שאלה

Niv s

New member
שאלה

לפני כמה ימים, בחניה מול גני יהושע נתקלתי בבע"ח מת (כמעט בטוח שזה היה חתול), גופו היה פתוח וסביבו התקהלה קבוצה גדולה של זבובים שניזונו ממנו. אני הייתי במרחק של כמטר מאותו בע"ח ובאתי במגע עם הזבובים. אני זוכר בוודאות מגע עם הזבובים גם בפנים. האם ניתן להידבק במחלה בצורה כזו? כי הבנתי שהנגיף יכול לעבור גם דרך מגע עם הפה/אף/עיניים. בנוסף הייתי שעה אחרי גילוח ועור הפנים יחסית חשוף ורגיש בשלב זה. תודה מראש.

Niv s

New member
השאלה היא האם ניתן להידבק מסיטואציה

כזו בכלבת, בהנחה שאותו בע"ח מת מהמחלה.

xst357

New member
היה לי מקרה דומה

ובמשרד הבריאות אמרו לי שכאשר החיה מתה גם נגיף הכלבת מת יחד איתה. אבל הכי טוב שתחכה לתשובה מהד"ר.

Niv s

New member
בגלל שאסור לקחת סיכון

אוטומטית השאלה היא מה הסבירות להידבקות מסיטאוציה כזו בהנחה ואותו בע"ח מת מכלבת והנגיף הצליח לשרוד. בכל מקרה מהי עמידות הנגיף במצב כזה? כי אני הבנתי שהוא יכול לשרוד מס' שעות/ימים בגוויה. תוכל לפרט על המקרה שלך?

xst357

New member
כמו המקרה שלך

היו זבובים על גווית חתול והרגשתי אותם על הפנים. כשהתקשרתי למשרד הבריאות אמרו לי שלא צריך לבוא מפני שהנגיף מת יחד עם החתול. הם לא שאלו כמה זמן החתול מת ושום שאלה אחרת. אבל כדי שתהיה רגוע כדאי שתפנה למשרד הבריאות כי כלבת זה משהו רציני ביותר.

Niv s

New member
השאלה שלי הייתה לגבי הסיכוי להידבקות

בכלבת מסיטטואציה כזו (זבובים על הפנים שבו זמנית ניזונים מחיה מתה, בהתחשב בזה שהייתי שעה אחרי גילוח). הזבוב עצמו לא יכול לשאת את המחלה אבל האם הוא יכול מבחינה טכנית לקחת טיפת רוק נגועה ולהעביר אותה/ כל חלק אחר נגוע בגוויה ולהעביר. האם יש סיכוי (גם אם קלוש) להידבק מסיטאציה כזו. תודה.

Niv s

New member
המשך..

ובהנחה שהכלב מת מכלבת והנגיף הצליח לשרוד (מנקודת המוצא הזו)

למעלה