שאלה...

mingbai

New member
שאלה...

הבנתי שלרגל האולימפיאדה הממשמשת ובאה, החליטו הסינים טובי הלב לשנות את מדיניות הוויזות ולצמצם אותן עד כמה שאפשר כך שמי שלא צריך להיות בסין באוגוסט, עדיף שלא יהיה.. אני מתכוונת להוציא וויזה בשבוע הבא ( אוציא לשנה אם יתנו לי ואם לא אז לכמה שיתנו) וכשאגיע לסין ארשם לאוניברסיטה ואקבל (ב"ה, בלי נדר, טפו טפו..) וויזת סטודנט. אז ככה- אם נגיד אקבל וויזה לשנה ואז יוציאו לי וויזת סטודנט ל4 חודשים, האם אחרי שפג תוקפה הוויזה הראשונה עדיין תקפה?

BenBaryo

New member
אם יש ויזה בתוקף

אין שום סיבה להוציא ויזה חדשה שתוקפה קצר יותר...

guanyin

New member
מה? ../images/Emo163.gif

ככה הם מנסים לעודד את התיירות לסין? (בהנחה שהאולימפיאדה אמורה לעודד תיירות) חוצמזה - איזה ויזה את מנסה להוציא מהארץ? ויזת תיירים אין לשנה, ובשביל ויזת סטודנט את צריכה מלא ניירת. ויזת עסקים מחייבת לצאת פעם בחודש (וקראתי באתר השגרירות שאת צריכה הזמנה מחברה בשביל לקבל אותה), וויזת עבודה זאת בכלל פרוצדורה. לא עדיף לך להגיע לסין, להרשם לשנה, להוציא את הויזה, ואז לבטל את הלימודים ולקבל החזר? (בהנחה שיתנו החזר...)

mingbai

New member
אז ככה

אנימתכוונת להוציא בשגרירות וויזת תייר כלשהי (הכי ארוכה שיתנו) כי מה לעשות שאני צריכה להכנס לסין עם וויזה. כשארשם לאוניברסיטה (בסין) אז יעשו לי וויזת סטודנט, אז השאלה שלי היא כשהוויזת סטודנט תגמר, האם וויזת התייר עדיין תהיה בתוקף (בהנחה שהייתה ארוכה מלכתחילה) ? כי אם לא אז מן הסתם אוציא כאן וויזת תייר קצרה (חודש או שלושה חודשים), ולא יהיה שווה לי להשקיע בוויזה ארוכה לשווא.. אני ברורה או שבילבלתי ת'שכל? * ולא בא לי להוציא מהארץ וויזת סטודנט, זה סתם כאב ראש..

guanyin

New member
לא נראה לי שניתן

להוציא ויזת תייר ארוכה... בכולופן - ויזת הסטודנט תבטל אותה, אז אם במקרה את משיגה אחת כזאת - תשארי איתה.

BenBaryo

New member
אני לא חושב שיש ויזת תייר מעל 3 חודשים

אם את ממילא מוציאה ויזת סטודנט בסין אז אל תטרחי להוציא ויזה יותר ארוכה מ-3 חודשים (עדיף, שיהיה נוח, אם יהיו עיכובים.. ומה הסיכוי לעיכובים, אה?) ואם ויזת תייר תהיה ארוכה יותר מאשר ויזת הסטודנט, בשביל מה להוציא את האחרונה? =]

mingbai

New member
זה בטוח?

שאם אני מוציאה וויזה לפני שהראשונה פגה, אז הראשונה מבוטלת? אם כן ברור שאוציא וויזה קצרה, פשוט אם לא, זה היה חוסך לי להוציא וויזה חדשה בתום הסמסטר, כי הבנתי שיש סיכוי להוציא מכאן וויזה של חצי שנה או שנה (כי כבר הייתי בסין). אם אני לומדת באוניברסיטה אני לא אמורה להוציא וויזת סטודנט? ובכל מקרה היא לא עדיפה על וויזת תייר (אם אני רוצה ללמד אנגלית, אם אני רוצה לטייל קצת ואצטרך תעודת סטודנט)? אני לא יודעת, תאירו את עיניי.. חשבתי שהאוניברסיטה מחייבת אותי להוציא אחת, ושזה גם כדאי לי..

BenBaryo

New member
אוקיי..

האוניברסיטה לא מחייבת שומדבר (אני מדבר רק מהניסיון שלי עם אוניברסיטה אחת בטיינג'ין שהיא דווקא אחת מהמפורסמות וממקומות פרטיים המאפשרים להוציא ויזת סטודנט אך אינם מחייבים) ואת יכולה כאופציה להוציא ויזת סטודנט (שזה יופי בשביל לשהות שנה לפחות בסין). אני לא יודע לגבי הויזה הישנה האם היא מתבטלת, אבל אני חושב שזו שאלה מיותרת כיוון שויזת סטודנט היא אחת הארוכות, מאפשרת לך לשהות בכל מקום בסין (כמעט), כניסות/יציאות ללא הגבלה.. אני בספק אם את תוציאי בארץ ויזה שתהיה מספיק ארוכה בשביל לבחון את התיאוריה. כשאני ניסיתי להוציא ויזה לסין לשנה (לאחר שכבר הייתי בסין) אמרו לי שהכי הרבה זמן שאוכל לשהות יהיה 3 חודשים. אמרתי להם שאני הולך ללמוד במוסד אקדמי והם ביקשו מכתבים רשמיים. מדוע שתצטרכי להוציא ויזה בתום הסמסטר? אני נרשמתי לסמסטר אחד, והמשטרה נתנה לי ויזה לשנה. איזה יופי. נקווה שזה יקרה שוב - כי היא נגמרת עוד חודש P:

mingbai

New member
השאלה עלתה..

