה על פי יוחנן

אם יוחנן המטביל הוצא להורג ע"י הורדוס ומת, (ולא קם לתחייה), אז מי כתב את הבשורה על פי יוחנן ?

זרדוז

New member
ושכחתי לשאול-

מי כתב את חזון יוחנן ואת אגרות יוחנן ? האם את כל אלה, כתב יוחנן התלמיד האהוב ? מוזר... ותודה

יוחנן התלמיד האהוב בוא זה שכתב את הבשורה

על ידי יוחנן, איגרת יוחנן וחזון יוחנן. לא כל כך הבנתי מה מוזר, התבלבלת בין יוחנן המטביל לבין יוחנן התלמיד האהוב.. אבל כרגע אני מניחה שזה הסתד, לא? וכמה ציטוטים: יוחנן 1: 19-24
הבשורה על פי יוחנן (התלמיד האהוב) ובה מופיעה העדות של יוחנן המטביל: 19 וְזֹאת עֵדוּת יוֹחָנָן בִּשְׁלֹחַ הַיְּהוּדִים כֹּהֲנִים וּלְוִיִּם מִירוּשָׁלָיִם לִשְׁאֹל אֹתוֹ מִי אָתָּה׃ 20 וְהוּא הוֹדָה וְלֹא כִחֵשׁ וַיּוֹדֶה לֵאמֹר לֹא הַמָּשִׁיחַ אָנִי׃) 21 וַיֹּאמְרוּ אֵלָיו וּמִי אָתָּה הַאֵלִיָּהוּ אָתָּה וַיֹּאמֶר אֵינֶנִּי הַאַתָּה הַנָּבִיא וַיַּעַן לֹא׃ 22 וַיֹּאמְרוּ אֵלָיו מִי־זֶה אָתָּה לְמַעַן נָשִׁיב אֶת־שֹׁלְחֵינוּ דָּבָר מַה־תּאֹמַר לְנַפְשֶׁךָ׃ 23 וַיֹּאמֶר אֲנִי קוֹל קוֹרֵא בַמִּדְבָּר פַּנוּ דֶּרֶך יְהוָֹה כַּאֲשֶׁר אָמַר יְשַׁעְיָהוּ הַנָּבִיא׃ 24

ההתגלות על הר טבור

מרקוס 9: 2-8 וְאַחֲרֵי שֵׁשֶׁת יָמִים לָקַח יֵשׁוּעַ אֶת־פֶּטְרוֹס וְאֶת־יַעֲקֹב וְאֶת־יוֹחָנָן וַיַּעֲלֵם לְבַדָּם עִמּוֹ עַל־הַר גָּבֹהַּ וַיִּשְׁתַּנֶּה לְעֵינֵיהֶם׃ 3 וַיַּזְהִירוּ בְגָדָיו וַיִּהְיוּ לְבָנִים מְאֹד כַּשָּׁלֶג אֲשֶׁר לֹא יוּכַל כּוֹבֵס בָּאָרֶץ לְהַלְבִּין כְּמוֹהֶם׃ 4 וַיֵּרָא אֲלֵיהֶם אֵלִיָּהוּ וּמשֶׁה וַיִּהְיוּ מִדַּבְּרִים עִם־יֵשׁוּעַ׃ 5 וַיַּעַן פֶּטְרוֹס וַיֹּאמֶר אֶל־יֵשׁוּעַ רַבִּי טוֹב לָנוּ לִהְיוֹת פֹּה נַעֲשֶׂה־נָּא שָׁלֹשׁ סֻכּוֹת לְךָ אַחַת וּלְמֹשֶׁה אַחַת וּלְאֵלִיָּהוּ אֶחָת׃ 6 כִּי לֹא־יָדַע מַה־יְדַּבֵּר כִּי נִבְהָלוּ׃ 7 וַיְהִי עָנָן סוֹכֵךְ עֲלֵיהֶם וַיֵּצֵא מִן־הֶעָנָן קוֹל אֹמֵר זֶה בְּנִי יְדִידִי אֵלָיו תִּשְׁמָעוּן׃ תוכל למצוא אותה גם כן במתי 17:2-23, לוקס 9: 28-39 מקווה שכרגע הדברים ברורים. אתה רואה איך נוצרות, בין היתר, האשמות ודעות קודמות??? רק מחוסר מידע.

