שאלה

shaharshaked

New member
שאלה

אני מתכננת טיול בסין לפני הגיוס (למרות שזה לא שגרתי ויקר יחסית). רציתי לדעת אם תוכלו להאיר את הנושא הכלכלי. כמה בערך צריך לעלות הסיפור של טיסה הלוך- חזור ומהי עלות המחייה של חודש בסין.

huddyhuddy

New member
trip to China

Hi there, Well, it depends if it is a tour group or a trip u plan to do on your own.Ticketing can vary from the time u plan to fly and when u pay for it, airlines etc and costs in China r very cheap, depends where u plan to stay and for how long. Need more advice. Ciao, Udi. [email protected] China.

פנומן 72

New member
תשובה

אלעל עושה דילים לא רעים לאחרונה - 900$ מותנה בזוג כרטיסים, או 1000 דולר בערך לנוסע יחיד. יום בבית מלון הוא כ-100 ש"ח. הוצאות מזון הם כ-20-30 ש"ח ביום אם את ממש משתוללת. במילים אחרות - 2000 $ יספיקו לך לחודש (לפני בזבוזים)

dod_basim

New member
2000 דולר?

אני לא חושב שאני מכיר אזורים כל כך יקרים בסין וטיילת גם לאורך החוף המזרחי. החדר הזוגי הכי יקר שנאצלתי לשלם היה בסביבות ה150 יואן בשאנגחאי (150 זה זה פלוס מינוס 80 ש"ח), לעומת זאת עבור מיטה בחדר מרובה מיטות (3-4 מיטות) נאלצתי לשלם 15 יואן (8 ש"ח בלבד). מנת נודלס משביעה עולה 2-3 ש"ח, מנת בשר עם אורז בצד זה גג 5 ש"ח. כשאני טיילתי בסין (2006), היו חודשים (דרום מערב, צפון מערב סין) ששלמתי 350 דולר לחודש והיו חודשים (בחוף המזרחי) ששלמתי 600 דולר. כולל נסיעות, אוכל ובזבוזים. אומנם היה זה טיול באק-פאקי חסכני-סגפני משהו אבל להגיד 2000 דולר זו הגזמה פרועה.

erezor

New member
לא הגזמה פרועה בכלל

הכל תלוי במה שהיא רוצה לעשות. אם היא תרצה להתכלב, ברור שאפשר לחסוך על כל דבר, לא לקנות מזכרות, לישון באכסניות הכי זולות וכו' וכו', אבל אם היא רוצה רמת חיים גבוהה יותר, למשך חודש בסין כולל כרטיס טיסה, נסיעות, כניסה לכל מיני אתרים (החל מ-40 יואן למקום פושט, ואפשר גם להגיע ל-160 ויותר למקומות מסויימים) אז אין מה לעשות, זה בטוח יותר מ-350$, ואני גם די בטוח שיותר מ-650$. כמובן שגם תלוי מתי היא נוסעת, אם זה נופל על חגים, למשל (כשהייתי ביאנגשואו ביום העצמאות, המחירים של בתי המלון היו יותר מפי 2 מאשר בימים רגילים). חוץ מזה, גם אני לא מסכים ש-100 ש"ח ליום זה מחיר טוב למלון או אכסניה. אני לא הייתי באף מקום שדרש יותר מ-170 קוואי ללילה לחדר זוגי. בקיצור - רמת החיים שלך היא זו שקובעת את עלות הנסיעה. אני מאמין שבסביבות 1000$ לכרטיס טיסה ועוד 800-1000$ יתנו לכם חודש לא רע בכלל, ואולי גם יישאר קצת לבזבוזים.

guanyin

New member
באסים:

אל תשכח שהכל בסין מתייקר כל הזמן, וגם ערך הדולר יורד והיואן עולה. מה שהיה ב2006 הוא כבר לא מה שיהיה ב2008. מה שכן - אם מאד מאד מאד מתכלבים, ומטיילים באיזור מאד מצומצם ולא מתוייר, אפשר להסתדר עם 400+,-. בטיול שכולו חודש, רוצים לראות כמה שיותר, אין מנוס, אלה מלהוציא הרבה יותר כסף.

GnomeBubble

New member
ככה זה היום אם מאוד מאוד מתכלבים?

