שאלה

שאלה

היי חבר'ה, אני לא רוצה להטריד, אבל לא מצאתי שום מידע באתר הקיבוץ / הדף הירוק (ראיתי את המודעה בצד שמאל). האם יש אפשרות להעביר שבועיים - חודש בקיבוץ כלשה (רצוי בצפון) ולעבוד אפילו תמורת תשלום סימלי ? משום מה אני לא מוצאת תשובה לשאלה הפשוטה הזו. תודה

אף מקום עבודה במכבד את עצמו

לא יקח עובדת לשבועיים לא משתלם לא עוזר עד שתלמדי את העבודה כבר תלכי אז מה זה שווה? הקיבוצים היום הם לא כמו פעם, אף קיבוץ לא יקח אותך לשבועיים. רוצה עבודה? חפשי קטיף או משהו כזה, תגורי כמה חודשים בקיבוץ, תשלמי שכ"ד כמו כולם ותעבדי בכייף- התשלום הוא סימלי אני מבטיחה לך.

moranka

New member
זה תמיד נראה לי

כאילו לאנשים נורא משעמם. אין להם מה לעשות שבוע, אז הם רוצים לעבוד... הם שוכחים (או שאולי בעצם לא יודעים מטעמי בורות) שהקיבוץ בתור מעסיק הוא כמו כל מקום עבודה בכל מקום אחר. כמו שבחוץ לא ייקחו מישהו לעבודה לחודש- גם בקיבוץ לא. אני מבינה שאנשים רוצים לחוות את הקיבוץ, אבל בשבועיים וגם לא בחודש- עד שהם יסתגלו לחברה ויביו את החיים בקיבוץ, הם כבר יעזבו... תופסק לאלתר תופעת המשועממים בפורום. זה מטריף את רבו. דנה ובן- אולי אפשר להוסיף למודעה שבצד. הקיבוץ לא מעסיק משועממים. רוצים לעבוד בקיבוץ? תצטרכו לשלוח קורות חיים, להגיע לראיון או מספר כאלה. והכי חשוב- להתחייב לפחות ל9 חודשים עד שנה.

MsUnderstood

New member
האמ...

כמו שנראה לי את יודעת...זה לא אפשרי ממש...זה לא כתוב כמו שצריך... אבל אפשר לחשוב על משו בסגנון...אני אחשוב על משו או שתשלחי לי

moranka

New member
לא הכל ורוד פה.

למה אנשים שיש להם שבוע חופש, מתעקשים לנסוע שלוש ואולי יותר, שעות עד קיבוץ נידח בצפון. ולא מחפשים לתרום בקהילה שלהם? לא חסר בערים הגדולות בתי-תמחוי שישמחו לקבל מתנדבים. או עמותות למען... בגלל החוויה. וגם בגלל כל מיני פנטזיות שנובעות מסטיגמות שיש לעירונים על קיבוצניקים. הקיבוצים צמצמו את רוב הפערים בהבדלי החיים בעיר. עירונים חושבים שכאן יש שקט. אבל, קיבוצניקים (לפחות מאלה שאני מכירה) הפכו, בגלל החיים יחד, ביקורתיים אחד כלפי השני, אי אפשר לעשות משהו בלי לחשוב "מה יגידו עליי", והכי טוב- פרטיות יש בין התחת לאסלה (וגם זה לא תמיד). האקשן שלנו הוא נשים בהריון, בגידות, למה ההוא עזב, מה הגישו בחדר האוכל בפסח, אם היו זיקוקים ביום העצמאות, ומי זכה בעגלת הביכורים היפה בשבועות... - סוג של טלנובלה (..??..) אפשר להמשיך ולכתוב "על הדבש ועל העוקץ". לכל נושא יש את היתרונות והחסרונות כמו שלכל כלל יש יוצא מן הכלל. ולמרות כל החרא שצף אני גאה ושמחה שהייתי חלק מהניסוי האנושי הזה. לא יכולתי לבקש מקום טוב יותר לגדול בו.

GMN

New member
בקשר לאקשן

אני מתעב את כל נושא הרכלנות בקיבוץ. אני שונא לראות אנשים מלכלכים על אנשים אחרים מאחורי גבם ובקיבוץ זה הרבה פעמים גם תרתי משמע, מתלחששים ממש מאחורי הגב. זה מעצבן, אבל זה קורה ואי אפשר למנוע את זה במקום כלכלך קטן שכולם מכירים את כולם. אין מנוס מזה. יש אנשים שלוקחים את זה רחוק מידי ונהיים ממש מגעילים עד כדי אכזריים, אני חושב שצריך להרוג אותם, אבל אולי זה רק אני... פעם הבאתי בחורה לקיבוץ, עוד לפני שהגענו לחדר שלי מישהו מהקיבוץ קרא בשם שלה. היא כמובן היתה בשוק ואני כבר ניסיתי לחשב בראש את מי להאשים...

MsUnderstood

New member
מה ../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

זה עוד לא שמעתי...קראו לה בשם
ש-ו-נ-א-ת רכילןת!!ואיפה שאני עובדת הבנות לא מספיקות לרכל

GMN

New member
כן

מישהו ראה אותנו נכנסים ביחד לקיבוץ ופנה אליה בשם.

למעלה