זרדוז

New member
אין לי דיעות קדומות

ראשית, תודה על התשובות. במקביל לשרשור הנוכחי, גם עיינתי ב-ויקיפדיה. בטעות, תמיד סברתי שהבשורה על פי יוחנן, היא הבשורה על פי יוחנן המטביל. אני תמה מדוע המלאך גבריאל כינה את יוחנן המטביל "נביא עליון" אם למעשה יוחנן המטביל לא כתב שום בשורה שהיא. גם את חזון ההתגלות, לא כתב יוחנן המטביל. אז מדוע נאמר עליו "נביא עליון" ? בקשר ליוחנן המטביל- אליהו הנביא, מסתבר שזה עניין לא חד משמעי. שלושת הבשורות הראשונות דווקא מחזקות את הדיעה כי יוחנן המטביל הוא אליהו הנביא. בשורת יוחנן, דווקא מפריכה את הגישה לפיה אליהו הנביא ויוחנן המטביל, הם אותה דמות. http://en.wikipedia.org/wiki/Elijah#John_the_Baptist

salt of earth

New member
כי יוחנן המטביל הכשיר את הדרך לישוע

ויקיפדיה היא לא מקור שאנחנו לוקחים ממנו פרשנות, ולכן תסלח לי אם אני לא מתייחסת למה שכתוב שם הפרשנות הנוצרית אומרת שיוחנן המטביל היה בכוחו של אליהו הנביא והיה דומה לו בכמה דברים, אחד מהם הוא הלבוש שלו. בעצם ההקבלה בין אליהו הנביא ליוחנן המטביל היא בכך שיוחנן המטביל הצביע על ישוע בביאה הראשונה שלו ואליהו הנביא יצביע על ישוע כמשיח בביאה השנייה שלו

זרדוז

New member
אז נבואתו העילאית של יוחנן המטביל מסתכמת בכך

שהוא הצביע על ישוע בבואו לראשונה?

salt of earth

New member
אכן כן

ולהן מראי המקום 19 וזאת עדות יוחנן בשלח היהודים כהנים ולוים מירושלים לשאל אתו מי אתה: 20 והוא הודה ולא כחש ויודה לאמר לא המשיח אני:) 21 ויאמרו אליו ומי אתה האליהו אתה ויאמר אינני האתה הנביא ויען לא: 22 ויאמרו אליו מי-זה אתה למען נשיב את-שלחינו דבר מה-תאמר לנפשך: 23 ויאמר אני קול קורא במדבר פנו דרך יהוה כאשר אמר ישעיהו הנביא: 24 והשלוחים באו מן-הפרושים: 25 וישאלהו ויאמרו אליו מדוע אפוא מטביל אתה אם-אינך המשיח ולא אליהו ולא הנביא: 26 ויען אתם יוחנן ויאמר אנכי מטביל במים ובתוככם עומד אשר לא ידעתם אתו: 27 הוא הבא אחרי אשר היה לפני ואני נקלתי מהתיר שרוך נעליו וישוע במתי כא 32 מדגיש את תפקיד יוחנן המטביל שמי שמצביע על ישוע כי יוחנן בא אליכם בדרך צדקה ולא האמנתם לו והמוכסים והזונות הם האמינו לו ואתם ראיתם ולא נחמתם אחרי-כן להאמין לו

