שאלה...

נטלי ב

New member
נראה לי....

שבכל זאת, זה שווה.... באמת קשה לקבל החלטה שהרבה אנשים אומרים שזה לא הכי טוב, ומנסים לשכנע אותי אחרת, כי זה באמת מוציא את כל ההתלהבות והרצון להיות חלק מהעתודה. בכל מקרה, אני רוצה ללמוד משפטים... אני יודעת שזה מקצוע שקשה להתקבל אליו וצריך ציונים גבוהים ומתאימים אבל אני באמת מאמינה שאני יכולה להתקבל ולנצל את היכולת שלי עד המקסימום... השאלה שלי היא מה בדיוק צריך להיות ממוצע ציוני הבגרות שלי ומה המינימום של ציון הפסיכומטרי צריך להיות כדי להתקבל למשפטים? אשמח אם מישהו יענה.... עוד דבר אחד, אני לא מבינה איך בפורום הזה שמן הסתם רוב החברים בו עתודאים בעצמם, כותבים תגובות ומנסים למנוע מאנשים שכותבים פה להצטרף לעתודה. עם יד על הלב, זה כל כך גרוע?! אתם באמת לא מרוצים מהבחירה שלכם?? העתודה לא עוזרת לכם להשיג את מה שאתם רוצים? מה השיקולים שלכם היו שהחלטתם לבחור בזה? אשמח אם תגידו לי אישית כל אחד מה החלק שהוא לא מרוצה ממנו הכי הרבה בעתודה. ביי נטלי

אני דווקא מהמרוצים...

לפני קצת יותר משנה, באפריל 2001, ממש בסוף כיתה יב´, החלטתי שאני רוצה ללכת לעתודה ברפואת שיניים. אחד השיקולים לעניין היה שרציתי שירות משמעותי, ובתקופה ההיא הצלחתי לדפוק את המיונים ל"חמ"ן שחקים" בשלב האחרון שלהם, והדבר היחיד שצה"ל היה יכול להציע לי היה קצין תחזוקה ייעודי. מכיוון שממש אין לי סבלנות לדפ"רים מתחזוקה, ולא ראיתי את עצמי יושב באיזה ג´וב אחר שלוש שנים (או יותר - תכננתי יציאה לקצונה בשלב כלשהו), החלטתי להפוך את הסדר, וללכת ללמוד. העובדה שאצטרך לעשות שנתיים קבע לא הפחידה אותי - כי זה קבע במקצוע (וברפואת שיניים אין הגדרה רחבה ל"שיבוץ מקצועי" - השיבוץ המקצועי היחיד זה רופא שיניים. נקודה), וחוץ מזה גם אותו המסלול במודיעין כלל קבע. בכל מקרה, כרגע טוב לי היכן שאני. ראיתי מה קרה לחברים שלי עם נתונים זהים, שהלכו והתגייסו (ג´ובים במקומות שונים באזור המרכז בלי פואנטה או תכלית), ובהשוואה אליהם, אני נמצא במקום טוב. ואני - אני לומד, חי חיים סטודנטיאליים בירושלים עיר הקודש, אין לי צורך לדאוג לשכר הלימוד (למרות שהוצאות נוספות זה גם כן סיפור לא זול), עוד שלושה שבועות כבר סוגר שנה. הזמן, אגב, עבר פשוט בטיל - הרבה יותר מהר משנה רגילה של בית-ספר. אולי זה בגלל שאני אוהב את מה שאני עושה. לא חשבתי אף פעם שאני מסוגל לשבת וללמוד יום שלם כל מיני דברים מספרים עבים במיוחד באנגלית, ללמוד פיזיקה, כימיה וביולוגיה, ועוד כל מיני נגזרות שלהן, אבל עובדה - הולך לי טוב, ואם זה ימשיך ככה - צה"ל עומד להרוויח רופא שיניים טוב בעוד 5 שנים. אני אמור להשתחרר ב-2012, אם תהית. אהיה אז בן 29+. לי זה משתלם, אגב. אם הייתי הולך לצבא, ואז הולך ללמוד רפואת שיניים, קרוב לוודאי שהייתי מסיים ללמוד בגיל 29, ויוצא לשוק האזרחי בלי שום ניסיון. ומהצבא - אני אצא עם 5 שנות ניסיון קליני טהור (כי כשיש רופא שיניים אחד בבסיס, קצת קשה להכריח אותו לעסוק בניירת במקום לרפא). ואולי אפילו לא אצא, ואמשיך להתמחות על חשבון צה"ל - האפשרות קיימת, כמו שנאמר לי על-ידי הממונה עליי בחיל-הרפואה, והיא תלויה רק בנו: נרצה - נעזוב, לא נרצה - אפשר להישאר עד גיל 45. בקיצור, במקרה שלי עתודה זה ככל הנראה שווה, ואני מרוצה. כנראה שגם במשפטים זה משתלם, בייחוד היום כשעורכי דין נאלצים לעבוד במלצרות. לפי מה ששמעתי, בזמן שירות בפרקליטות הצבאית אפשר למצוא מקום עבודה אזרחי טוב, להמשך הקריירה. אני חושב שזה כדאי, למרות הקבע (שאי אפשר לוותר עליו סתם כך).

