שאלה

Teo Toriatt

New member
שאלה

בעקבות הדיון הספק חוקי כאן בימים האחרונים של מאיזה אתר שווה להוריד את האלבומים של Queen או את הדיסקוגרפיה.... האם אתם חושבים שמי שבאמת אוהב את הלהקה צריך לקנות את האלבומים, גם אם זה אומר להשקיע זמן וכסף בלמצוא את האלבומים, או שאפשר להוריד את הדיסקים בצורה לא חוקית ועדיין להחשב "מעריץ" ?

khammel

New member
לא יכולת להתאפק, אה?

לא נראה לי ששאלת ההורדות קשורה לשאלת היותו של בן אדם מעריץ. הורדה אינה חוקית. נקודה. אילו ניהלתי את הפורום, הייתי מעיפה את הדיון הנלוז ההוא קיבינימט עם אזהרות חסימה לכל המעורבים ובפרט, שיש בפורום הודעה מנהלתית שאומרת בפירוש: "איננו מאפשרים עיסוק בהעברת קבצי מוזיקה לא חוקיים - הודעות כאלו תמחקנה". יחד עם זאת, אני כן חושבת שמי שרואה את עצמו כמעריץ, הוא מעריץ וזאת בלי קשר למה הוא *עושה*. זוכר את כריס מהוני? זה שבריאן קרא לו פיראט וטען שהוא לא מעריץ אמיתי "כי מעריץ אמיתי לא מתנהג ככה"? כריס בהחלט היה מעריץ הכי אמיתי שיש, אבל ההתנהגות שלו בנושא של ה"דיקי" וההחלטות העסקיות שלו היו שגויות. אפילו שגויות מאד. אישית, אין לי הרבה כבוד למי שקורא לעצמו מעריץ ולא עושה מאמץ לקנות את האלבומים. לא כי הלהקה צריכה את הכסף, או כי זה החוק, אלא שאני חושבת שיש מינימום התחייבות שנדרש ממך כמעריץ וזה לקנות את האלבומים הרשמיים. אז אנשים כאלו הם אולי מעריצים בעיני עצמם, אבל לא בעיני. אני נוטה להאמין שאילו הייתי היום בגיל תיכון, אז כנראה שהיו לי על המחשב כל השירים שקווין הוציאו אי פעם, ועדיין הייתי חוסכת לקנות את הדיסקים. בדיוק כפי שאני קונה DVD של סרטים שאני אוהבת או דיסקים של אמנים שאני רוצה לתמוך בהם.

VC820

New member
את נסחפת קלות

חשבת אולי שאני מוריד קבצים כדי לשמוע את תוכנם וא י כ ו ת ם כדי להחליט מה לקנות? בתקופה האחרונה קניתי המון דיסקים,רובם קלאסיים,רק לאחר שהורדתי את הביצועים לבדיקה במחשב,בחינתם ובדיקת הסאונד. את הדיסקים הראויים רכשתי במיטב כספי. את הביצועים הפחות טובים מחקתי. נמאס כבר לשמוע את ההצטדקות הזאת MP3 עוזר גם למכור.

khammel

New member
אני בהחלט מאמינה ששיתוף תורם למכירות, אבל

וזה אבל גדול, זו החלטה של האמן האם לעשות כן. כל עוד האמן החליט שלא -- האקט של ההורדה... בעייתי. גם את ההצטדקות של "קניתי ומה שלא אהבתי, אני מוחק" נמאס לשמוע
כל איש, הישר בעיניו יעשה It's only a crime if you get caught

VC820

New member
אני דווקא

פריק מושבע של הארד דיסק פנוי. אין לי סבלנות למחסנים ולקבצים מיותרים מה שמיותר נמחק .

אני

האמת שרציתי לכתוב את זה בשרשור על ההורדות אבל אכתוב את זה כאן בסופו של דבר - באיזשהו שלב הערצה שלי לקווין עברה גבול מסויים וקבעתי לעצמי חוק לא פורמלי שאני לא מוריד שום שיר של קווין בצורה לא חוקית(כמובן שקטעים נדירים והופעות מיוחדות לא נחשבים). יש לי את כל האלבומים של הלהקה קנויים על ידי(זאת אומרת שלהורים שלי לא היו אלבומים לפני כן שיכולתי להאזין להם)מלבד אחד(The Works)וחסרים לי עוד מספר אוספים שלא הצלחתי למצוא(עדיין). בכל אופן, אני פשוט עושה את זה כצעד שבעיניי מחזק את הערצה שלי לקווין. יכול להיות שיש מעריצים גדולים ממני שכן מורידים שירים של הלהקה, אבל אני החלטתי שזה מה שאני אעשה. ולמען הגילוי הנאות אומר שאני מוריד שירים של כל אמן אחר מלבד קווין.