בזמני אני זוכר שהיו מיטות בחדרים משותפים שעלו 3 קוואי ללילה. לא ניסיתי את זה, אבל זה נראה לי יותר קרוב להגדרה של מאוד מאוד להתכלב

GnomeBubble

New member
נראה לי שהיתה פה אי-הבנה בנוגע לכרטיס טיסה

בכל אופן, אני מסכים ש-1000$ לחודש בסין זה לא unthinkable. אבל אני חושב שגם אפשר לחיות ב-650$ בכיף, בחדרים פרטיים, נקיים ונוחים עם מקלחות טובות וכל מה שצריך. אני הייתי האחרון שמתכלב כשלא צריך, והייתי מוציא הרבה כסף על בזבוזים מכל הסוגים, ובכל זאת - אני לא חושב שאי פעם עברתי את מחסום ה-$500 לחודש בסין. מצד שני, אני מדבר על "החוף המערבי" (גם כן חוף...), וברור שבערים גדולות בחוף המזרחי כמו בייג'ינג ושנגחאי הכל יקר יותר. וכנראה שגם בטיול של חודש יהיו יותר נסיעות, וזה גם תורם לעליית המחיר. אז זה בכל זאת שאלה גדולה מאוד של איפה, איך ומתי (כמו שהזכרת) מטיילים - אפשר בכיף לטייל בסין בזול גם בלי להתכלב. או שיש לנו הגדרות שונות למה נחשב התכלבות

erezor

New member
התכלבות זו התכלבות...

אני לא התכלבתי בסין... בעיקר כי אף פעם לא יצא לי לצאת לטיולים לבד, אלא תמיד עם סינים, והרעיון של לישון במיטה מוכת-פשפשים, או גרוע מכך - תחת כיפת השמיים (תמיד האפשרות המועדפת עליי) תמיד נתקל בהתנגדות קלה.

GnomeBubble

New member
טוב, אולי לי יש סטנדרטים שונים

אני לא זוכר שישנתי בחדרים עם פשפשים... אלא אם זה היה מקום שלא היתה בו אפשרות אחרת
בכל מקרה, אם במזרח חדרים פרטיים עולים היום בכל מקום 200 קוואי, אני יכול להבין אותך. לא שגם זה יקר בקנה-מידה יחסי... אני פשוט רוצה לומר שיש מקומות שיש בהם חדרים פרטיים גם ב-40-80 קוואי (ואולי גם פחות), בלי פשפשים ואפילו עם מקלחת. אני כמובן התחלקתי במחיר הזה עם עוד מישהו - אם הייתי משלם את זה לבד זה היה נראה אחרת - וזאת נקודה ששכחתי לקחת בחשבון

renjintso

New member
לא נכון

לטייל בסין בתנאים טובים, נוחים, עם שינה בחדרים פרטיים, אוכל טוב, נסיעות נוחות יחסית, וכרטיסי כניסה לאתרים זה כבר ממש לא עניין זול. בטח שתמיד אפשר, אפילו בבייג'ינג, ללכת להתכלב באזור של הנאן ג'אן ולמצוא פשפשייה ב-20 יואן ללילה עם מלא סינים שיפתחו לכם את הבוקר בקונצרט יריקות ערב. אפשר אפילו לישון חינם מתחת לגשר עם כל האיכרים שבאו להגיש עתירות. מצד שני, אפשר גם לא.

dod_basim

New member
1. לא צריך להתכלב בסין 2. תמיד עולים המחירים

ראשית, החוץ המזרחי (מהונג-קונג עד לבייג'ינג - למי שעדיין לא סגור על זה) יקר בצורה משמעותית בכל הנוגע ללינה. מלבד כך באו-דזה זה באו-דזה (אולי מלבד אזורים כפריים מחוץ למסלול הטיולים אשר בהם אוכל זול יותר), אורז זה אורז ותחבורה היא תחבורה (אולי מלבד מוניות שבערי המזרח יקרות נורא). אני יודע שהתכלבות זה דבר אישי, אבל רק הייתי רחוק מהתכלבות. לא חסרות דרכים לחסוך בסין (רכבות הארד-סיט), שינה באכסניות מרובות משתתפים, לאכול רק ברחוב (ללא כל פינוק מערבי כגון קולה, קפה, סגריות מערביות ורגלי תרנגולת). מעולם לא ישנתי באכסנייה מפושפשת (בשביל זה יש צבא), השתדלתי להמנע ממש מהארד-סיט ברכבות (בנסיעות ארוכות זה נורא) אבל נשארתי על תקציב נמוך. בהודו ובתאילנד שלמתי יותר (יחסית למקום ויחסית לשקל) וקבלתי (בדר"כ) הרבה פחות. שנית, ברור שטיול קצר טווח מעלה את המחיר הקיומי (יש טיסות, אין כוח להתמקח על כל דבר שכן צריך להתמקח - אני לא מתכוון מעבר לגבול הטעם הטוב והמקובל במרבית אזורי המזרח וסין) אני מאמין שסכום כזה (2000 דולר אמריקאי) הוא סכום עתק למטייל בודד אשר בהחלט יכול להסתדר עם אכנסיה ולא עם מלון מפואר רטרו סיני שעולה 200 קוואי. 2000 דולר זה כמעט 15000 יואן, אפילו אם לוקחים בחשבון לילה ב200 קוואי זה אומר שסך הכל נשאר 9000 קוואי לשאר. בחישוב זריז זה יוצא 1200 דולר. נשמע הזוי לדעתי. 我不明白你们说什么

