שאלה...

snoopy36

New member
שאלה...

יש לי ידידה טובה,גרושה +2 בנות קטנות...הבנות בעיקר מבלות איתה(מסתבר שיש אי אילו בעיות עם האבא...לא כ"כ מתראים...או משהו כזה). בילינו יום אחד בבריכה,כשאני עם בני והיא איתן... לא פעם פנו אליי הבנות וקראו לי "אבא"... א.פעם ראשונה שפגשתי בילדות... ב.אין הרבה מלבד ידידות אמת עם אימן... מה זה אומר??? עלי,עליהן? מה עושים במקרה כזה...??? מה שאני עשיתי באותו הגע...זה פשוט שהתעלמתי מה"אבא"...אך מילאתי את רצונן...זה היה בסדר?

aviavram

New member
תתחתנו ובאה לקיצה הדילמה

ובאה לקיצה הדילמה אתה כלום מתנהג בטבעיות האמא -שתעשה סדר בביתה בשיקול דעת ללא ספק הבנות כמהות לדמות אב חלק מהנזק הבילתי הפיך שנגרם בגירושין

בוקר טוב סנופי ../images/Emo13.gif

זה באמת קורע לב שבנות קוראות למי שנחמד אליהן אבא. נשמע שבטח קשה מאוד לאמא להתמודד עם זה... אבל זה כן התפקיד שלה להתמודד עם זה... (ולה אולי יש טעם לספר על איך שלכל אחד יש אבא וכל אבא הוא שונה, ובכל אופן הייא טרם ביקשה את עצתי : ) מה שעשית היה בסדר. זה באמת הפתעה כשילד אחר קורא לך פתאום אבא... קצת מביך וקצת מכווץ כי כואב הלב. בנות כמה הבנות? יכול להיות שבהעדר אבא הן פשוט חיקו את איך שהבן שלך קרא לך... פעם ילד אמריקאי מתוק קרא לי אמא חצי יום כי הוא לא הבין עברית וככה הוא שמע את הילדה שלי קוראת לי....

שרשירית

New member
לא רואה בזה כזה סיפור גדול

מצטערת לא מסכימה עם קודמיי שאומרים שהבנות צמאות לדמות אב ובטח שלא צריך לעשות סדר בבית על דבר חד פעמי שכזה. קודם כל לא ציינת את גיל הבנות. יש הבדל בין ילדים בני 4 לבין ילדים בני 8. הבן שלי בן 4 כשהיה מבלה בחברת מבוגרים וילדיהם, הרבה פעמים היה שומע את הילדים קוראים להורים שלהם "אמא" / "אבא" והיה קורא לאותו אחד "אבא". שאלתי אותו פעם למה אתה קורה לו אבא והוא ענה כי אני לא זוכר את השם שלו. הוא פשוט שכח שלאיש הזה קוראים X והוא שמע שהבן שלו קורא לו "אבא" אז גם הוא קרא לו "אבא" ולא בגלל שום סיבה אחרת. עם כל הכבוד לתיקים שממהרים לתפור לילדים עקב גירושים. צרות לא חסרות בהרבה בתים וילדים מתוסבכים תמצאו בהרבה בתים של משפחות לא גרושות. אז לא למהר להוציא את הילדים שלנו שרוטים. משיחה שהיתה לי לפני יומיים עם הילד שלי הוא אמר שהוא זוכר שגרנו ביחד והיה לנו בית ישן, היום יש לו בית חדש ואנחנו גרים בנפרד כל אחד בבית שלו. שאלתי אותו אם זה בסדר והוא ענה שכן. הילד שלי ילד שמח ומאושר, הלוואי וכל הילדים היו מאושרים כמוהו. ועצה לך, אל תתייחס לזה, תמשיך כרגיל ובטח אל תעיר לבנות ולאם. ולמלא את רצונן? כל עוד זה בסדר מבחינתך זה מצויין. מה זה אומר? זה אומר הרבה דברים, אבל לא למהר לעשות מ
.

גם אני נגד סיסמאות "הנזק הבלתי ההפיך" של

ילדי גרושים. אם אנחנו בעניין של להסתכל על מה "דופק" אותנו, אז זה לא הגירושים, זה החיים. החיים מזמנים איתם נזק בלתי הפיך לתמימות שלנו ובכלל. אבל זה אם אתה בקטע של פסימיות. החיים בעצם מזמנים את הכל. את הטוב ואת הרע. הרע מלמד לא פחות מהטוב. וזה סימן שהוא גם לא כזה "רע". הכל יכול להיות טוב או רע. כי הכל גם טוב וגם רע. אז על מה תסתכל? איש באמונתו יחיה (אבל בינינו- נראה לי שהאופטימיים עושים יותר חיים
) אז נכון שגירושים הם לא תענוג גדול, אבל הם צופנים בתוכם גם טוב. ונכון שילדים גרושים יכולים להיות ממש ממש דפוקים. אבל גם ילדים של לא גרושים. (אבל למה שנתרכז במה שדפוק אם אפשר לחזק הצלחות?)

סיפור קטנטן-

בילינו כמה זוגות חברים עם הילדים (לא הילדים שלי כי אין לי
, אבל בהחלט הילדים של החבר), ואחד הילדים בא אליי ופנה אליי: "אמא של א'..." אז חייכתי אליו, אמרתי לו שהוא חמוד אבל אני לא אמא שלו, עניתי למה שהוא שאל, והמשכנו לפטפט ולקשקש... לא חושבת שצריך לעשות מזה סיפור, גם קרה פעם או פעמיים שהילדים שלו קראו לי "אמא" בטעות, הגיוני כי אנחנו מבלים המון זמן ביחד וטבעי שיתפלק להם. הם יודעים שאני לא אמא שלהם, שאני לא תחליף לאמא שלהם ובכ"ז אם הם מרגישים מספיק נוח להתבלבל ולקרוא לי כך, אני מאמינה שזה מעיד על מערכת היחסים בינינו.

שהמושג אבא לילדים קטנים הוא רחב מאד

וכמה פעמים התבלבלנו בכיתה וקראנו למורה אמא? מה זה אמר? נראה לי שהילדות נהנו מיום שלו בבריכה וכמו שכתבת זו היתה הפעם הראשונה שפגשו בך אז אולי לא ידעו איך קוראים לך? אל תמהר להסיק מסקנות פגוש את הבנות שוב ותראה אז וגם אם כן, אז מה? סופ-שבוע נעים

למעלה