שאלה

שאלה

ראיתי תוכנית של אופרה ווונפרי בה דיברו על הספר של אקהרט טולה "A new earth" בספר הוא מדבר על זה שאנחנו לא צריכים לחושב על מה יהיה אח"כ, ומה עם זה ועם זה אלא להיות בהווה, נוכח וככה להשיג שלווה. ומשהו מתגש לי, אם אנחנו אמורים להיות בהווה, לא לדאוג לעתיד כדי למצות את החיים כמה שאפשר, אז איך מצד שני אנחנו אמורים להתנהג ו"לדמיין" במוחנו אהבה, שפע וכו', כשזה יגיע בעתיד? תודה!

ע ו פ ר ה

New member
אינני מכירה את הספר

האדמה החדשה. בכל מקרה אני חושבת שצריך לתכנן מה אנחנו רוצים וזה לא סותר את ה"לחיות כאן ועכשיו". ברגע ששלחנו ליקום את מה שאנחנו רוצים והודנו על זה, לדעתי צריך להרפות. זה יגיע. ואז אפשר לעבור לאקהרט טולה. באהבה עופרה

A NEW EARTH

גם אני ראיתי את התוכנית של אופרה, והבנתי מהתוכנית שהיא נותנת שיעורים אונליין פרק פרק על הספר הזה. הוא מסקרן. לפי התרגום הוא נקרא 'ארץ חדשה'. אבל אין לדעת אם זה השם שהחליטו לתת לו כשיתפרסם פה, ואני מאמינה שיגיע לארץ, או שכבר הגיע, לא יודעת. בכל אופן, ממה שהבנתי לפי התוכנית, הוא באמת מכוון להתרכז בהווה. לדוגמא בזמן שאתה מדבר עם מישהו, לפעמים אתה לא איתו בהווה, כי יש לך אוטוסטרדה במוח של מחשבות. לדוגמא: אתה: איך אתה מרגיש? הוא: אני מרגיש מצויין, בדיוק עשיתי... <-- בהמשך המונולוג שלו אינך מתרכז כי אתה מתחיל לחשוב על התור לרופא שיניים שיש לך מחר שאתה ממש מפחד ממנו או על הדברים שיש לך להספיק על הבוקר. אז ממה שהבנתי הספר מכוון להתרכז בהווה. למה זה מתנגש עם תיאורית 'הסוד'? שהרי אם ראית את הסרט, היה שם מישהו שאמר - תחשוב במושגי -הווה-. תרגיש כאילו יש לך את הדבר הזה -כעת-. אל תחשוב 'הלוואי שהיה לי' כי זה תמיד ישאר במצב של 'הלוואי ש', תמיד ישאר בעתיד. זו לפחות דעתי הצנועה לגבי מה ששאלת, גברת פריזל 2.

להיות מחובר להווה, גם כשמדמיינים את העתיד ../images/Emo13.gif

כשאת מדמיינת שפע שיגיע בעתיד, האם זה מתחבר אצלך למציאות הנוכחית שלך? אם את קולטת שמדובר באותה מציאות, רק בזמנים שונים? אם לא, אז את בעצם משדרת ליקום שאת לא באמת מאמינה בדברים שאת מדמיינת. ואז זה סתם פנטזיה בהקיץ, שלא יוצרת שום מציאות חדשה.

kikona126

New member
אני גם בגישה

של להיות כאן ועכשיו,להיות מחובר לעצמי. כלומר להפריד בין זמן לזמן. לא לשקוע במחשבות של מה יהיה מחר, אלא מה יש עכשיו...

ארץ חדשה

זה אחד הספרים הטובים שקראתי איי פעם .. ואני ממליץ עליו לא מעט. והתשובה לשאלה שלך, היא שכשאת מאושרת עכשיו, מחוברת להווה,.. ואגב כשאת מחוברת להווה את תמיד מאושרת. אז אין לך בכלל צורך לדמיין דברים.. אין שום דבר שחסר לך .. את רק רואה שלמות כל הזמן.. הסוד נעשה מיותר לחלוטין והכל נכנס לזרימה טבעית שבה את לא מנסה לתקן כלום.. כי אין מה לתקן. את לא מנסה להשיג כלום כי לא חסר לך דבר. את חיה בגן עדן, וכל דבר הוא חדשות טובות.

yaeli 7

New member
לפי מה ששמעתי הספר אכן באותו סגנון!

לפי מה ששמעתי הספר אכן באותו סגנון! הספר כוחו של הרגע הזה פשוט נהדר! *אם את מתעניינית בספרים בסגנון שתורמים אני ממליצה על הספר של קייטי ביירון לאהוב את מה שיש... ספר נהדר מה שאני בעצם עשיתי החלטתי לא לחיות רק על פי ספר אחד.. לקחתי שילובים של דברים שאני אוהבת שתורמים לי ועוזרים לי למשל הסוד שהוא הספר שהכי עורר אותי מבחינה רוחנית לקחתי חלקים מכוחו של הרגע הזה, לקחתי חלקים מהספר של קייטי ביירון מכול דבר לקחתי משהו קטן שעוזר לי פלאים! ובהזדמנות זאת אני רוצה להוקיר תודה על השפע הגדול שנמצא בחיי :)

kikona126

New member
מדען אולי אתה מכיר

יש ספר שמדבר על בתים, כל בית בצבע אחר. וזה איזה ספר רוחני. מכיר את זה? כי אני מחפשת אבל לא זוכרת איך קוראים לזה...

kikona126

New member
או קיי אני יודעת באיזה

ספר מדובר, אבל רוצה לשמוע חווד הספר הוא מסע הביתה של לי קרול קראת? שמעת?

למעלה