זרדוז

New member
לא כ"כ מסתדר לי

יוחנן המטביל בישר כי המשיח עומד לבוא. אין ספק כי הוא היה איש צדיק ובלתי רגיל, אך אם כל נבואתו מסתכמת בכך שהוא הצביע על בואו של ישוע עוד לפני שהוא פגש בישוע, אני לא מבין מדוע הוא זכה לכינוי "נביא עליון" בפי המלאך גבריאל. היו נביאים שקדמו לו והם היו גדולים, גדולים מאוד בעומק נבואתם. גם אחריו היה את יוחנן התלמיד החכם שכתב את חזון ההתגלות. חזון ההתגלות הנו נבואה גדולה ומקיפה. חזון ההתגלות בא ועושה לנו סדר בחלק מהנבואות הקודמות שהיכרנו בספר הברית הישנה. ויוחנן המטביל? האם הייתה לו התגלות רוחנית כלשהי? משא נבואה כלשהו? האם הוא קיבל רוח נבואה? נשמע לי לא מתאים לקרוא ליוחנן המטביל "נביא עליון", אם הוא לא כתב נבואה כלשהי, ליתר האנושות. אם כבר , אז כותב חזון ההתגלות , יוחנן התלמיד האהוב,- הוא נביא עליון.

salt of earth

New member
היי

אני מציעה לך לקרוא שוב את פרק א בבשורה של לוקס כי אתה לגמרי מתבלבל, בן-עליון זה ביטוי שאמר המלאך גבריאך בבשורה שנישא למרים הבתולה. זה מה שהמלאך גבריאל אמר לזכריא על יוחנן המטביל: 13 ויאמר אליו המלאך אל-תירא זכריהו כי נשמעה תפלתך ואלישבע אשתך תלד לך בן וקראת שמו יוחנן: 14 והיה-לך לשמחה וגיל ורבים ישמחו בהולדו: 15 כי-גדול יהיה לפני יהוה ויין ושכר לא ישתה ורוח הקדש ימלא מבטן אמו (לוקס א 13-15) בעוד שזה מה שהמלאך גבריאל על ישוע: ויבא המלאך החדרה ויאמר אליה שלום לך אשת-חן יהוה עמך (ברוכה את בנשים): 29 והיא (בראותה) נבהלה לדברו ותאמר בלבה מה הברכה הזאת: 30 ויאמר לה המלאך אל-תיראי מרים כי-מצאת חן לפני האלהים: 31 והנך הרה וילדת בן וקראת את-שמו ישוע: 32 והוא גדול יהיה ובן-עליון יקרא ויהוה אלהים יתן-לו את-כסא דוד אביו: 33 ומלך על-בית יעקב לעולם ועד ולמלכותו אין קץ: 34

זרדוז

New member
אכן היה בלבול מסוים, אבל-

התכוונתי לרוח הנבואה שהתמלא בה זכריה הכהן, אביו של יהושע המטביל- 76 וְאַתָּה הַיֶּלֶד נְבִיא עֶלְיוֹן יִקָּרֵא לָךְ כִּי לִפְנֵי יְהוָֹה תֵּלֵךְ לְפַנּוֹת אֶת־דְּרָכָיו׃ 77 וּלְהוֹרוֹת דֶּרֶךְ הַיְשׁוּעָה לְעַמּוֹ בִּסְלִיחַת חַטֹּאתֵיהֶם׃ 78 בְּחֶסֶד אֱלֹהֵינוּ וּבְרַחֲמָיו אֲשֶׁר בָּהֶם יִפְקְדֵנוּ הַנֹּגַהּ מִמָּרוֹם׃ 79 לְהָאִיר לְישְׁבֵי חשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת וּלְהָכִין אֶת־רַגְלֵינוּ אֶל־דֶּרֶךְ הַשָּׁלוֹם׃ 80 וַיִּגְדַּל הַיֶּלֶד וַיֶּחֱזַק בָּרוּחַ וַיְהִי בַמִּדְבָּרוֹת עַד־יוֹם הֵרָאֹתוֹ אֶל־יִשְׂרָאֵל׃ הבשורה על פי לוקאס, א' 76-69 זכריה הכהן , נמצא במעמד ברית המילה לבנו יוחנן. או אז יכולת הדיבור שבה אליו (לזכריה ) לראשונה והוא נמלא רוח נבואה. האם זכריה מדבר על המשיח ישוע, או על בנו יוחנן? אם הוא מדבר על ישוע, מדוע הוא נוקט במילים "ואתה הילד" ? מיהו הנביא העליון?

למעלה