eitan007

New member
תשובה לנטלי

אז ככה, ציון ההתאמה (בטכניון זה נקרא סכם) לאונ´ ת"א במשפטים הוא 639 (זה מה שרשום בחוברת הרשמה, אולי זה השתנה בינתים), ציון זה מורכב מפסיכומטרי וממוצע בגרויות ביחד, אם אין לך ולו אחד מהם, קשה לדבר על הסיכויים שלך להתקבל, למידע נוסף הנה האתר של אונ´ ת"א ושם את יכולה לחשב את ממוצע הבגרויות, חתכי קבלה ועוד. http://www.ims.tau.ac.il/md/smdp009.asp

nyquist

New member
לנטלי

חלק מהאנשים הממורמרים בפורום הזה, הם עתודאים שמשרתים כעת בצבא, וקיבלו שיבוץ לא טוב. בגלל זה הם מנסים לשכנע אנשים לא ללכת לעתודה. זה יכול לקרות גם לך, זה סיכון שאת צריכה להיות מוכנה לו. אני לומד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שנה ב´, ואני מאוד מרוצה. הלכתי לעתודה כי היה מתאים לי ללמוד, והמסלול נראה לי משתלם. הצבא נותן לך מלגות, את משרתת בתור קצינה, ובהנחה שלא נפלת בשיבוץ, השירות יכול להיות די מעניין. לא מפריע לי הקבע, 3 שנים זה לא נורא, מה גם שאת מקבלת משכורת גבוהה בתקופה הזאת. יש הרבה אנשים שחותמים קבע גם בלי עתודה. בתקופת הסדיר את תרוויחי 600 שח, אבל סדיר הרי כולם צריכים לעשות. תקופת הלימודים היא נחמדה, קשה אך מעניין. בסך הכל את חופשייה לעשות מה שאת רוצה וזה נחמד. המצב בהייטק עכשיו הוא לא משהו, כך שזה לא נורא לבלות 6 שנים בצבא. המצב בתחום המשפטים הוא בכלל קטסטרופה, ולמרות שאני לא לומד משפטים, שמעתי שעו"ד צבאיים נחשבים די טובים. אם את חושבת על משפטים - העתודה יכולה להיות פתרון לא רע בכלל. קחי בחשבון שאת לומדת עם אנשים מבוגרים ממך באוניברסיטה, ואולי תתנסי בבידוד חברתי קל, למרות שאני יכול להגיד לך שבפקולטה להנדסה יש קרוב ל 25 אחוז עתודאים. בכל מקרה, זה החיים שלך, זה לא קייטנה, ולדברים יש מחיר. לכל דבר יש חסרונות, ובשביל עתיד מסודר, מקצוע, ניסיון ובהמשך גם כסף - את תאלצי להקריב משהו. אין ברירה, תהיה מוכנה לזה. בסך הכל - כמו שאמרתי, אני מאוד מרוצה. אני חושב שהמסלול הוא טוב, ואני מאחל לך המון בהצלחה.

נטלי ב

New member
שאלה...

היי אני בת 17 עוד מעט (עדיין לא קיבלתי צו ראשון), ודיברו איתנו בבית ספר על העתודה. אני כבר יודעת די הרבה על העניין אבל הדבר שלא הבנתי (ושגם אני לא זוכרת מהשיחה שעשו לי בבית ספר) הוא עניין הקבע... עושים טירונות, מתחילים ללמוד...מסיימים ללמוד עד לפה זה נכון? אחר כך מתגייסים שוב והפעם זה כבר הקבע של ה3 שנים? מה עם זמן שירות החובה של השנה ו9 חודשים (לבנות) שגם ככה צריכים לעשות? אני לא מבינה איך מבחינת הזמנים זה מסתדר.... אני עושה גם חובה וגם עוד קבע של 3 שנים? אני מקווה שמישהו יוכל להבהיר לי את העניין הזה .... בנוסף מישהו יכול להגיד לי מה המינימום של הציון פסיכומטרי שאני צריכה לקבל כדי להתקבל לעתודה? תודה! נטלי

נטלי ב

New member
תודה לכולם על המענה....!!!!