פיגמיסט

New member
אני

זה קרה לי במיוחד עם הביטלס - היה לי את האלבום אבי רואד על המחשב שהורדתי אבל בכל זאת קניתי את הדיסק. וכך זה עם קווין אני שנה וחצי אוהב את הקווין רק עם שלושת הגרייטס היטס ועכשיו הביאו לי מאייפוד את שאר האלבומים שאני עוד לא מכיק. אני בטוח שאחרי שאני לעט לעט יכיר אני אקנה את המקוריים. או ההפך, אני לא מכיר הרבה שירים ש פינק פלויד לכין לא טרחתי לקנות את האלבומים אלא להוריד.

Queen II

New member
תכל'ס

יש לי את כל האלבומים שלהם בבית,אבל גם מורידים בתכל'ס כמה שירים שיהיה לך במחשב,אני יודעת שזה לא בסדר,אבל אתה מעלה לMP4 וזה...

ayatz

New member
לא מוריד כלום

אולי אני מיושן, אולי אני שרוט יש לי בבית כ 900 דיסקים (קווין ואחרים) מקוריים וקנויים. לא צורב כלום.

פיגמיסט

New member
בקשר לצריבה

ממקרה שפעם קרה לי כל פעם שאני קונה על דיסק חדש אני צורב אותו ושומע את הצרוב כדי לשמור על הדיסק המקורי

Hikary

New member
דעתי האישית...

אפשר להוריד את הדיסקים ואפשר לקנות אותם-זה לא אומר שאת לא אוהבת את מה שאת שומעת. עצם זה שאת שומעת כמה שנים קווין ונהנית מזה, לא אומר שאת צריכה לקנות את האלבומים... וקווין לא עשו מוסיקה לשם כסף (טוב,לא רק לשם כסף..הרי הם חיו מהכסף של ההופעות וזה), אלא עשו מוסיקה למען ההנאה. אפשר לראות את זה על פרדי מרקורי ועל כל התמיכה של שאר הלהקה ואומנים אורחים שמשתתפים במופעי מחווה להם. ואני רוצה הגדרה של מדוייקת של "מעריץ". כי יכול להיות שאני לא מעריץ את קווין, אבל מאוד מעריך אותם ומאוד מאוד נהנה מהמוסיקה שלהם ומההופעות שהם ביצעו. וחוץ מזה-מה ההבדל בין להוריד את השירים וההופעות לבין לראות אותם ביוטיוב לפי הסדר? תחשבו על זה.

khammel

New member
יש המון הבדלים

נתחיל בשניים: 1. האם אתה עובר על החוק (הורדה) או מישהו אחר עובר על החוק (שיתוף לא חוקי ושידור לא חוקי) 2. ליוטיוב יש כבר הסכמים עם חלק מבעלי הזכויות והם משתפים אותם ברווחים, מה שאומר שייתכן והעותק ביוטיוב חוקי בעוד העותק אצלך על המחשב בוודאות לא.

Hikary

New member
אוקי...

ואם אני יכול לשמוע את אותו אלבום ביוטיוב(ויש שם את כל השירים של קווין,אם אני לא טועה..) אז אני לא רואה למה קווין לא יסכימו לי להוריד את אותם שירים, קודם כל זה יותר נוח,דבר שני זה יותר מסודר,דבר שלישי זה נייד. וחוץ מזה אני יכול להוריד את השירים מיוטיוב,זה אומר שזה נהפך ללא חוקי?

khammel

New member
אתה לא בעל הזכויות ואין לך רשות להוריד

נכון שאתה יכול, מעשית, להוריד את השירים (וכאן זה לא משנה איך ולמה או מאיפה). אבל... החוק היבש קובע שזה לא חוקי. נקודה. אין לך קייס. אם קווין היו רוצים שכולם יוכלו להוריד את השירים שלהם בחינם, הם היו עושים את זה, אבל הם לא עשו את זה. השירים ניתנים להורדה מאתר הלהקה בתשלום של 1 ליש"ט לשיר. מסקנה: אם אתה מעתיק/מוריד, אתה מפר את זכויות היוצרים של הלהקה. דוגמה אחרת: להקת מיוז מאפשרת לשמוע את האלבומים שלה ברשת, באתר הלהקה. להאזין שם, מותר ואף רצוי. להוריד/להעתיק, אסור. מי שרוצה עותק, צריך לרכוש את השיר. דוגמה אחרת: להקת רדיוהד שחררה את האלבום האחרון שלהם בצורה כזאת שכל מי שרוצה אותו יכול להוריד בחינם. הם ביקשו שכל אחד ישלם כראות עיניו וזה בסדר לא לשלם. אז כאן המצב שונה, כי הלהקה (בעלת הזכויות) מרשה הורדה חינמית ותומכת בזה. קווין מאז ומעולם התנהלה כמכונת כסף משומנת וגם היום, כשהם לא ממש צריכים את הכסף, הם עדיין מתנהלים בצורה של תעשיית כסף. אני לא אוהבת את זה, אבל זו זכותם. אתה אולי לא רואה למה קווין לא מסכימים, אבל העובדה היא שהם לא. אתה רוצה מוצר נוח ונייד -- תשלם על זה, בדיוק כפי שהלהקה רוצה (וכפי שהחוק מחייב). אתה לא אוהב את זה? תכתוב להם!

