שאלה

zion13

New member
שאלה

מה זה היגב ? זה קשור לקורס מבוא להנדסת חשמל... תודה רבה...

PooKiPsiT

New member
היגב

זה מושג ששקול להתנגדות, אבל מדבר על סליל וקבל. היגב קיבולי שווה ל-1 חלקי wC. היגב השראותי שווה לwL. (w זה התדר) אפשר לראות למשל שבתדר DC למשל (w=0) ההיגב ההשראותי הוא 0, שזה שקול לקצר, ואכן ב-DC סליל הוא קצר. ככול שהתדר עולה ה"התנגדות" של הסליל עולה, ולעומת זאת ההיגב הקיבולי הוא אינסופי, שזה שקול לנתק. ככול שהתדר עולה ה"התנגדות" של הקבל קטנה.

zion13

New member
תודה רבה .. ושאלה נוספת...

אני מתלבט האם לצאת לעבוד ולצבור נסיון כך שבסיום התואר יהיה לי יותר קל למצוא עבודה... מצד אחד אני ממש לא רואה את עצמי עובד עכשיו... אני חורש מהבוקר ועד 1 בלילה כל היום בשביל ציונים בינוניים...כך שאם שאני אעבוד אז הציונים שלי יהיו פחות טובים... מצד שני הנסיון בעבודה הוא חשוב לא פחות... מה לעשות ?

PooKiPsiT

New member
במקרה כזה

אולי שווה לבדוק את האפשרות לפרוש את התואר על יותר זמן ולנסות לשלב עבודה. ממה שאני ראיתי יש 3 דברים עיקריים שעוזרים לקבל זימונים לראיונות בסיום התואר: 1. נסיון קודם. 2. ציונים גבוהים. 3. פרויקט סיום מושקע (רצוי בתחום שהוא נפוץ יחסית בתעשיה) וימשוך את העין כשתתאר אותו בקורות החיים שלך. נסה לדאוג שיהיה לך לפחות אחד מהם בסיום התואר.

zion13

New member
נשאלת השאלה...

אם כדאי לפרוש את התואר על 5 שנים במקום על 4 שנים ...למה לא כולם עושים את זה...? אני יודע רק על 5 אחוז עד 10 אחוז שעושים את זה.. האם כדאי באמת להפסיד שנה במשרת מהנדס לטובת עוד שנה במשרת סטודנט ? אני סטודנט להנדסת חשמל באוניברסיטה...ולפי מה שידוע לי רוב הסטודנטים באוניברסיטה לא עובדים תוך כדי לימודים עקב הלחץ המאסיבי של הלימודים...לעומת זאת במכללות שיש שם פחות לחץ , סטודנטים מצליחים לשלב יותר עבודה.. נשאלת השאלה - האם לסטודנט מממכלה יש יותר סיכוי להתקבל לעבודה בגלל שיש לו יותר נסיון למרות שהוא בא ממכללה ? למרות שהוא למד ברמה קצת יותר נמוכה ? ושאלה קצת אישית - האם אתה מעסיק בהיי-טק ? אם כן , באיזה חברה ? איפה למדת הנדסה ?

PooKiPsiT

New member
לא כולם עושים את זה

בדיוק מהסיבה שכתבת - שהרבה יותר משתלם כלכלית לעשות במשרה מלאה לאחר סיום התואר מאשר במשרת סטודנט. השאלה היא כמה מהרתוכל למצוא משרה מלאה כזו בסיום התואר. כל אחד עושה את השיקול שלו. אני ממש לא מעסיקה/מראיינת. בסה"כ סיימתי את התואר בעצמי לפני מספר חודשים. למדתי באוניברסטת תל אביב וכמו שציינו כאן - אני בחורה
במחזור שלי אני חושבת שמשהו כמו שליש מהאנשים עבדו במשרות סטודנט במהלך התואר. אני לא יודעת מה קורה בשאר המקומות, אבל מקריאה בפורומים כאן קיבלתי את הרושם שבטכניון אחוז גבוה יותר מהסטודנטים עובד תוך כדי. אני מציעה לך גם להפנות את השאלות הללו לפורום עבודה בהיי טק (308). שם יש הרבה אנשים שכבר עובדים במקצוע שנים וביניהם גם כאלו שמעסיקים/מראיינים מועמדים.

למעלה