שאלה

גולדי 25

New member
שאלה

האם יש ספר ללמוד עצמי של יסודות הגזרה??? אני מאד רוצה ללמוד להכין גזרה ליצמי, לילדיי, ולא יודעת איזו שיטה טובה,? אני גם רוצה ללמוד טיפים לתפירה קלה מהירה ומדויקת, כי למדתי בשיטה מאד ישנה, עם גלגלת ומכלב וכו'...??? תודה לכן

ספרים

יש ספר של מדיה לרנר 'דיגום בשטח' שמלמד איך לשרטט גיזרה אבל לדעתי אין בו עבור ילדים אלא רק לנשים. יש ספרים ישנים של אורט ומשרד העבודה שבטח תוכלי למצא בסיפריות השונות ונקראים 'גזירה תעשיתית' או משהו בסגנון זה. ספרים לתפירה הכי טוב באנגלית להזמין מאמזון. רוב הספרים מאוד דומים זה לזה ומאויירים היטב. יש גם הוראות בבורדה כל פעם למשהו אחר. אבל כדי לפתור את בעית הגלגלת ומכלב לדעתי אין מנוס מלקחת שיעורים ובמקרה זה שיעורים פרטיים יעשו את העבודה בצורה טובה יותר כי יתמקדו בקשיים הפרטיים שלך, ולא תצטרכי לשבת בכיתה אם אנשים שמעולם לא השחילו מכונת תפירה. לגיזרה יש גם ספרים גרמניים של מילר אונד שון שנקראים רונדשאו אבל הם מאוד יקרים ונמצאים בספריה של בצלאל ואולי גם של שנקר, אבל הם בגרמנית. לרונדשאו יש גם מגזין שמגיע לארץ ברוסית ונקרא אטלייה אם זה עוזר לך, כל הדברים הללו דורשים הדרכה. יש גם ספרים באמזון שמלמדים גיזרות, אבל לטעמי שיטת השירטוט בהם פחות טובה, את רובם הגדול יצא לי להחזיק ביד. אם תצרפי קישור ספציפי לספר שאת חושבת לרכוש אשמח לתת חוות דעת במידה ואני מכירה אותו. בהצלחה

גזרות לילדים - הוצאת מאה

אני הזמנתי דרך אתר האינטרנט של הוצאת מאה (השייכת למשרד התמ"ת) ספר בשם "סרטוט ודיגום בגדי ילדים" של טובה גרינברג - הספר פשוט, לא יקר, ומוצלח מאוד לטעמי. חפשי בגוגל הוצאת מאה

רות מלר

New member
גזרות לילדים ותנוקות

בשבוע שעבר הייתי בירושלים- עדי ואני הסתובבנו בין חנויות מחשש לתביעת דיבה אני לא ארשום את שמות החנויות והמותגים- מה שגילינו היה הרבה מאוד מקרים שהסתכלנו אחת על השניה ומרנו מאיזו בורדה הועתק הדגם. ואם זה טוב לגדולים שעושים מזה כסף, האם לא כדאי גם לכן- לאגור ספריה פרטית ולשנות ממשהו קיים במקום לשבור את האצבעות על התחלה מהיסוד ?.

גולדי 25

New member
תודה לכן מורות יקרות

האמת היא, שבורדה - זה כל עונה להוציא כסף מחדש, ואין לי את זה, לכן רציתי ללמוד גיזרה, מה גם שאני לא אוהבת להצמד לקיים אלא לערוך שינויים, וזה גם מצריך ידע בסיס של תדמיתנות. ובעיה נוספת - אני לא שולטת באנגלית, ומעדיפה ספרות טובה בעברית. (מספיק שבסריגה אני שורפת יום שלם על תרגום ההוראות,) תודה לכן על העזרה.

גולדי 25

New member
אולי בכל זאת...