כי ידיד שלי שנמצא עכשיו בביג'ין נרשם לאוניברסיטה וקיבל וויזה קצרה מהרגיל- רק עד סוף יולי, לכן חשבתי (אם הוויזת תייר מהארץ לא מתבטלת בהוצאת וויזת הסטודנט), לנסות להוציא וויזה ארוכה מהארץ ואז אוכל להשאר בסין (עד שתגמר הוויזה הראשונה) גם בתום הסמסטר. מכיוון שיעליזם טוענת שהוויזה השנייה תמיד מבטלת את הראשונה, אזי הנושא לא רלוונטי יותר ולא אטרח בהוצאת וויזה ארוכה יותר מפה (זאת, במידה והם יתנו לי בכלל אופציות בחירה). תודה על כל העזרה. אמרתי כבר שאני מתעבת פרוצדורות, בירוקרטיות וכו'??

yi tai

New member
מעניין שהוא קיבל עד סוף יולי

מאחר והאולימפיאדה מתחילה ב8 לאוגוסט (8/8/2008 - כמה סיני..)

Anny Sun

New member
קצת מידע מנסיון.

קודם כל, אם זאת הפעם הראשונה שאת נכנסת לסין אז יש מצב טוב שבכלל לא יתנו לך ויזה יותר מ 3 חודשים עם יציאה כל 30 יום. ויזה מולטיפל לחצי שנה ניתן לקבל בהונג קונג במשרד אחד בלבד (קיבלתי אותו דרך אנשים שחפרו המון בשביל להשיג את המקום הזה). אם את מתכוונת להירשם לאוניברסיטה, הם יעשו לך ויזה באוניברסיטה. במידה וברגע ההרשה תהייה לך ויזה קודמת, הם יגידו לך להגיש בקשה דרכם שבועיים-שלוש לפני סוף הויזה שלך. לא יבטלו לך את הויזה הקודמת, כי האוניברסיטה באה לעזור עם הויזה ולא מחייבת. לאיזה מקום את מתכוונת להגיע ללמוד בסין? אם זה בגוואנגז'ו אני יכולה לעזור לך, כי אני לומדת באוניברסיטה פה.

mingbai

New member
חזרתי מסין לפני שנה

אז זו לא פעם ראשונה שלי. הבנתי שאם זו לא הפעם הראשונה אז יותר קל להשיג וויזה ארוכה יותר (חבר שלי השיג בהולנד לפני שנה וויזה לחצי שנה בלי בעייה). אבל עכשיו עם כל הרגולציות החדשות מי יודע מה יחליטו הסינים לשנות. אני הולכת ללמוד בקונמינג, סמסטר אחד לפחות, אח"כ הכל פתוח.. איך לך בגוואנגז'ו? תוכלי לתת קצת מידע ופרטים (לטובת שירשור הלימודים שעשינו), מי יודע אולי בסמסטר שאחרי יתחשק לי לגוון..

Anny Sun

New member
קישור לאתר האוניברסיטה

לא רע לי בגוואנגז'ו. אני גרה במקום נחמד 40 דקות נסיעה ממרכז גוואנגז'ו. באוניברסיטה היו לי אנשים ממש נחמדים בכיתה, קוראנים, יפנים, פיליפינית ואמריקאית אחת. http://www.sysu.edu.cn/en/index.html זה הקישור לאתר האוניברסיטה, היא נחשבת אחת הטובות בסין. (זה הבנתי לא רק מסיפורים, גם מהפרצופים וסימני הידיים של הסינים שאמרתי להם שאני לומדת באוניברסיטה הזאת.)

guanyin

New member
אבל גם אז צריך לצאת, לדעתי

עדיף נראה לי לעשות ויזת סטודנט. הכי פשוט ונח, ומקבלים מלא הנחות עם התעודה

yaelisam

New member
אחרי שפג תוקפה של ויזת סטודנט

אם לא נרשמים שוב לאוניברסיטה, לא מקבלים ויזת תייר ליותר מחודש. ככה זה היה איתי לפחות. אני הייתי צריכה להרים הרים וגבעות, ובסוף השגתי ויזת עסקים, רק כדי שבאמת אוכל להשאר שם עד מתי שהחבר שלי סיים את ההתמחות שלו + קצת זמן לטיולים. אני בטוחה שיש בארכיון עוד עקבות של העצבים שחטפתי מזה... וכל ויזה חדשה מבטלת את הויזה הקודמת. בכל מקום בעולם.

אMור

New member
חובה להיות בסין קודם לכן עם ויזה 2 כניסות

ורק אח"כ, אם יהיה מזל ולא ייצא חוק זמני שאוסר על ישראלים לקבל ויזה לחצי שנה - אפשר יהיה לקבל ויזה מולטי לתייר לחצי שנה. בסין, כמו שרק בסין קורה, הכל חדש ולא יציב. חוקים ותקנות נכנסים לתוקף ומתבטלים זמנית ומחודשים שוב בכ"כ הרבה תחומים... וזה לא שזה שהכל חדש הוא הגורם לכך. זה משום שהסינים בכל דבר שהם עושים, חושבים קדימה אולי שבוע, במקרה הטוב - ואז - מבטלים, מתקנים, בונים מחדש... סינים...

למעלה