Teo Toriatt

New member
ממממ

את באופן קבוע טוענת שלהוריד שירים זה לא חוקי - יש לזה עדיין פנים לכאן ולכאן, למשל אם זה לשימוש אישי, האם יש לך עותק חוקי במדיה אחרת ועוד - ישנן פסיקות שונות (גם בישראל). מכיוון שאנחנו לא בפורום משפט זה לא נראה לי נכון להוביל את הנושא לשם מכיוון שאף אחד מאיתנו אינו משפטן או מחוקק.

khammel

New member
אתה באופן קבוע מפרש את דברי לא נכונה ../images/Emo3.gif

אפילו נתתי דוגמאות להורדות לגיטימיות וחוקיות. אבל אני מסכימה איתך שאין טעם לפתוח/לפתח את הנושא כאן וגם דשנו בזה בעבר.

Teo Toriatt

New member
כמה דברים

אני אישית לא אוהב את המלה "מעריץ" ומנסה לחמוק ממנה ככל הניתן - כך שאני לא מחפש בדיוק את ההגדרה הזו. קווין עשו מוזיקה בשביל הכיף אבל גם בשביל הכסף, ואולי תצטער לשמוע, הם היו מוטי שיקולים פיננסיים ושיווקיים יותר מהרבה להקות אחרות. כדברי פרדי "When they stop buying our records i'll become a strip artist" ישנו הבדל בין לשמוע שירים בYOutube לבין להוריד כמו שיש הבדל בין לשמוע שירים ברדיו לבין להקליט אותם לבין לקנות את הדיסק. הבדלים של זמינות, איכות וכדומה. כמובן שמי שמוריד את השירים מהאינטרנט עושה זאת למען ההנאה מהשיר ואני בטוח שאף אחד לא סובל מהשירים שהוא מוריד (אלא אם כן זה איזה שיר של רוג'ר
) כמובן שכיום לא "צריך לקנות את האלבומים" כדי לשמוע את השירים, השאלה היא האם מי שמחשיב את עצמו שאוהב את הלהקה מעבר לממוצע ("מעריץ") צריך לקנות את האלבומים, או שלהוריד אותם מהאינטרנט ולטחון אותם 24X7 זה מספיק? ____________________________________________ אני עדיין מנסח לעצמי את התשובה שלי ואולי אציב אותה פה בהמשך.

Hikary

New member
לגבי השאלה האחרונה שלך

השאלה היא האם מי שמחשיב את עצמו שאוהב את הלהקה מעבר לממוצע ("מעריץ") צריך לקנות את האלבומים, או שלהוריד אותם מהאינטרנט ולטחון אותם 24X7 זה מספיק? קודם כל-אני גם או אוהב את המילה "מעריץ" ומנסה להתחמק ממנה כמה שאני יכול. כל אחד עושה את השיקולים שלו,לפי דעתי האישית אדם שאוהב מאוד את המוסיקה יכול להוריד אותה ועדיין לאהוב את מה שהוא שומע והוא לא חייב לקנות את כל האלבומים,ללכת להופעות של הלהקה ולרדוף את בריאן כדי שיתן לך חתימה. פשוט אני שומע אותם כי אני נהנה מזה מאוד,כמה שנתיים בערך, וזהו.

the Champions

New member
לגבי מה שכתבתה שפרדי אמר

הוא התקוון שברגע שיפסיקו לאהוב אותם הם יפסיקו , מה שהחזיק את הלהקה שאנשים עדיין אהבו אותם ולקנות את התקליטים היה משהו שהראה את זה. גם ששאלו את פרדי כל הזמן בערך מסוף שנות ה70 עד שהוא הפסיק להתראיין תמיד שאלו אותו למה הוא ממשיך כי הוא כבר ממש עשיר והכל,אז הוא טען שהוא לא עושה את זה בשביל הכסף כבר אלה כי הוא מרגיש שהוא חייב לעשות משהוא והם הלהקה ממשיכה להצליח ואנשים ממשיכים לקנות את התקליטים כלומר שכנראה הם עושים מוזיקה טובה אז הוא לא רואה סיבה להפסיק.

למעלה