שאלה?

longboard

New member
שאלה?

שלום לכולם, יש לי תרנגולת אשר דוגרת על ביציה אך חברותיה מטילות ממש לצידה או מעליה,ועכשיו ישנן המון ביצים ממש 2 קומות והיא ממשיכה לדגור.מה עושים עכשיו? ואיך למנוע הדבר בהמשך? תודה מראש לאוהבי העופות ,עוז

שלום לך

אז ככה קודם כול מזל טוב על הדוגרת! זה יכול להיות מאוד מרגש לראות אותה עם אפרוחים עוד 21 ימים (או פחות אם היא דגרה על ביצים כבר כמה זמן) לצערי בעיה זו קיימת כאשר לא מפרידים את הדוגרת מהאחרות לא מעט אנשים פנו אלי בנושא הזה והסברתי להם שמאוד חשוב להפריד אותה לא רק כדי שהיא תידגור ולא תקום כול דקה אלא דווקא מהסיבה הזאת! כאשר היא דוגרת על 3 ביצים ואחרי 4 ימים מוסיפים לה חברותיה התרנגולות עוד 4 ביצים אז הפרשי הבקיעה הם גדולים מדי וזה סתם ככה תיאלץ לזרוק את הביצים אז ככה: 1.קודם כול לוקחים את הדוגרת ושמים במקום נפרד או פשוט עושים הפרדה עכשיו בינה לבין שאר הלהקה 2. סופרים כמה ביצים יש לה עכשיו - אםכמובן היא דוגרת מעל 3-4 ימים על אותם ביצים והוסיפו לה כול הזמן אז תשאירי אותן כבר אין מה לעשות 3. אם במידה ואין אפשרות להפריד אז לסמן את כול הביצים שמתחתיה עכשיו בעט או בעיפרון ככה סימון קטן לא להתחיל לצייר סתם כי זה יכול לפגוע בקיעה של האפרוח ואז לעקוב אחר ההתפתחות בשלב מתקדם מאוד כאשר הביצים מתחילות לבקוע אז לוקחים את האפרוחים שבוקעים ראושנים ושמים באקווריום או במקום אחר עם חימום מים ואוכל! ואז ככה הדוגרת תמשיך לידגור על אותם ביצים שמועד הבקיעה הוא יותר מאוחר

longboard

New member
תודה ו....

תודה רבה רבה, עזרתה לי מאוד. איך הכי טוב להעביר דוגרת עם ביצים בלי להבהיל אותה. ושוב תודה!

אז ככה

ללכת אליה בלילה ולקחת אותה לאט לאט היא קצת תיפחד ולהעביר אותה למקום שכבר שמת את הביצים בהם! ואז לעזוב אותה בשקט היא תחזור לידגור

nogen

New member
שלום לך

כמה תאי הטלה יש לך בשביל התרנגולות? וכמה תרנגולות? בד"כ בעיה כזאת נובעת מחוסר מקומות הטלה ואז הם ממשיכות להטיל במקומות הבודדים שיש לך לדעתי רוב הסיכויים שכשיבקעו לתרנגולת אפרוחים והיא תקום אז תתישב תרנגולת אחרת וכן הלאה כשהיא תקום תתישב אחרת אני לא הכי בטוח שהפרדה זה הפיתרון היחיד כי אחרי שאתה מפריד תרנגולת מהלהקה מקומה בתוך הלהקה משתנה וכשתנסה להחזיר אותה רוב הסיכויים שיתקפו אותה אצלי התרנגולות משוחררות בחצר ואני יודע על לפחות 10 מקומות שהתרנגולות הטילו או מטילים כרגע ולא קראו לי מקרים כאלו. וגם שלתרנגולת יש אינסטינקט טבעי שכשהיא רואה ביצה אז היא מטילה באותו מקום אז תנסה להעביר ביצים למקום אחר.

למעלה