שאלה

צפנת0

New member
שאלה

שלום לכם. רציתי לשאול: אישה שיש לה 2 ילדים בהפרשים של שנתיים או שלוש. שני הילדים נולדו בריאים ורק אחרי 2 או 3 חודשים מרגע שנולדו, הם הפסיקו להגיב ולא לזוז ולאכול ז"א הם פשוט השתתקו, ולא זזים ואוכלים מהבטן = האם זה סיטסיק פיברוזיס? האם שאומרים c.p זה שם הבעיה בקיצור? מה ההבדל בן בעיה זו לבין ניוון שרירים? אני אודה על כול מידע שאקבל ומאחלת לכולם בריאות בשפע ושפע.

CF וCP זה ממש לא אותו דבר

CP-ניוון שרירים ולכן כנראה לא יכולים לאכול כרגיל CF-זו מחלה בריאות ובכבד אבל את הילדים האלה אי אפשר לזהות ברחוב הם רגילים לחלוטי
ולוקחים לעצמם כמה כדורים ביום
ן לצערינו רבים מתבלבלים בין השמות למרות השוני הגדול מאד

צפנת0

New member
לסיאפניקית אחת

תודה על התשובות. אז הבנתי שססטיק פיברוזיס זה cf נכון? והאם את יכולה להסביר לי לתשובה שלך, זה לא ניוון וגם לא ססטיק פיברוזיס? אז מה את חושבת שזה? מאוד חשוב לי המידע. והאם מישהו יודע מה השם המלא של ניוון שרירים cp באנגלית? תודה רבה על כול המידע והתשובות לילה טוב לכם.

בבקשה

קודם כל אני רוצה להבהיר שאיני רופאה, כל מה שנכצב כאן הוא על סמך ידע אישי וחיפוש בגוגל. תוכלי לחפש על סמך זה עוד אתרים וגם לשאול שאלות אנשי מקצוע. אולי בפורומים אחרים. האותיות CP הן עבור Cerebral palsy ובעברית זה נקרא שיתוק מוחין. הנה הערך בויקיפדיה מסתבר גם שאין נושא שאין עליו פורום... לפורום שיתוק מוחין כל טוב לך!

צפנת0

New member
לסיאפניקית אחת

אלפי תודות, שהיושב בשמיים יברך אותך ואת כולם בבריאות בשפע. ממש עזרת לי, תודה רבה על הזמן ועל המאמץ. מאוד מעריכה. לילה טוב.

למעלה