באמת עזרתם לי להבין יותר טוב את כל העניין. ויש לי עוד שאלה (חחחח נראה לי כבר יותר מידי
).... במשפטים יש הגדרה רחבה ל"שיבוץ המקצועי"? מה הסיכויים שישימו אותי בשיבוץ שלא רציתי? מקווה למענה... ביי נטלי

liorz1984

New member
נראה לי שאת לא מבינה דבר מאוד בסיסי

בואי נתחיל מזה עתודה זה לימודים אקדמאיים תוך כדי דחיית הגיוס ב3 עד 4 שנים הסף של הפסיכומטרי הדרוש לעתודה הוא בדיוק הסף של הקבלה לאוניברסיטה שזה בערך 550. נראה לי שאת לא יודעת בדיוק מה זה עתודה , את יודעת מה את רוצה ללמוד? מה את מצפה מעצמך? כי להגיד "אני רוצה ללכת לעתודה" בלי לדעת מה זה זה לא חכם במיוחד. עתודה צריכה להיות האמצעי להגשמת המטרה שהיא רכישת השכלה גבוהה במקצוע מסויים. את צריכה לגבש לעצמך איזה מקצוע את מעוניינת ללמוד ורק אז להחליט אם לעשות את זה באמצעות העתודה או לא. ולא להפך - להחליט שאת רוצה ללכת לעתודה ורק אח"כ לבחור מקצוע. השירות עצמו הוא שירות חובה (3 לבנים שנתיים לבנות) ולאחר מכן 3 שנות קבע.

נטלי ב

New member
אז זהו....

שכבר כמה חודשים אני כבר מנסה לגבש החלטה....ואני חושבת על זה הרבה, וממש כמו שצריך. אני יודעת מה זה עתודה ולא חידשת לי כלום (חוץ מזה שענית על 2 השאלות ותודה לך על זה). החלטתי מה אני רוצה כבר ללמוד ונראה לי שהעתודה היא הדרך הטובה ביותר להגשים את זה... אז אני יודעת (מן הסתם) את הדברים הבסיסיים תודה. בכל מקרה, קודם אני עושה שירות חובה ואחר כך את הקבע? אם עשיתי את החובה ואני לא רוצה את הקבע אלא אני רוצה לצאת מזה, מותר לי לעשות דבר כזה? אני חייבת בסוף לעשות קורס קצינים? בייי נטלי

liorz1984

New member
תגובה

השירות שלך אחרי הלימודים הוא רציף. מן הסתם את עושה קודם כל שנתיים חובה (מה שאומר שאת חיה על משכורת של חיל בחובה שזה 600 שקל בערך בחודש. תעשי את החשבון אם שווה לך בגיל 23-24 לחיות מהסכום הזעום הזה) אחרי השנתיים את מתחילה בשלוש שנות קבע. אין שום אפשרות לצאת מהקבע (כשאת מצטרפת לעתודה את חותמת על חוזה). לגבי הקורס קצינים אני לא יודע, אבל זה נחשב כצ´ופר, אז למה לוותר עליו?!

נטלי ב

New member
כן אבל....

אם אני בגיל 23-24 אחרי הצבא, אז אני בטח אני באוניברסיטה נכון? וגם אז אני לא ממש מרוויחה כסף כמו שצריך כי יש שכר לימוד גבוה מאוד... לפחות בעתודה נותנים לי מלגות... בשירות החובה משבצים אותי לסתם תפקידים או נותנים לי תפקידים שמתאימים למה שלמדתי? או שרק בקבע עושים את זה? אתה בחרת ללכת לעתודה? למה זה נשמע כאילו אתה חושב שעתודה זה משהו לא כדאי? יאללה ביי נטלי

nyquist

New member
נטלי היקרה, אז ככה:

