שאלה

baba luba

New member
שאלה

הבוס פיטר אותי. קבענו שעד 21 לחודש אני עובדת אצלו. מכיוון שמצאתי עבודה האם הוא צריך לוותר לי עד ה 21 לחודש ? פשוט אני לא רוצה להפסיד את המשרה החדשה שהציעו לי כי אמרו לי שהם צריכים מישהי דחוף וזה מאוד מאוחר להם. האם הוא יכול לעכב לי את הפיצויים ?? או לתבוע אותי או משהו ??? בתודה מראש

maya1506

New member
מזל טוב ../images/Emo24.gif

היי באבה לובה, את יכולה לעזוב אתמול, הוא נתן לך הודעה מוקדמת שמשמעותה לתת לך זמן למצוא עבודה, מצאת............. את יכולה להמשיך הלאה כלומר להודיע שמצאת עבודה ולסיים את עבודתך במקום הנוכחי ללא חשש. לגבי הפיצויים - את צריכה לקבל אותם מקסימום עד 30 יום מיום עזיבתך את המקום. מאחר וקראתי את המכתב שבטעות הסתנן לכאן, אני חוששת שאולי ישחקו איתך משחקים, וזה בגלל שהחוק אומר כך: במידה ופוטרת בגלל נזק שגרמת לחברה את לא זכאית לפיצויים, עכשיו, במכתב בוסך דגיש וציין כי התנהגותך גרמה לפגיעה בחברה, לכן לדעתי עלייך ללכת ליעוץ אצל עו"ד עם כל החומר שבידייך. מה שחשוב שתדעי - פגיעה שהחוק מתייחס אליה היא פגיעה ממשית שעלולה לגרום לקריסת החברה או לנזק ממשי בהכנסותיה. שוב אני אציין (מאחר ושמתי לב שבוסך הוא עורך דין), הרבה מנהלים מנצלים את בורות עובדיהם וגורמים להם לוותר על התנאים שלהם בשל כך. אני מקווה שאת לא תוותרי כי אין לו שום תיק עלייך, לכן אם הוא יבוא ויגיד לך כי את לא זכאית בגלל החוק, אז תצטרכי לפנות לעורך דין המתמחה בדיני עבודה - עכשיו התהליך מתחלק לשניים................ אוף אמרתי לך שעדיף בטלפון,,,,,,,,,, זה ארוך.......... עורכי דין כאלה בדרך כלל פותרים את העניין אבל הם גובים הרבה כסף משהו כמו 20% מערך התביעה - פיצויים + מע"מ......... כך שגם את זה צריך לעשות באופן חכם, כלומר: צריך למצוא אחד תותח שיהיה מוכן לכתוב עבורך רק מכתב לשלב הראשוני בעלות של כ- 200 ש"ח + מע"מ. כך שבוסך ידע שאת יודעת משהו או שניים ואולי יוותר על כל התהליך ואז ישלם לך והנזק היחיד שלך הוא 230 ש"ח, במידה והוא יתעקש תצטרכי לחתום חוזה עם עורך דין בכל זאת ואז לנסות להוציא הסכם טוב יותר מ- 20% + מע"מ. אוףףףףףףףףףףףףףף כמה זה ארוךךךךךךךךךךךךךךך....................... אבל אסור לך לוותר כי את זכאית לפיצויים ב 350%............... בבקשה, תודה, סליחה.............

baba luba

New member
מיושששששש

תודה על התשובה הארוכה.... אבל רציתי רק לדעת אם זה בסדר שאני עוזבת לפני הזמן בגלל שמצאתי עבודה חדשה? הוא יעשה לי בעיות בגלל שלא מצא מזכירה אחרת ? לכי תדעי למה הוא מסוגל....

maya1506

New member
באבושששששששששש

הוא לא יכול לעשות לך כלום, הוא פיטר אותך, אם היית רוצה היית יכולה לעזוב כבר ביום הפיטורין............... הוא זה שחייב לך את תקופת ההודעה המקודמת ואת יכולה לוותר עליה בייחוד כאשר מצאת עבודה. את יכולה לעזוב מיידדדדדדדדדד כאן החוק לצידך לגמריייייייייייייי

baba luba

New member
מאיה היקרה

תודה רבה רבה לך !!!! יום ראשון יגידו לי בדיוק מתי אני אתחיל

baba luba

New member
מאיוששששששש

בסוף אני לא יעבוד במקום ההוא. אמרו לי שלא יכולים לקבל אותי אחרי ה 21 צריכים מישהי דחוף לעכשיו אז כבר אמרתי להם טוב אז אני אוותר. אני כל כך מתחרטת שאמרתי את זה. כנראה בגלל שאני חרדה למקום חדש...

maya1506

New member
../images/Emo4.gif

אהההההההההה, לא נורא,...... אולי זה אומר שאת אמורה למצוא משהו יותר טוב........... אין מה להתחרט, אני תמיד אומרת דברים קורים בגלל שהם צריכים לקרוא. תקחי לך אתנחתה...... תחתמי בלשכה ותחפשי עבודה........... תהניייייייי לבנתיים

הזוייה

New member
את יכולה לחתום על כתב ויתור

של חודש ההודעה המוקדמת. אסור לו לעכב לך כלום, על פי חוק, הרי הוא זה שפיטר אותך.

למעלה