../images/Emo24.gif
יש המון שלבים לדעתי, אני לא יודעת בדיוק איפה אתם נמצאים. האם עברתם משבר כלשהו? אם כן, באמת עברתם אותו או שהוא היה והשאיר משקעים לא מטופלים? דבר כזה יכול לפוצץ נישואים- לדוגמה בגידה- נניח ואחד מבני הזוג בגד, השני גילה, מה עושים הלאה? ממשיכים כאילו כלום לא קרה או מטפלים ועוברים תהליך זוגי להבראת מערכת היחסים (וזה גם תלוי בשני בני הזוג), אם ימשיכו הלאה, סביר להניח שהמשקעים לא יספיקו לחלחל אפילו לפני הזבנג. אם זה לא משבר, אם זו השיגרה שנכנסתם אליה, אם זו הרגשת השיעמום- יש איך לפתור את זה- וכמובן, בשיתוף, לא חייבים לבוא לבן הזוג ולומר לו- "שמע, משעמם לי איתך, בוא נסגור ת'בסטה", אפשר ליצור "הפרעות" לשיגרה ולהיכנס ל-mode אחר בזוגיות. אם זו לא השיגרה ולא משבר, אתם עדיין אוהבים? עדיין מקיימים יחסים? יש ביניכם איזושהי אינטימיות או שפשוט נגמר לכם אחד מהשניה? אם זו רק אינטימיות אפשר לטפל בה, אם זו אהבה שנגמרה- זו בעיה בעיניי אבל אני לא מומחית. כמו שאת רואה, יכולות להיות הרבה סיבות, אני יכולה לומר לך רק על עצמי- אני ניסיתי לתקן, באמת שניסיתי. אבל הצד השני לא רק שלא שיתף פעולה, אלא גם המשיך בהתנהגות שלו. ואז הגעתי למצב שלא רק שלא יכולתי להמשיך לנסות לתקן, אלא גם לא רציתי יותר. אני לא יודעת מה הביא אותך למצב הזה, אני כן מקווה שאתם יכולים לדבר על זה- כי כך או כך, תקין זה לא. אי אפשר להחזיק נישואים בקשר של שתיקה מצד אחד. אם את מרגישה שמשהו לא תקין שתפי את בן זוגך- אין לך מה להפסיד- במקרה אחד הוא ישתף איתך פעולה וירים איתך את מערכת היחסים, במקרה אחר הוא יסכים איתך שאין מה לעשות יותר ועדיף להיפרד כידידים, כשאתם צעירים ויכולים להתחיל מחדש עם כמה שפחות עבר מאחוריכם (אמא שלי למשל התגרשה לפני 14 שנים, היתה מעדיפה לעשות את זה עוד לפני החופה שלהם...)- כך או כך- אני רואה את זה כרווח. מה שכן, זה מפחיד נורא להיות זה שבא ומסיר את הוילון מהשלט ומראה שמשהו לא תקין. צריך אומץ לבוא ולומר- תקשיב, משהו לא בסדר, אנחנו לא בסדר. אני מקווה שיהיה לך את האומץ הזה לבוא ולהגיד ולא לדחוק את זה הצידה, כי אני יודעת, שמה שדוחקים לצד, בד"כ נשאר שם ובפעם הראשונה שתרגישי קצת חלשה מלהחזיק את זה שם בקצה, זה יתפרץ. יצא לי נורא ארוך... זה כנראה בגלל שגם אני עשיתי טעויות ובמבט לאחור אני יודעת לשים את האצבע עליהן. שיהיה בהצלחה, מה שלא יהיה. מיצה.