שאלה

jalm

New member
שאלה

אני בעלת דרכון אירופאי. שמעתי שיש מדינות באירופה שבהם אפשר ללמוד חינם, מישהו אולי יודע באילו מדינות? והאם אפשר גם לעבוד שם חוקי? (עדיפות על ספרד, בריטניה) לצורך העניין, מדובר בתואר ראשון בפסיכולוגיה או משפטים (אני עדיין לא בטוחה).

tulkin

New member
לעבוד לא תהיה לך בעיה

עם דרכון מדינה שייכת לאיחוד האירופי תוכלי לעבוד כאוות נפשך במדינות האיחוד. לגבי לימודים חינם - הייתי מציע לבדוק בגרמניה ובמדינות סקנדינביה, אבל אני לא מכיר את הנושא לעומק. בעבר לימודים בכל מדינות סקנדינביה היו חינם לכולם. צריך לבדוק מה המצב שם עכשיו. לגבי בריטניה, אין לי חדשות טובות. גם לבריטים מלידה הלימודים לא חינם ועולים כ3000 פאונד לשנה. אם לא גרת באירופה במשך 3 שנים לפחות אפילו לא תהיי זכאית לשכר הלימוד ה"מופחת" הזה, ותצטרכי לשלם דכר לימוד כמו כל תלמיד בינלאומי שעומד על בין 8000 ל 15000 פאונד לשנה, תלוי במקצוע ובאוניברסיטה. לגבי ספרד - אין לי מושג.

jalm

New member
תודה.

ויש לך מושג כמה שנים לוקח כדי להוציא תואר ראשון במשפטים או בפסיכולוגיה? (באנגליה)

C H 4

New member
את לא נחשבת תושבת בשום מדינה

בכל מדינה אירופאית, כדאי להיות זכאית להטבות של אזרחים את צריכה לגור מספר שנים מסויים ולעבוד. בהולנד פעם ביררתי וזה היה שנתיים, עברו שנים מאז ואני לא יודעת אם המצב השתנה. אאל"ט בגרמניה אותו סיפור. באנגליה לבעלי אזרחות ומעמד של תושב יש הנחות משמעותיות בלימודים, נדמה לי שזה נכון גם לכל מי ששייך לאיחוד, אבל רק אם הוא גר שם איזו תקופה. שביב של תקווה בשבילך- קודם כל מישהו אמר לי שלא מאוד מסובך לתמרן את הבירוקרטיות ולהצליח להשתחל בין הכסאות וכן לקבל הטבות של אירופאים. באופן אישי זה מאוד הרתיע אותי ובחרתי לא לבדוק בכלל את האפשרות. ובנימה חוקית יותר, שמעתי שיש מילגות לישראלים שלומדים באנגליה. מאוד יכול להיות שמדובר במלגות מחקריות לתארים מתקדמים, אבל אולי זה רלוונטי גם לך. לי אמרו לנסות לבדוק בשגרירות האנגלית את העניין.

למעלה