שאלה?

זוהרינה

New member
שאלה?

ליד הבית שלי יש חנות במידי פעם מוכרת חמוסים, כאשר באתי לשם לבדוק מחירי אביזרים וכו' הם התעניינו מאיפה ובכמה אני קונה את החמוסים לעתיד שלי, תוך כדי שיחה ציינתי שאין סיכוי שאני קונה חמוס מחנות כי מתעללים בהם שם ולא יודעים עליהם כמעט כלום אבל להפתעתי המוכרת בחנות דווקא אמרה שהם מטפלים היטב בחמוסים שלהם ואף ידעה לציין במדויק איזה אוכל וחול שמים להם ועוד מיני דברים, האם זה אומר שיש חיה כזאת ויש חנויות שכן כדאי לקנות מהם חמוסים?

Megie

New member
לא.

מהסיבה הפשוטה מאד,שאין קשר! ברור שלמוכר משתלם לטפל היטב בחמוס כי אם היא לא תטפל בו היטב הוא עלול לחלות ולמות..אז יותר נוח לה להשים לחמוס אוכל טוב וחול חתולים מאשר אוכל לא מתאים והזנחה שתגרום לאנשים להתרחק ולא לקנות ולחמוס לחלות ולמות. אחת הסיבות שבגללן לא קונים חמוס מחנות היא הטיפול שהחמוס זקוק לו מעבר לאוכל. למשל החמוס צריך להיות משוחרר הרבה זמן,זקוק לחניוך של בן אדם מאז שנולד( כמו למשל ללמד את החמוס לא לנשוך וכו)לחום ולהאהבה שהבן אדם מעניק. ברגע שהחמוס מתרגל מגיל צעיר להיות בכלוב ללא החופש לו הוא זקוק,הוא ניהיה עלים,עצבני,חולה. כמוכן החמוס לומד מגיל צעיר שברגע שאנשים מכניסים לו ידיים והוא נושך האנשים מתרחקים. וכך הוא חושב את הדבר ההפוך-מותר לנשוך.דבר שאצל מגדל בבית לא יקרה! גם מהסיבה שלרוב המגדל משחרר את החמוס,נותן לו חום ואהבה ומחנך. כך גם החמוס לומד לאהוב בני אדם מגיל צעיר. כמובן שגם ברוב החניות החמוסים חיים בכלוב קטן ,לא משוחררים,מעבר לאוכל להם הם זקוקים שמים להם נסורת שחוסמת להם את דרכי הנשימה וגורמת למחלות ועוד כל מיני תנאים שלא נראים לעיין אבל באמת פוגעים במצבו הבריאותי של החמוס.דברים אלו יבואו לידי ביטוי בעתיד. אבל ההחלטה היא שלך

זוהרינה

New member
קראת מה שכתבתי?

המוכרת ידעה היטב שאסור לשים להם נסורת והבנתי שהם שמים אותם בכלוב גדול ומנסיוני הם משגיחים על האנשים בחנות כך שלא נותנים לילדים סתם לבוא להכניס ידיים וכאלה.. ובכלל, האם אין דבר כזה גידול מסודר בארץ? זה די מעצבן לחפש באינטרנט מגדלים שלך תדע אם הם לא עושים את זה למען הכסף וללא המלצות וכאלה.. הבנתי שבחו"ל יש בתי גידול מקצועיים, למה אין כאלה בארץ?

Megie

New member
ספיציפית אולי במקום הזה

מגדלים כמו שצריך. אבל זה לא אומר שכדאי לעודד את מכירת החמוסים בחנויות!! וזה גם לא אומר שזה ככה בהרבה מקומות,ההפך זה נדיר. בכל אופן בחנות זה גנבה הם לוקחים על חמוס פי 2 ממחיר של כל מגדל. זה למשל מכירה למטרת רווח,שלא להזכיר שהחמוס כמעט ולא יוצא מהכלוב,נשאר בחנות במשך הלילה,בחגים בשבתות. בכל אופן תעשי מה שנראה לך. לגבי בתי גידול,מסכימה איתך..אבל כנראה כי אין מספיק ביקוש ברמה שיפתחו בתי גידול.

EBM PossativE

New member
תלוי../images/Emo4.gif

אני מאמינה שמישהו בסוף קונה אותם הרי ועדיף שזה יהיה מישהו שמבין בחמוסים ומודע לכך שהוא צריך להעביר ואיך להעביר את החמוס סידרת חינוך ואהבה אחרי גידול בחנות חיות. מניסיוני, פעם ניסיתי ללטף חמוס בחנות וקיבלתי כזה ביס שאני כבר מבינה שהיקירה שיש לי בבית מגיבה אחרת לגירויים חיצוניים ולטובת האפדרמיס שלי לא כדאי לי לדחוף ידיים לכלובי חמוסים זרים.. אולי כדאי להיות מסונכרנים עם בעלי החנויות לגבי הזמנים שאליהם מגיעים החמוסים וכך ככל שאת קונה את החמוס סמוך לזמן שהוא הגיע הגיוני שהוא עדיין לא מוכה טראומות, מצד שני יהיו פה כאלה שיחלקו עלי ויגידו שזה רק מעודד את התופעה.

Megie

New member
מה קורה עם החמוסה???

יש חדש? נמצאה? שמעת ממנה?..

WTR

New member
לא..

בגלל ש חוץ מהתנאים (תקראי לי קטנת אמונה, אבל קשה לי להאמין שגם אם הם נותנים לחמוס אוכל טוב, מצע נוח, חול טוב, הוא באמת מקבל את כל היחס לו הוא זקוק) יש את העניין הזה שאת לא יודעת מאיפה החמוס הגיע, אם הוא בריא,

WTR

New member
(כמובן שזה יישלח לפני הזמן)

...את לא יודעת אם הוא מחונך ומעל הכל - לדעתי - את תורמת להמשכיות של התייחסות לבעל חיים כאילו שהוא עוד מוצר מבין כל המוצרים בחנות. בעל החנות מבין שיש ביקוש לאותה חיה, אז הוא יביא עוד ועוד, ואולי היום הוא דואג לה (שוב, אני בספק) אבל מחר יכול להיות שיהיו לו כבר יותר מדי, או שהוא יבין שכדאי לקצץ בעלויות או וואטאבר, ומחר הוא כבר לא ידאג לה. והוא עושה כסף ע"ח החמוסים שהוא מוכר....

למעלה