שאלה.

חלושקית

New member
שאלה.

בחור שלומד מהבוקר ועד השעה 2 בצהריים ומיד אחר כך מתחיל בעבודות חול... חוצניק שגר בדירה עם חברים סמוך לישיבה. יש מצב לחשוב עדיין על הבחור הזה דברים טובים? דירה עם חברים, עבודה עד הלילה, משפחה בחו``ל... ללא פיקוח... עד כמה זה משפיע על שם הבחור?

ככה,

כ ל ב ח ו ר ל ג ו פ ו! יש? ‏אם את שואלת מבחינת השם,אז בהחלט יש כאלה שמסתכלים על כך בעין עקומה..

ברור שכל בחור לגופו.. אבל לדעתי

יש גם את הקטע של הרוב וזה: בחור בלי מסגרת של ישיבה רוב הסיכויים שהוא יתדרדר יותר בקלות.. בכלי להכליל. זה טיבעו של אדם

אם

הוא הרי נמצא במסגרת ישיבתית ואח``כ בעבודה קבועה אז יש לו פחות סיכוי ליפול מאשר בחור ישיבה שנמצא יום מלא בישיבה שלא לומד ולא עושה כלום

עדיין..

לדעתי אדם שפתוח לעולם הרחב.. יש לו יותר נסינות מאשר אדם שנמצא בישיבה כל הזמן גם אם לא עושה בה כלום

פחח אז את תמימה שלא מודעת מה קורה

היום עם בחורים שמתבטלים בישיבות. אני מעריכה בחורים שיוצאים לעבוד במקום לשרוף זמן.

ההפך

בחור שיום שלם בישיבה אבל מסתובב מתוסכל משעמום יש לו הרבה יותר סיכוים ליפול מאשר אחר שיש לו סדר יום מסודר אף שזה לא במסגרת תורנית

וואו.. כמה תגובות נגד..

טוב אז זו דעתי.. מניסיוני הקצר עם גברים.. אני טוענת שבחור בישיבה.. גם הוא לא עושה כלום.. עדיין הוא בישיבה.. הוא מוחייב.. יש תמיד מישו מעליו שצופה.. גם הוא מתדרדר ו"מחמם" תכיסא.. הוא עדיין נמצא בתוך מקום של טוב.. של תורה.. ויש מצב שיום יבוא והוא יתעור.. אבל בחור שגר בדירה עם חברים, שעובד עד הלילה.. שאין לו איזה דמות סמכותית שמעליו.. אז הוא ירשה לעצמו הרבה יותר.. והעולם פרוץ.. וזה קל ובשניות אפשר להדרדר.. זהו.. מקווה שהצלחתי להסביר את עמדתי.

חוצניקים

יש כאלה שבאים לקבל מהרוחניות של ארץ ישראל, ויש כאלה שסתם נהנים מהקטע שהם רחוקים מהבית ואפחד לא משגיח עליהם..

סליחההה? למה לא להסתכל על זה כך?

זה בחור עם מוסר עבודה גבוה שמקדיש זמן אף ללימוד. ראוי להערכה שמתמודד עם המרחק הרב ממשפחתו, מה גם שמסתדר עם שותפים לדירה. . וזורם!

חמודה ,את אופטימית מידיי.

לא אמרתי שזה לא טוב. אבל אפשר להסתכל על זה בצורה אחרת בעלת מחשבה יותר. מה הוא עושה כשהוא חוזר מהעבודה? האם הוא ישר חוזר לישיבתו? או שבדרך גם "נהנה מעולם השקר" הווי אומר הולך עם חברים רעים לקולנוע, מעשן נרגילות, נפגש עם בנות, וכד'..... כל דבר בחיים צריך בירור , תדעי לך כלל. עם כל היופי שבזה הוא לומד עד שתיים. אבל מי אמר שהוא עובד את ה' באמת??? ובשביל זה ....צריך לברר את זה שזה יאופן סמוי, שהבחור לא ירגיש, שיעקבו אחריו, ואז תוכלי לדעת מי הבחור באמת.... המורה שלי אמרה לי הדרך הטובה ביותר לדעת מי הבחור ,מה האופי שלו, האם הוא עובד את ה' באמת, זה לעקוב אחריו, לשלוח מישהו ולראות מה הוא עושה במשך כל היום, איך הוא עם החברים שלו בחדר, תתפלאי לשמוע אבל יש בחורים שמפריעים לחבריהם לישון, חוזרים ממקום ולא מתחשבים בבחורים שישנים עמו באותו חדר, אנוכיים, וזה גם קשור למידות- ההתחשבות הזאת. לצערנו , יש מלא בחורים שמשחקים אותה טוב טוב...... וחבל להיות תמימים בדורנו הבדאי.

ברור שצריך לברר, אבל הסתכלות חיובית

כבסיס היא חיונית. ולפעמים עדיף להינשא לאדם שמגרעותיו ברורות ומוגדרות. ואף לדבר עליהם. מאשר להינשא לאחד שמצליח להציג שהוא מושלם. . .

וואיי.. עיצבנת אותי!

בחורה שנמצאת בצאט, לא רוצה שהבחור שלה יראה סרט פה ושם, שיעשן נרגילה עם חברים.. מה הבעיה?? ``עבד ה` באמת``.. ``נהנה מעולם השקר``.. הגזמת לגמרי!

בדר"כ

כל מה שמעצבן ....זה אמת. כנראה קשה לך להשלים עם זה, לא חייבתי אותך כמובן לקחת את הדברים שלי וליישם אותם.

כמובן שזכותך לחפש מה שבא לך,

אבל זה קצת מקומם לראות בחורה בפורום שמדברת גבוה גבוה.. אגב, את דורשת מעצמך מה שאת דורשת מבעלך לעתיד?

למעלה