אם את עושה עתודה, נניח בהנדסה שזה 4 שנים, ועוד 2 חובה, ועוד 3 קבע, את משתחררת בגיל 27. בלי העתודה את יכולה לסיים צבא בגיל 20, ולהיות אחרי תואר בגיל 24. במקצועות מסויימים בעתודה, בפרט בהנדסה (אם זה מה שמעניין אותך) את מקבלת מענק מהצבא של 10,000 ש"ח בשנה. זה מכסה כמעט את כל שכר הלימוד. בצבא יש דבר שנקרא "שיבוץ במקצוע". תפקידים מסויימים שמוגדרים למהנדסים, כלכלנים, משפטנים וכו´. חשוב להבהיר שזאת הגדרה של הצבא, כך שיכול להיות מצב שאת מקבלת תפקיד לא מקצועי, שהצבא כן הגדיר כ"שיבוץ במקצוע". בכל מקרה, הקבע שאת חותמת (3 שנים) מותנה בשיבוץ במקצוע, זה כתוב בחוזה שאת חותמת עם הצבא לפני תחילת הלימודים, אם לא קיבלת שיבוץ כזה את לא מחוייבת לשרת בקבע. בכל מקרה, אם יש לך רצון ומוטיבציה, אל תתני לאנשים ממורמרים, שמשום מה מציפים את הפורום הזה, להוציא לך את האוויר מהמפרשים, בלי לתת נימוקים משכנעים. תקשיבי גם להם, ותשאלי שאלות, והכי חשוב: שתרגישי שלמה עם ההחלטה שקיבלת.
מה את רוצה ללמוד?

רק תיקון קל

לא ממש אחרי תואר בגיל 24. אין כזה דבר שביום שסיימת צבא את מתחילה ללמוד ולו רק מהסיבה הפשוטה שאת חייבת לחכות לתחילת סמסטר חורף או אביב.... ולכן יוצא שמסיימים מינימום בגיל 25 (אם את לא עובדת לפני כדי לעשות כסף למען לימודים/דירה/חיי יום יום ולא עשית קבע). חוץ מזה הכל נכון.

H20

New member
לא נתווכח על שטויות

אבל למען הסדר הטוב: 1) אפשר גם אפשר להתחיל ללמוד בגיל 20 2) יש גם עתודאים שנאלצים לחכות לסימסטר אביב, ומתחילים בשל כך ללמוד בגיל 18.5 פלוס מינוס

פלטרון

New member
נייקוויסט ... ממש הצחקת אותי ...

