שאלה...

יוסי99

New member
מה רוצה משרד החינוך דווקא ברור מאד

לעלות כמה שיותר את מס´ הזכאים ואת ממוצע הבגרות, כדי שזה ייראה יפה בסטטיסטיקה, בלי שום קשר למציאות הפאתטית והעגומה של החינוך בארץ. כרגיל אצלנו, זה עובד בשיטת ה"קומבינה" - במקום לשפר את החינוך, דואגים לשפר את הממוצע.

התרנגול

New member
שאלה...

השבוע היתה לי בגרות באזרחות (כן, אני מתאר לעצמי שחבר´ה בגיל שלי לא נוהגים להכנס לכאן...), והיתה שם שאלה שנויה במחלוקת, רציתי לדעת אם יוכלו לעזור לי כאן. זותומרת, הפתרונות התפרסמו, ואני יודע מה התשובה שרצו שאני אכתוב, אבל יותר מאשר מעניין אותי כמה קיבלתי- מסקרנת אותי התשובה האמיתית. נתנו לנו מקרה כזה: (זה לא ציטוט, זה מילים שלי) משרד הבריאות רצה לערוך ניסוים בבעלי חיים לצורך ייצור תרופות, ולכן החזיק אותם בכלובים במחסן שלו. עובדת משרד הבריאות נכנסה יום אחד לחדר הכלובים, ושחררה את החיות לחופשי. איזה סוג של עבירה היא עברה? אני כתבתי שזאת עבירה שלטונית, כי העובדת ניצלה את מעמדה כעובדת משרד הבריאות, ואת גישתה לכלובי החיות, כדי לעשות את העבירה. באנקורי טוענים שהעבירה היא אידאולוגית, כי היא עשתה את זה ממניעים אידאולוגיים... מישהו כאן יודע מה התשובה מבחינה משפטית? תודה רבה, ושבת שלום
תרנגול

ציפי ג

New member
יסלח לי השואל

אבל ממרחק שנות אור מאז הבגרות באזרחות - מה הנקפות?

התרנגול

New member
אאאאאאאמממממ.....

אני לא יודע אם יש נפקות בין עבירה שלטונית לעבירה אידאולוגית בדין ובצורת המשפט, אולי האם זה הולך לשלום או למחוזי, אבל בכל מקרה, השאלה היתה רק איזה סוג עבירה זה....

תשובה

ראשית, לא כל כך ברור מהי העבירה של שיחרור בעלי חיים מהשבי. אבל בהנחה שזוהי עבירה, התשובה של אנקורי מדוייקת יותר. עבירה של שימוש לרעה בסמכות היא כאשר העבירה מתבצעת לתועלתו האישית של בעל הסמכות. העובדת פעלה לטובת החיות. היא עברה עבירה ממניעים אידאולוגיים.

למעלה