שאלה.

שאלה.

לפני כחודש לא נעים נתפסתי בגניבה. אני בן 21. נחקרתי על ידי קצין, בסיום החקירה הוא אמר לי משהו לא ברור.. משהו כמו שהם יהיו איתי בקשר. לא הבנתי בדיוק. עכשיו יש לי 3 שאלות. 1. מה זה אומר? יש סיכוי שאני יעמוד על זה לדין? ואז מה אני יכול לקבל? לבינתיים עבר חודש ולא קיבלתי מהם טלפון. 2. האם זה מונע ממני להוציא תעודת יושר??? 3. האם יש אפשרות להתנקות מהכתם הזה?? אני רק רוצה לציין שאני עם עבר נקי. וזה הרשעה ראשונה. תודה רבה.

ein zvi

New member
תיק ראשון

נענה לשאלותיך אחת לאחת: הם לא יהיו איתך בקשר. מי זה "הם". אם זה המשטרה או מדינת ישראל, אז כנראה שכן, בין אם בדרך של קבלת כתב אישום ובין אם בדרך של הודעה על סגירת התיק. יש סיכוי שתעמוד לדין בהחלט. השאלה היא מהן נסיבות התיק. לא כל מעשה גניבה מגיע לכדי כתב אישום. השאלה היא גם מה המצב מבחינה ראייתית (לא ציינת אם הודית או לא, לדוגמא). בוודאי שבהיעדר הנסיבות איני יודע להעריך את חומרת המעשה ואת העונש הצפוי (בהנחה שיוגש כ"א). חלוף חודש לא מעיד על דבר. אתה יכול לקבל כתב אישום גם בעוד שנתיים ויותר. כיום תדפיס רישום פלילי נראה אחרת ולכן השאלה קצת סבוכה. הייתי מציע לך לפנות לעו"ד עם מלוא הפרטים. ייתכן שפעולה עכשיו בטרם התקבלה החלטה האם להגיש כתב אישום, יכולה למנוע את הגשת כתב האישום. בהצלחה.

למעלה