שאלה

• פותח הנושא gilka
  • פורסם בתאריך

gilka

New member
שאלה

מה זה גלובליזציה? אני כל הזמן שומע את המושג ואני חושב שאני יודע מה הוא אומר אבל זה לא ברור לי בדיוק והייתי רוצה לדעת הגדרה מדוייקת ולמה זה כל כך רע (הרי יש את כל ההפגנות והאלימות סביב זה)... תודה רבה!

EverMan

New member
גלובליזציה

גלובליזציה היא הגדרה כללית לכך שהכל הופך להיות אותו דבר. נגיד , שבכל מקום יש מקדונלדס ובכל מקום ידברו רק אנגלית ואנשים יאבדו את הייחוד שלהם. בעצם האנשים שנגד זה מאמינים שזה יהפוך את החברה לחד-גונית ולמכנית. הבעיות עם זה , שכדי שאנשים יחיו כמו שצריך במתרס אחד של העולם , צד שני משועבד לכסף ולאנשים. כדי שבאמריקה ישחקו במשחקים , אז בסין מעסיקים ילדים בני 11. לכן יש את האנשים שנגד גלובליזציה. אני עצמי בעד , כי אני חושב שברגע שלכולם יהיו אותם תנאים , את אותה שפה , את אותו בסיס , זה ההתחלה של עידן שממנו יגיע שלום עולמי.

galiltalil

New member
גם זה.

גלובליזציה- תהליך כלכלי מעיקרו ותוצאותיו החברתיות הן גרורות. סחר חופשי, גבולות פתוחים יותר (פחות לאנשים, הכוונה היא יותר לסחורות),מטבעות מרכזיים, תאגידים בינ"ל ישלטו בתעשיות השונות ובמדינות השונות, פתיחות פיננסית להשקעות ממקומות שונים ובמקומות שונים, הורדת מכסים ומיסים על סחר בינ"ל, תכלס, כלכלה אחת גדולה וכלל עולמית. ה"נספח" התרבותי הוא בעייתי, שיעבוד לכסף זר ופיקוח זר, מעט חברות ואנשים שולטים במירב הכסף והעוצמה, שפה אחת ראשית- אנגלית, מקדונלדים בכל מקום וכו´. אני בעד, ילדים אינדונזים תופרים נעליים מצוינות, אני יודע אנגלית, אוהב מקדונלדס, מחובר לעולם, ויהודי- שרדנו את הכל , מה שונה בזה?.

guypele

New member
ענבר...

זו לא שאלה פילוסופית: האם ברצונך לצמק את מדע האנתרופולוגיה ע"י השלטת תרבות אחידה, שיוויונית? כאן מדובר בניצול חד-צדדי ובוטה של מרבית האנושות הרעבה ללחם ע"י הקבוצות העשירות המדינות החזקות יותר, שהן המשתתפות היחידות הכלכלה הגלובלית- אינדונזיה וויאטנם הן רק פח זבל לפסי ייצור של נעליים וטקסטיל. זהו בסיס מוצלח מאוד אך ורק להקצנה דתית ולאומית שבאה יד ביד עם בערות, איידס, סחר בנשים וילדים, הרס המערכות האקולוגיות שמבטיחות את אויר העולם וכו´. בסיס מוצלח אך ורק למלחמות וסכסוכים. ע"י הג-לא-בא-לי-זציה לעולם לא יווצרו תנאים שווים, בין השאר כי האמריקאים צורכים פי 10 מהודים או סינים, בין השאר כי אם כל העולם היה חי ברמה האמריקאית היה צורך ב-4 כדורי ארץ לכלכל את כולם=> ארה"ב ומדינות המערב משתמשות בכ"כ הרבה משאבים (נתח מהעוגה), ויש בהן יחסית מעט תושבים=> המדינות המאוכלסות יותר והעניות בעולם השלישי נשארות עם הפירורים.

EverMan

New member
אני לא אומר שאתה לא צודק

אבל זה חייב להיות ככה , אפשר להוריד את ההכנסות בחצי ולייצר את כל הדברים במדינות העולם המפותחות. אפשר גם לחסוך ולא להשמיד את יערות הגשם (תופעה שאני לא חושב שחייבת להתקיים למען זה). זו באמת הבעיה , שהעולם היום מחולק ל"טוב" ו"רע" ורק ה"טוב" מקבל. אבל אם הגלובוליזציה לא הייתה באה על חשבון מישהו אחר (דבר מאוד אפשרי) אני תומך שלה , תראה , זה כמו שתגיד שאני קומוניסט דבר שאין לי בעיה עימו ,אבל אז תגיד לי : סטאלין בלה בלה ... , אבל אני קומוניסט לא סטאליניסט, כנ"ל במקרה הזה , אני מאמין בגלובליזציה לא במה שקורה היום. בקונספט של הגלובליזציה של כלכלה עולמית ואיחוד תרבותי תחת תנאים שווים.

guypele

New member
אל תדאג...

ממני לא תקבל מגננות-התקפה מטופשות של קלונות הסטאליניזם כסימן לצדקת דרכו של היענו-ליברליזם...שתי השיטות גרועות וכושלות. אין ספק שהבחירה בשפה האנגלית-אמריקאית, העובדה שרוב העושר מרוכז באר"הב, צרכנות-היתר של העולם המערבי ואר"הב בפרט (פי שניים מאשר ישראל או גרמניה! פי עשר מהודו!) - כולן אומרות, לא לילד הזה פיללנו (שוחרי העולם כאוטופיה הרמונית וצודקת)...

אמ...

גלובליזציה זה קונספט נורא נחמד, אם כל העולם היה באותה רמה כלכלית אם כל העולם היה ע"פ אותם אידאלים חברתיים אם בכל העולם היו תנאי מחייה שווים אם בכל העולם היתה אותה צורת משטר אם לעולם היו משאבי טבע אין סופיים וכו´ וכו´ אז הייתי בעד ליישם את הרעיון. אבל, במצב כיום, כשהצריכה במדינות המפותחות היא פי אלף מבמדינות מתפתחות, כשהייצור ההמוני נעשה ע"י ילדים בני חמש שמקבלים שכר זעום, כשאנחנו הורסים את כדור הארץ בלי שום אפשרות חזרה, כשרצונו העיקרי של השלטון הוא תאוות השלטון וכו´ וכו´ במקום הקונספט של גלובליזציה, אנחנו נקבל את הנבואה של אורוול (1984). מצטערת, לא רוצה לחיות במקום כזה.

EverMan

New member
אורוש ?

את מתחילה להיות כמו ntn וחושבת שהאח הגדול מסתכל ? (אם כן , אז בבקשה פעם הבאה שאנחנו עושים משהו , אז תבדקי שאין מצלמות בחדר
)

למעלה