שאלה..

mike00

New member
שאלה..

ניסיתי כבר לפני שבוע ולא ענו,אני עושה ניסיון שני
יש לי מחשב נייד של טושיבה,לפני שבוע בערך הוא החליט שנמאס לו לעבוד כמו שצריך והחל לקרוס ללא סיבה מובנת. הבעיה: המחשב נתקע לי די הרבה פעמים בזמן הגלישה,כל פעם לכמה דקות ולפעמים פשוט מופיע לי מסך כחול ואז נכבה לי המחשב. שמתי לב שכשאני מדליק את המחשב מופיע לי עמוד שחור ועליו כיתוב שלא היה שם קודם,כתוב שם גם media failure,check cable. בפעם האחרונה שזה קרה קבלתי אופציה לתקן את ה-drivers שלי אבל מכיוון שאין לי מושג במחשבים לא אישרתי אותה.. אולי מישהו פה יודע איך אפשר לסדר את התקלה? תודה מראש.

sb21

New member
"PXE-E61: Media test failure, check cable"?

אם כן זה קשור לאתחול מהרשת, לא משהו קריטי במיוחד. אפשר לשנות את זה דרך הביוס. השאלה מה כתוב במסך הכחול (נראה לי שכדאי לשאול גם בפורום ווינדוס או חומרה ותוכנה). בווינדוס XP ניתן לבטל את האתחול האוטמטי ע"י קליקי ימני על "המחשב שלי",מאפיינים (Properties) ולפעול ע"פ התמונה המצורפת.

mike00

New member
היי...

המסך הכחול מופיע רק לשניה ואז המחשב נכבה. אני משתמש בווינדוס ויסטה ולא ב-XP. מה שמטריד אותי זה שהמחשב נתקע ברגע שאני מפעיל כמה דברים בו זמנית. ניסיתי את פורום חומרה ותוכנה,שם הפנו אותי לכאן. תודה רבה על העזרה.

sb21

New member
נכבה? בכול מקרה נסה לבטל את האתחול האוטמטי,..

וכאשר השגיאה תופיע- נסה לצלם את הודעת השגיאה\לכתוב מה כתוב בהודעה.

mike00

New member
בטלתי את האתחול האוטומטי,נקווה לטוב../images/Emo13.gif

יש עוד איזה פעולה שאפשר לעשות כדי למנוע מהמחשב להתקע?

sb21

New member
אולי לבדוק אם הזכרון תקין...

ע"י תכונת Memtest. הפעולה לא תמנע את הופעת השגיאה, אבל תאפשר לך לרשום את נתוני השגיאה ולבדוק את הגורמים לה.

mike00

New member
וואו,אתה זריז../images/Emo13.gif

אז איפה אפשר למצוא את התוכנה הזאת?

mike00

New member
היי,לא הרצתי את התוכנה עדיין אבל אחרי

שבטלתי את האתחול,המסך הכחול לא נעלם יותר והצלחתי לצלם אותו.. יש לך אולי מושג מה הבעיה או איך פותרים אותה?

יאיר B

New member
השורה שכתוב עליה STOP:

תכניס אותה לגוגל (כמו שהיא כתובה, עם הסוגריים והספרות שבתוכם) ותקבל כמה תוצאות. אחת מהן סביר להניח שתהיה מ-MS. הם יכתבו מה יכולה להיות הבעיה. יש סיכויים שזה יתן כיוון (אם כי בדרך כלל מסכים כחולים זה חומרה תקולה או וירוס מעצבן).

sb21

New member
המחשב באחריות?

בכול מקרה כדאי לנסות ולשלוח מייל לתמיכה של טושיבה (בעדיפות ראשונה) או לתמיכה של מפעיל בארץ (עדיפות שנייה). ד.א: מה הדגם של המחשב?

bar666xp

New member
תתחיל בפשוט ביותר...

הקובץ Pciidex.sys מה הוא? PCI IDE Bus Driver Extension אגב אאל"ט הקובץ בXP ועד איכסטה זה לא אותו הקובץ בדיוק אבל אל תתפוס אותי במילה בהחלט יתכן כי הבעיה היא שהוחלף בגירסת 5.1.2600.1106 של XP-SP1 לדוגמה ואינו תואם לאיכסטה אאל"ט לאיכסטה יש גירסת 6.0.6000.20757 או שזה אחרי העדכון שאזכיר בהמשך... גודל הקובץ באיכסטה שלאחר העדכון 45,112 ושל XP-SP1 הגודל 23.680 או אם אתה רוצה 45K~ האיכסטה מול 23K~ של XP-SP1... אגב גירסת הקובץ באיכסטה 64BIT כ51K אאל"ט. בכל מקרה נסה להוריד את העידכון הבא מאתר MS... http://support.microsoft.com/kb/943899 לתשומת לב יש שם קישורי הורדה לVISTA ולVISTA 64BIT הורד בהתאם. אגב הקובץ צריך להיות בספריה.. WINDOWS\System32\Drivers אם אני זוכר נכון. הסבירות גבוה כי הקובץ עצמו פגום ולא הרכיבים. נ.ב. להבא פורום חלונות תואם יותר לשאלות כאילו.

למעלה