שאלה

שאלה

קיבלתי היום את המחשב ,ויש לי כמה שאלות... האם צריך להשאיר אותו בטעינה היום בלילה? רצוי לכבות את המחשב לגמרי או להשאיר אותו במצב שינה? האם רצוי להוציא את הסוללה מן המחשב ביומיום?

RoyBO

New member
יש תשובות לשאלות האלה במאמרי הפורום

וגם תעשה חיפוש שאלו את זה מאות פעמים

kobi 23

New member
בכל זאת

1)הטענה ראשונית צריכה להמישך כמה שעות (6+ בערך) עדיף שבהטענה הראשונית המחשב יהיה על אותו מצב כל משך ההטענה. לדעתי הכי טוב , פשוט להשאיר אותו מכובה כל הלילה ובבוקר להתחיל להפעיל אבל זו לא חובה. 2)לא משנה ,המחשב יכול לפעול כל הזמן , רק צריך לוודא שהוא מאורר היטב. אם אתה בכל זאת מפחד תעביר אותו בלילה למצב STANDBY או מצב שנת חורף (מצב שהוא בין STANDBY למכובה). 3),אם המחשב נמצא באותו מקום הכי בריא לסלולה שתהיה מחוץ למחשב במקום בטוח. אבל במקרה זה תצטרך אל פסק כדי להגן בעיקר על הדיסק קשיח ואולי אף ללוח אם מקצר/הפסקות חשמל. הטענות חוזרות ונשנות של הסוללה עלולים לגמור אותה דיי מהר. אני לא יודע אם זה אפשרי אצלך אבל אני שיניתי את הגדרות צריכת החשמל לכך שהמטען יטעין את הסוללה החל מ15% ועד ל95% ,כך אני נהנה מכל העולמות

bar666xp

New member
בקר בקישורי/מאמרי הפורום וכו'...

לגבי הסוללה לדוגמה יש אפילו "טיפול בסוללות" לדוגמה. בגדול אין חשיבות לזמן ההטענה מה שמומלץ ע"י יצרניות הסוללות... 1. בהטענה ראשונית להגיע ל100%, אגב מומלץ בצורה אחידה.. כלומר אם ההטענה כשהמחשב דלוק אז שישאר דלוק, קצב הטעינה שונה כאשר יש צריכת זרם {מחשב דלוק} וכשאין {מחשב כבוי}. 2. לא להחזיק סוללה על 100% לתקופה ארוכה {חודשים}, זה פוגם באורך החיים שלה. 3. לא לרוקן מתחת ל5%-3% היא עשויה לא להיתען חזרה {לפעמים זה אפילו יהיה תא או כמה תאים בסוללה שיפסיקו לתפקד}... אגב רוב יצרניות הסוללות כבר מונעים מהמשתמש לעשות זאת ע"י כך שהמעגל בסוללה מדווח על % נמוך יותר כלומר החל מ5%-3% בפועל הסוללה תדווח 0% ולא תפעיל את המחשב... לסיכום יש חיווי כאשר הסוללה ניטענת ומתי שהיא טעונה אם בלד/נורית חיווי וגם בWINDOWS מין הסתם... למחשב עצמו אין זה ממש משנה אם הוא דלוק או כבוי אין לו בעיה גם לעבוד 24/7... יש אפילו מי שמעמידים את הסבירות שליכלוך יצתבר במאווררים מול אורך חיי המאוורר {כמוני} ברוב המקרים הסבירות שהיצתברות ליכלוך {שגבוה יותר כאשר המחשב כבוי} גבוה יותר מהסבירות שהמאוורר יגיע למצב שצריך להחליפו ביגלל ""עודף"" עבודה. איך לינהג זאת החלטה שלך ושלך בילבד... כמה הערות/הארות... 1. מצב STANDBY המידע מוחזק בזיכרון מה שאומר... אובדן מתח = אובדן מידע. 2. מצב HIBERNATION המידע נישמר לקובץ בדיסק ומועלה חזרה לזיכרון בהפעלת המחשב, בפועל המחשב כבוי. 3. כבוי זה כבוי אין מה להסביר את זה נכון. שורה תחתונה אם תחבר אותו בלילה בבוקר הסוללה בטוח מלאה
לחילופין אם הטענת והכנסת לתיק סביר שהיא תהיה מלאה עדיין אולי תאבד 1% במיוחד אם היא כבר לא חדשה, דבר שיחריף ככל שהיא תגיע לסוף חייה ראה הסברים ב"טיפול בסוללות" שבקישורי/מאמרי הפורום.

למעלה