אולי תוכלנה ללמד אותי איך מוצאים גזרה מבגד קיים?? יש י חלוק שעומד עלי יפה, חוץ ממה שהוא צר על מאד בירכיים, אז להרחיב בירכיים אני יודעת, אבל איך אני מוציאה ממנו גיזרה - רוצה לעשות כזה חדש??? או שאולי יש לכן קישור לאתר עם גיזרות פשוטות וקלות לחלוק בית?? תודה

lirola

New member
תניחי נייר פרגמנט שקוף או ניילון שקוף

(כמובן לא שקית ניילון אלא יריעת ניילון)- זה היה טיפ מצוין שהופיע בקומונה. סלחנה לי שאני לא בטוחה מי כתבה אותו. שימי על הבגד אותו את רוצה להעתיק, ופשוט ציירי לך את הבגד לפי קווי התפר כמו שעושים מבורדה. עדיף להעתיק חצי בגד -לקפל לשניים תחילה. לאחר מכן להוסיף תפרים על הציור שעשית. לסריגים, ובגדים שאין בהם מתפרים או קפלים מסובכים זה מאוד קל, ועם כאלה שיש בהם כיווצים וכו' צריך להפעיל קצת יותר את הדימיון או להעתיק כמו שזה ואז להכניס פתיחות של כיווצים -שזה כבר שיעור בסיסי בתדמיתנות. בהצלחה

ayala26

New member
ניילון כמו שהיו אוטמים חלונות במלחמת המפרץ

זה היה הטיפ מהקומונה כי הניילון הזה עמיד ואפשר לתקוע בו המון סיכות והוא לא מתפורר כמו הפרגמנט. אבל הטיפ התייחס להעתקת גזרה מכתב עת ולא מבגד קיים למרות שזה יכול לעבוד. לא ניסיתי ואין לי נסיון בכך.

lirola

New member
אפשר מנייר משי או ממפה, הבעיה

שהם אינם שקופים, ולהעתיק מבגד קיים כשבקושי רואים דרך הנייר או המפה את קווי התפר זה קשה להעתיק. וניילון או פרגמנט שהם שקופים , יאפשרו זאת ביתר קלות.

גולדי 25

New member
תודה רבה לכן

אני אנסה על נייר פרגמנט, מצאתי בארון כשניקיתי לפסח, מקוה שיספיק. האם חייבים להעתיק את כל האורך של החלוק או שמספיק עד אחרי הירכיים??? הנייר לא כזה ארוך, ואין לי עצבים לחבר ניירות (מפונקת אני...)

גולדי 25

New member
עדי, יש לי גם יש ../images/Emo212.gif

אני בדכ לא מקציפה ביצים בנפרד רק שלימות, ויוצא נהדר. פחות לכלוך. ואם את רוצה עוגת טורט שוקולד רכה בלי להקציף ובלי מקסר אז הנה: 1 כוס קקאו 1 כוס מים רותחים - לערות על הקקאו. להוסיף: 2 כוסות קמח, 1 אבקת אפיה כפית וניל כפית רום 5 ביצים כפית אבקת סודה לשתיה מערבבים הכל ביד, טוב טוב שלא יהיו גושים ואופים, זו עוגה טעימה ומדהימה - מוצלחת יותר במיקסר בהצלחה ושבת שלום

גולדי 25

New member
ושכחתי את הסוכר../images/Emo6.gif

אז תוסיפי למתכון 2 וחצי כוסות סוכר אה, וגם שמן - 3/4 כוס. זהו יש לך את כל המתכון, בהצלחה

תודה, אבל

לפי המתכון שתי כוסות קמח ושתים וחצי כוסות סוכר על 5 ביצים בלבד ועוד לא מוקצפות, נראה לי יבש מדי מתוק מדי והרבה פחות מדי אורירי שלושת רבעי כוס שמן זה גם המון לעוגה כמו שאמרתי כשטורחים ומקציפים על 6 ביצים צריך כוס קמח כוס סוכר (אפילו פחות) ושתי כפות שמן. לא צריך סודה ואבקת אפיה שעושים לי צרבת כך גם בדברים אחרים, הדרך הקצרה היא לפעמים ארוכה ועם תוצאות פחות טובות.

גולדי 25

New member
החכמה הייא לנסות ולא לפסול מייד...

אין לי מושג מהיכן לקחת את כללי הפיה הללו, למדת פעם קודיטוריה??? אבל העוגה יוצאת מאד לחה, רכה ואוריירת, מיוחדת ושוה לנסות. העיקר שיהיה לך בהצלחה (זו העוגה שאנ אופה הכי הרבה, בלי צרבות, וזה מידות מדויקות ונכונות בהשוואה לאחרות, לפעמים אני מוסיפה עוד ביצה, אבל ממש אין צורך...)

למעלה