ניקוויסט , לקרוא את הודעתך (הראשונה מבין השתיים) ממש גרם לי לצחוק ... " עתודאים ממורמרים שמשום מה מציפים את הפורום הזה " . זה כמו לומר " השמש , שמשום מה זורחת במזרח כל בוקר , .. " . אני באמת מאמין שאם יש כאן הרבה עתודאים ממורמרים , זה צריך לתת רמז לכם בני ה17-18 הקוראים שורות אלו ... אני אתן לכם הדרכה , למי שבכל זאת פיספס את הרעיון המרכזי ... עתודאים .... ממורמרים ( ועכשיו תקראו את השורה הזו עוד פעם פעמיים , עד שזה יכנס לכם טוב לראש ... ) . ועכשיו אני אהיה קצת יותר הוגן , ואוסיף גם " לא כולם" .. נכון חלק גם מרוצים . אבל לך נטלי , יש לי עיצה ממש לעניין ( אפילו שתיים ) : 1 ) אין הגיון בלשאול אנשים בשנה ראשונה באוניברסיטה , איך זה בעתודה . הרי הם לא ממש יודעים . משתי סיבות . הראשונה , כי הם בסה"כ היו שנה באוניברסיטה , לצבא הם עוד לא הגיעו . סיבה נוספת , כי הם עדיין בשלב שבו הם מקבלים , ולא בשלב שבו הם נותנים / משלמים . רוצה לומר , בשלב ה"לקבל" , הם מאמינים שהמסלול טוב , הם עוד יכולים לשנות דעתם ( וחלקם ישנו כנראה ) בשלב ה"תשלום" / שירות . מסקנה : את רוצה לדעת אם עתודה זה "שווה" ? בפרט "משפטים" ?? אז תשאלי משהו שמשרת כבר שנה-שנתיים בצבא , ולמד משפטים . ואם את יכולה , אז תשאלי גם משהו שכבר בקבע , אם זה נורא כמו שזה נשמע ( הקבע + השירות והשיחרור המאוחר ) . 2 ) אם תקדישי מזמנך לקרוא כמה מהודועתיו של פלטרון בפורום הזה, תביני שאני "עתודאי שהתחרט" . התחרט על מה , את שואלת ? התחרט על זה שחתם , התחרט על זה שלא המשיך במסלול ה"רגיל" של בני גילו ( בישראל ) , התחרט שאיננו יצא מהמסלול כשעוד היה ניתן ... כשקראתי את הודעתך , זיהיתי את התמימות שלי בגיל 17 . אני יודע על מה חשבת ( ותקני אותי אם אני טועה ) : אני מתגייסת בגיל 18 , ומשתחררת בגיל 20 ... ואז מתחילה ללמוד ...בערך 4 שנים , אז גיל 24 יש לי תואר ביד . לעומת ... לומדת בערך עד גיל 22 , מתגייסת ל-5 שנים , ומשתחררת בגיל 27. היתרון בעתודה : אקדמי מקצועי ( וכמובן המילגה ) החסרון בעתודה : יציאה מאוחרת לאזרחות ... מאוחרת ב-7 שנים ! ושאף אחד לא יבלבל לך את השכל ב "להשתחרר מההתחייבות על הקבע " כי זה ממש נדיר , וממש לא קל !!! אז אם אלו לבטייך , אז הנה עצתי : תחשבי טוב מאוד אם באמת בא לך לצאת לאזרחות בגיל כה מאוחר ( וכמובן , תשווי זאת לחלק מן הייתרונות שהעתודה מציעה לך , כמו מילגה + "עבודה במקצוע" , המשך לימודים לאחר התיכון , וכו´ ... ) . והכי חשוב , תחשבי אם באמת מתאים לך להתחייב בגיל 17 ל-10 שנים בערך ... זה ממש קריטי . כי אם יש סיכוי קל שבקלים שבעוד 3 שנים תשני דעתך , אז אולי כדאי שתחשבי שוב ושוב על עניין העתודה ... ועוד אחת ... למה שתשני את דעתך , את שואלת. הנה מגוון סיבות : 1) כי כל החברות שלך ישתחררו , ויתחילו ללמוד , ואת קצת תתחילי לקנא בהן ! 2) כי בגיל 17 , הצבא נתפס אצל כולם כ"חובה" , ואפילו כ "המשך טבעי לאחר התיכון" . בגיל 21-22 , הגישה שונה ב-180 מעלות . והמחשבה שאת צריכה להכנס לצבא בגיל מאוחר כל-כך , ועוד כסדירניקית ,יכולה לדכא . 3)כי אחרי יותר מ-15 שנים של לימודים , גם לך יתחשק "לשבור כיוון" , ולשנות קצת את הגישה לשנה שנתיים . חברה אחרי הצבא קוראים לזה "הטיול שאחרי הצבא" ( איזה שם מוזר ...
) , לך לא תהיה הזדמנות כזה ... ואני לא מדבר על הטיול , אלא על הרעיון שפרק זמן של חצי שנה עד שנה מוקדש ל"התפרקות"... אני מקווה שהצלחתי להעביר את הרעיון הכללי ... נ.ב. מה שאת לא עושה , בראש העמוד יש קישור לכל מיני המלצות של ´שמש´ למה לבנות כדאי ללמוד בעתודה . אני חושב שהמשפט שהביא לי את הפרספקטיבה הנכונה על דברי ההבל שלו היה משהו בסגנון " מדים צבאיים . זה לא כל-כך נורא ... אפילו כדאי" ... תשאלי כל אחת !!! שהייתה בצבא יותר מחודש , והיא כבר תספר לך על המדים ה"יפייפיים" של צה"ל , ועל הגזרה המאוד מחמיאה שלהם ! לא הייתי מציע לך להתייחס יותר מידי ברצינות למה שכתוב שם ...

נטלי ב

New member
תודה רבה....

שפירטת לי כל כך הרבה... באמת זאת החלטה שקשה להחליט וצריך עוד לבדוק הרבה דברים לפני. אבל למה אתה מתחרט בעצם? התחלת כבר את הקבע ונמאס לך או מה? או שאולי רק הקטע שבגיל מאוחר אתה עושה צבא זה מה שמציק לך? איך אני יכולה לדעת עכשיו איך אני ארגיש עוד 3 שנים?! הרי כל כך הרבה דברים ישתנו עד אז...ובקשה לעתודה זה לא עוד כל כך הרבה זמן... אני כבר צריכה להיות במצב כזה שאני בטוחה בהחלטה שלי וזאת בעיה, לבקש מילדים בגילי כבר להחליט על 10 השנים הקרובות של חיי, אלוהים בכלל רק עשיתי 2 בגרויות בחיים שלי (שלא לדבר לחשוב ולקבל החלטה לעשור הקרוב שעדיין רק תיכון יש לי על הראש)...מלחיץ בטירוף! יהיה טוב נטלי

odedee

New member
אל תילחצי.