guanyin

New member
שכחת כרטיס טיסה

ומי אמר שהוא יסע דוקא ל"חוף" המערבי? ואולי בחודש שיש לו הוא יטוס ב4 טיסות פנים כדי לחסוך לו ימים ולילות ברכבות? 2000$ כולל טיסה מהארץ וטיסות פנים נשמע לי כמו סכום הגיוני למדי לחודש. (כמובן - אני לא מדברת על טיול תרמילאי במערב)

dod_basim

New member
גם שכחתי ביטוחים+חיסונים וקניית ציוד לטיול

האם דברנו על עלות של חודש בסין או עלות הטיול בכלל?

shaharshaked

New member
תודה רבה על העזרה, ועוד כמה הבהרות,

אומנם זה טיול לפני גיוס אבל כמו שאמרתם המטרה היא לא להתכלב. אני יוצאת לטיול הזה עם שותף סיני שחי בחו"ל כבר כמה שנים, כך שזה יחסוך לי בעלויות (הבנתי שעובדים על תיירים בעיניים) וכמובן יעזור לי להסתדר יותר טוב עם השפה. עוד לא החלטנו איזה בדיוק איזורים נבקר ולפי מה שאתה אומרים יש הבדלים משמעותיים. אבדוק את זה. בכל מקרה לפי מה שהבנתי מכם יש חילוקי דעות בנודע לסכום הכולל. היות ואני לא רוצה לקחת סיכונים ולא רוצה למצוא את עצמי תלויה בו מבחינה כספית באמצע הטיול החלטתי ש 10,000 ש"ח אמורים לעשות את העבודה ולמנוע התכלבות. תקנו אותי אם אני טועה. תוכלו לתת עוד פרטים לגבי העלות של הויזה והביטוח? ספר תיירות מומלץ במיוחד? תודה רבה לכולם, אתם עוזרים לי מאד, שחר.

erezor

New member
בהחלט...

זה יספיק לך גם לכרטיס הטיסה וגם לחודש מקסים. אני לא זוכר בדיוק מה העלות של הויזה - אם אני לא טועה זה בסביבות ה-150 ש"ח, אבל אני לא בטוח ב-100%. את יכולה להרים טלפון לשגרירות סין ולבדוק. מעבר לכך, את הביטוח אני רכשתי דרך סוכנות הנסיעות דרכה טסתי (איסתא), יש להם כל מיני ביטוחים לא רעים, וזה די תלוי באופי הטיול שלך - כלומר אם את מתכננת לעשות בייס-ג'אמפינג ויש סיכוי שתצטרכי חילוץ מוסק מאיזה צוק רם בגווילין, אז זה הביטוח היקר ביותר... אני השתמשתי בספר של הלונלי פלאנט שהיה מעולה.

shaharshaked

New member
ובקשר לעונות?

אני מתכננת את הטיול בערך בחודשי אוגוסט-אוקטובר. מה מזג האויר בסין בחודשים אלו?

guanyin

New member
עלול להיות גשום

אבל לא בהכרח. חוצמזה לרב יש שם מז"א טוב בתקופה הזאת. מצד שני - בשבוע הראשון של אוקטובר עלולות לצוץ בעיות אחרות...

shaharshaked

New member
למה הכוונה?

"בשבוע הראשון של אוקטובר עלולות לצוץ בעיות אחרות"? ובנוסף, מהי הדרך האפקטיבית ביותר לתכנן את מהלך הטיול? לפי אילו ספרים, מקורות וכו'. תודה על התשובות, שחר.

GnomeBubble

New member
אני חושב שהיא מתכוונת

לבעיות כאלה... ב-1 באוקטובר מתחיל יום העצמאות הסיני, שהוא בעצם יותר דומה (באורכו) לשבוע מאשר ליום, וכל האתרים התיירותיים עמוסים לעייפה, והתחבורה הציבורית כורעת תחת הנטל (כדאי להזמין כרטיסים לסליפרים ברכבת הרבה זמן מראש
)

למעלה