שאלה

roaic

New member
שאלה

אני אתאר לכם מקרה,ואני אשמח אם תאמרו לי אם זה חוקי או לא.... אני שוכר דירה כבר 5 שנים.....באיזור תל אביב. בעל הבית אחלה....ואנחנו מסתדרים מצויין. השנה,חתמתי על החוזה בידיעה שבעל הבית ינסה למכור את הדירה שלו במהלך השנה הזו.הסכמתי,כי הוא כבר ניסה בשלוש השנים האחרונות...חה חה חה..אז לא ממש היה אכפת לי. גם נאמר לי (ונכתב בחוזה),שמרגע חתימת המכירה למישהו.....אני אקבל הודעה של חצי שנה מראש...ואז אוכל למצוא דירה אחרת. בסופו של דבר,הוא כן הצליח למכור את הדירה ,לפני מספר חודשים! החוזה שלי אמור היה להסתיים ב 10.8.......אבל בגלל שהדירה נמכרה לפני מספר חודשים...אז בעיקרון אני אמור לעזוב את הדירה (לפי החוזה).....חצי שנה מרגע המכירה.....זה אומר שב 10.6 אני אמור לפנות את הדירה.... סבבה.,אין לי בעיה עם זה. אבל , מה עשה הבעל הבית שלי??? הבעלות של הדירה לאלה שקנו ממנו אותה.....עוברת לידיהם ב 10.4 חודשיים לפני שאני אמור לעזוב ז"א,מבעוד חודשיים,הם בעצם הופכים להיות הבעלי בתים של הדירה שלי. עכשיו אני מאוד כועס,ולא מעוניין בכלל להישאר בדירה מרגע שהמפתחות עוברות אליהם! אני חתמתי על החוזה עם בעל הבית שלי................וככזה הוא היה צריך להישאר עד תום החוזה שלי....לא ככה??? (שאני אומר תום החוזה אני מתכוון ,עד 10.6). למה אני צריך עכשיו שבעלי הבית שלי,יהיו אנשים שאני לא רוצה איתם כל קשר? פשוט לא רוצה!! (ולא משנה מה הסיבה). השאלה שלי היא כזו: מבחינה חוקית: אם אני מוצא דירה ,האם אני יכול לדרוש מבעל הבית שלי,שאני עוזב בדיוק מאותו יום בו הדירה עוברת לבעלות אחרת? הוא יכול להכריח אותי להישאר עד תום החוזה שלנו....למרות,שהוא העביר בעלות...מבלי לקבל את הסכמתי? לא היתה לי בעיה כל עוד החוזה הוא מולו,וכל עוד אני יודע שהוא מחזיק ברשותו את המפתחות של הבית ....וכל עוד אני יודע ומכיר אותו טוב! ביום שבו המפתחות עוברות לידים זרות מבחינתי........אני לא מעוניין להישאר בדירה!! הוא אומר שהתנאים שלי לא יישתנו,ובחודשיים האלה הוא ידאג להכל.....ולמרות,שלא יהיו לו מפתחות של הבית,וזה לא יהיה בית שלו...ובלה בלה בלה....הוא ידאג לכל מה שאני צריך וכו'.... אני שואל אתכם,האם הוא יכול למנוע ממני לעזוב את הדירה ב 10.4? מבחינה חוקית! זה פשוט נראה לי כ"כ לא פייר,שפתאום אני מוצא את עצמי,עם בעלי בתים שאין לי כל קשר אליהם.......ואני גם לא רוצה שיהיה קשר! אני רוצה לעזוב ביום שהם מקבלים באופן רשמי את המפתח לדירה. אני צריך בכלל הסכמה שלו? זה חוקי מה שהוא עשה? למה הוא לא העביר את הבעלות ביום שאני מסיים איתו את החוזה? (ז"א,לא ביקשתי שהוא יחכה שנה,כי ידעתי שאם הוא מוכר אני צריך לעזוב חצי שנה מראש......אבל שיעביר את הבעלות על הדירה חצי שנה מראש...כמו שהבטיח בחוזה...ולא לפני.) אשמח לתגובות

shlomi993

New member
אתה ממש טועה

אם אין בחוזה השכירות שלך סעיף מפורש האוסר על בעל הבית למכור את זכויותיו, זכותו למכור את הדירה למי שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה ואתה הופך לדייר בשכירות של בעל הבית החדש ממש באותם תנאים. זכויותיך ע"פ חוזה השכירות אינן משתנות כלל ולכן לא צריך להיות לך חשוב מי האיש שיקבל ממך את התשלום החודשי.

למעלה