שיהיה לך ברור, שלרוב האנשים ההחלטה אם ללכת לעתודה או לא היא לא קלה. כפי שאמרת, אף אחד לא יודע איך הוא ירגיש בעוד שלוש-ארבע שנים (סיום התואר), עוד שש-שבע שנים (סיום שירות חובה) או עוד עשר שנים (סיום קבע). אני חושב שהדילמה שמסלול העתודה מעמיד בקרב המצטרפים אליו היא חסרת אח ורע בעולם. אינני מכיר עוד מסלול שמשלב לימודים ושירות צבאי שדורש מצעירים בני 18 להתחייב על עשר השנים הבאות מחייהם. קחי בחשבון שההחלטה שמולך היא חשובה במובן שהיא תשפיע הרבה על חייך, אבל מצד שני הבחירה היא לא בין משהו נורא ומשהו מצוין (אחרת כולם היו הולכים לעתודה או שאף אחד לא היה עושה את זה). אלא בין שתי אפשרויות שמשתיהן תצאי לא רע, כנראה. את רואה, גם מהתגובות בפורום, שהדעות לגבי מסלול העתודה מעורבות. יש בו דברים טובים ויש בו דברים רעים, והדברים מאד אינדיבידואליים. תזכרי את העיקר: כך או כך, עתודה או לא, את תעשי צבא, את תלמדי באוניברסיטה, ואת תעבדי אחרי כן. אם את לא בשלה להחליט על הצטרפות, אל תצטרפי בכח. שוב: אל תילחצי. לפניך החלטה בין שני מסלולים שיש ביניהם הרבה מהמשותף (גם אם זה נראה מוזר ויש גם הרבה שוני), וטעות קשה מדי לא תעשי כך או כך.

danisan

New member
תגובה להתלבטות

באמת קשה לבחור במסלול עתודה עם כל ההתחייבות וכו´ אבל מצד שני אבפשר לחשוב שהתקופה הצבאית ממש תשנה אותך ואת הדעות שלך... בסך הכל אפשר תמיד גם להתחיל עתודה ולצאת מזה אם לא מרוצים (חבר שלי למשל עוזב עכשיו אחרי שנת לימודים) ורק כדי להסיר ספקות - מה שהוא הספיק ללמוד לא הולך לזבל, תמיד אפשר לחזור אחרי הצבא בדיוק לנקודה בה הוא הפסיק. רק תבחרי את מה שמתאים לך בהצלחה!

popistit

New member
שאלה...

גם אני קצת חושבת על עתודה, כלומר, מאוד קצת... אני לא חושבת שאני אהיה מוכנה להקריב את חיי החברה שלי (לא שהם כאלה סוערים אבל בכל זאת...) אבל בכל מקרה רציתי לשאול: עכשיו אני בת 16 וחצי. עוד כמה זמן אני אצטרך ממש להחליט מה אני אעשה בצבא? ועד כמה ההחלטה היא בכלל שלי?

danisan

New member
בנוגע להחלטה

דבר ראשון - מה זאת אומרת להקריב את חיי החברה שלך? אני כעתודאי שלומד ארבעה ימים בשבוע ולא גר בבית (אני לומד בחיפה וגר בירושלים) מקיים הרבה יותר חיי חברה מכל החברים שלי שבצבא ויוצאים פעם בשבועיים במקרה הטוב, שלא לדבר על החיים בקמפוס שהם הרבה יותר טובים מאלה שבבסיסים השונים ברחבי הארץ... בכל אופן רוב החברים/חברות שלך יתגייסו ולא תתראו אלה בסופי שבוע. ובקשר להחלטה - רק לקראת הגיוס סביר שתקבלי קד"צים ושטויות (אני לא ממש יודע איך זה לבנות). בכל אופן אל תפסלי את העתודה כל כך מהר! בהצלחה!

popistit

New member
זה לא שאני פוסלת...

זה פשוט נראה מאוד מרתיע, ומצד שני ממש מוצלח... אני ממש לא יודעת! זה נראה לי קצת כמו הימור, כי מי יודע איפה ישבצו אותי ואיך אני אסתדר, אבל מצד שני כמעט כל תפקיד הוא הימור, לא?

למעלה