שאלה

וולפהרט

New member
אהה.. כן... כמובן...

רגע, אתה לא חי באשליה שרק אתה קיים בעולם וכל השאר רק יוצרים לך אווירה בחיים או משהו, נכון? כי אם כן זה מאוד עצוב

MetalSinagouge

New member
אמממ... לא!

דווקא הגעתי לטיעון הזה הרבה הרבה לפני שצפיתי במטריקס (צפיתי בו לראשונה לפני חודשיים). אבל כמו שסייפר אמר, Ignorance is bliss

חוק צח

New member
חחחח... יצורים מיתולוגיים שכמוכם

מטאל... קראתי את כל השירשור והדבר הראשון שחשבתי היה מלכודת אצבעות סינית

וולפהרט

New member
כל הטענות שלך לפי דעתי הם

טיפשיות מן היסוד וגם מעליבות יש לומר כלפי אחרים שחיים כמוך בעולם הזה. תאמין במה שאתה רוצה רק תזכור תמיד לקחת את הסיכון שכל הטענה שלך מופרכת מן היסוד ואל תעשה שטויות ליד אחרים כי אתה חושב שגם הם הם אתה. זה עוד יתנקם בך...

MetalSinagouge

New member
אמממ...

הייתי אומר שגם הטענות שלך הן טיפשיות מן היסוד והן היו יכולות להיות ממש מעליבות אם היית קיימת. לטענות שלי יש בדיוק את אותו בסיס שיש לטענות שלך. זה הכל. שווה לך לקרוא על זה טיפה, זה ממש לא כבד ופילוסופי כמו שזה נשמע.

EndOfAllHopes

New member
מהו באמת? אשמח לדעת

האם מצאת משהו בגישה הסוליפסיסטית יותר מאשר שאי-אפשר להוכיח האם דברים בעולם קיימים כלשעצמם (כמו ש"אני" קיים) או שהם פשוט חלק מהתודעה שלנו?

MetalSinagouge

New member
Nope.

זה מה שיפה בטיעון הזה. האם השמש תזרח מחר? רוב הסיכויים שכן, אלא אם כן יקרה משהו מוזר שאין לי מספיק ידע באסטרופייזיקה כדי להסביר. הטיעון הסוליפסיסטי הוא משהו של 50\50, זאת אומרת, אם אני מנסה להסביר את זה במילים (ודי קשה כי לא למדתי לוגיקה) אין פה מצב של אפור, רק שחור ולבן. ואין שחור ולבן, כי זה לבן ולבן (או שחור ושחור). ז"א שגם האמונה שלך (נניח) על כך שהעולם הוא אכן קיים, וגם האמונה שלי שוות בערכן כי לא ניתן להוכיח או להפריך אף אחת מהן. ובגלל זה זה כל כך כיף! יאי!

חוק צח

New member
שאלה לגבי המחתרת הסוליפסטית

ממה שהבנתי, מהאתר שבחתימה שלך... כל הרעיון הוא שרק אתה קיים, ואת כל השאר אתה מדמיין, כמו בחלום. או שכל השאר הוא הפרוג'קשן של האינפורמציה שיש לך במוח. משו כזה. מה גורם לך לחשוב שאת עצמך אתה לא מדמיין? נכנסתי בעצמי פעם לתוך הלופ הזה..... ומה אני אגיד לך תשמור על עצמך חחחח.. זה מתכון בטוח...

MetalSinagouge

New member
באיזה מובן?

אם אני *עושה* משהו (פעולה מנטאלית כמו דמיון למשל) אני כבר קיים. אם אני מתחיל לפקפק בקיומי- הרי שעצם הפיקפוק אומר שאני קיים. לפי איך שאני רואה את זה, יש לי מידה מסויימת של רצון חופשי וגם עקביות מסויימת (ז"א אני מרגיש שהאדם שהייתי לפני שנייה די דומה לאדם שאני עכשיו).

חוק צח

New member
קיים כפי שאתה תופס את עצמך.

מאיפה לך הביטחון, אם כך, שהגברת הזקנה שהולכת מלפניך היא לא אתה בעצמך? אותה אתה מדמיין, וכך גם אותך, את הגוף שלך, המחשבות שלך, הקול שלך, המעשים... אם היא אומרת לך משהו, אולי זה בעצם אתה שאומר את זה לעצמך וכו' וכו'........? מסכימה עם המידה של הרצון החופשי, אפילו הייתי אומרת שזה כל מה שיש לך. אבל לא עם העיקביות... מהבחינה החיצונית ברור שאין דמיון יותר מידי גדול בין תינוק בן חודשיים לבין 'התינוק' הזה כשהוא בן 6 לבין גיל 66 או לבין אחרי תאונה או שריפה או עץ שנפל עליו או משהו כזה. ומהבחינה הפנימית.. זו כבר שאלה לפי מה אתה קובע שמשהו הוא משהו מסויים ולא אחר. לפי המעשים, המחשבות ? או סתם בגלל הזכרונות המשותפים? (כי זיכרונות תכלס אינם מקור או בסיס מהימן להכרת שום דבר.)

MetalSinagouge

New member
זכרונות, כן.

יכול להיות שהיא זה אני, אבל, וכאן חלק רואים בזה טיעון נגדי לסוליפסיזם, היא תוצר של תהליך לא מודע בתודעה שלי. כך או כך, העניין שאני מנסה להראות זה שאם הקיום שלי פוסק, גם הקיום שלכם... ...ולכן כולם צריכים לסגוד לי. LOL!!! כמובן שאם יש דרך לשנות את המציאות, תהיה לזה יותר תועלת. למרות שאני די בטוח שזה ידפוק את כדור הארץ לצמיתות (פרפר אחד בטאיוואן, וכו').

קולדון

New member
בהצלחה ../images/Emo3.gif

תשמור על עצמך... אהה כלומר עלינו
ו...מה שכתבת זה בדיוק הפאנץ', והסכנה. כי בניגוד לאמת היחידה הניצחית והבילתי תלויה הקיום שלך בעולם הוא זמני ומקרי.

למעלה