שאלה

• פותח הנושא GHSI
  • פורסם בתאריך

GHSI

New member
שאלה

אני לא מצליח לעלות במשקל הדחיקה לחזה.לא עדיף לעשות פחות חזרות עם יותר משקל? כמובן בהנחה שאני רוצה לנפח... ובכלל מהנותן לי 10 12 חזרות למטרת ניפוח ש6 חזרות לא נותנים?

כמה זמן?

כמה זמן אתה לא מסוגל להעלות משקל? אם זה אחרי כולה שבוע, אז סבלנות, אבל אם זה אחרי חודשיים, כנראה שאתה מבצע את התרגיל לא נכון.

sowhatt

New member
רגע, וחוץ מזה

6 חזרות בכל סט זה לא לכוח או כוח מתפרץ או משהו כזה? זה כבר לא ניפוח, לא?

GHSI

New member
זאת בעצם השאלה

לא העובדה אם התרגיל נכון או לא.אני מבצע אותו נכון(זה כולה דחיקה) השאלה היא בחזרות עצמן.

דורון ק

New member
זה לא "כולה דחיקה"

יש הרבה מאוד מתאמנים המבצעים תרגילים בצורה לא אופטימלית לכן אני חושב שעינת צודקת-או שאתה מבצע את התרגיל לא נכון או שאתה מבצע אותו יותר מדי זמן(יותר חודש וחצי)-6 חזרות יעבדו יותר כל כוח לעומת 12 חזרות שיעבדו יותר על היפרטרופיה.

אם זה "כולה דחיקה" למה אתה לא

מצליח? ככל שמעלים את מס´ החזרות עובדים יותר על סיבולת השריר.

GHSI

New member
אני יודע שזה כולה כי

העליתי משקל עד ל90 קילו ויותר מזה אני לא מצליח לעלות וגם העיליתי מסה והרבה למרות שעבדתי רק 6 או 7 חזרות ! השאלה שלי היא אם אני אעלה חזרות ל10 זה יגרום ליותר היפורטרפיה?

אלי ו.

New member
כעיקרון כן

מעשית כמו שאתה יודע יש עוד פרמטרים כמו שאר האימון, תזונה ומנוחה.

ronen222

New member
90 קילו פששש

אני קצת סקפטי בנושא אני נחשב למתאמן חזק וRM1 שלי נושק ל80 קילו אז אנא ממך תקן את הטעות ואם זה לא אני חייב להצדיע לך

alexkagn

New member
90 יחסית זה לא הרבה

יש לי בשכבה שני אנשים שמתאמנים בערך שנה וקצת (בני 17) שדוחקים 125-130. אני עצמי עושה בערך 110 מקסימום. אני מתאמן כבר כשנתיים וחצי ושוקל קרוב ל-80 קילו. אז או שבורכנו בכוח רב או שהתאמנו ממש נכון וכך גם אכלנו וישנו מספיק. על אף זאת, זה עדיין משקל יפה - 80,90. בהצלחה !

ronen222

New member
אני מתאמן קרוב ל10 שנים

אך לא רק בחדר כושר אני עסקתי בספורט כמקצוע היתי עד לפני ארבע שנים מתאבק מקצועי בתחרויות אגב פרשתי בגלל חדר כושר והעלאת משקל שהוציאה אותי מקטגוריה של משקל קל ובמשקל כבד היה קשה לי להביא נצחונות אני שוקל יותר ממך ולפי התמונות ששלחת אני יותר גדול ממך ולדעתי גם יותר חזק ככה שגם אתה לדעתי לא בדיוק מדייק אבל מה אני יכול להגיד אתה יכול לרשום גם שאתה לוחץ טון וחצי שייהיה לך רק בכיף

alexkagn

New member
תראה רונן,

גודל ומשקל הם ממש לא אינדקציה לכוח. אם אתה קצת בעניין של הרמת משקולות (לא מכון) אז יש מכון להרמת משקולות בחיפה בהדר בהנהלת חיים לבל - מקום שני בארץ בהרמת משקולות בקטגוריית משקל כבד (לא זוכר בדיוק כמה). בקיצור הייתי שם כמה פעמים והיו שם ילדים שהתאמנו והם כולם בלי יוצר מן הכלל נראו ממש, אבל ממש רזים. הם לחצו שם בקלות (!) משקלים של 100 קילו +. והם שקלו בערך חצי מהמשקל שהם לחצו . אז בבקשה ממך... לא מאמין לא צריך. אבא שלי וסבא שלי היו מרימי משקולות , כך שאולי יש קשר, אבל אני לא יודע.

אלי ו.

New member
דרך אגב למה כולם כותבים "דחיקה"

אם מתכונים ללחיצת חזה, זה קצת מבלבל. דחיקה זו הרמה אחרת לגמרי. (Clean & Jerk) --מומלץ אם יש לכם מאמן טוב עם רקע בהרמות אולימפיות (בייחוד לאתלטים שצריכים כח תפרץ)

alexkagn

New member
מצטער אלי....

דרך אגב אני מבצע מידי פעם את הדחיקה האמיתית שציינת. זה תרגיל ממש נחמד. רק להזהר עם המשקל...

למעלה