שאלה

Tinkerblack

New member
שאלה

אין לי כל כך למי עוד לפנות לשאלות שכאלו אז אני מנסה את מזלי לשאול כאן. אני חיילת, בערך לפני חודשיים, שלושה חליתי בחיידק הסטרפטוקוקוס לוע/גרון אשר נלווה לו 40 מעלות חום ודקירות בשורש כף היד. לאחר שבוע החום ירד וגם הדלקת גרון. אך הכאבים העזים בפרקי הידיים והרגליים נשארו. אותם כאבים כל הזמן נודדים להם ממקום למקום, בין אם בכתף, בברך , בקרסול או אף באצבע וכן הלאה. אין לי אדימות או נפיחות. אך אותם כאבים הם כה חזקים, עד שלפעמים אינני יכולה לקפל את הרגל או את היד. הכאבים יכולים להיות מספר שעות או מספר דקות ולנדוד למקום אחר. עד כה הביאו לי Etopan 400 וEtopan 600 ללא כל שיפור, עדיין כואב לי מאוד באותם פרקים. עשיתי אקו לב אך למזלי אין פגיעה בלב. השאלה היא, מה זה מה שיש לי , כמה זמן זה הולך להמשך ולגבי התרופות האם יש תרופה אחרת שרצוי לקחת . בינתיים הרופאים רוצים להחזיר אותי לשירות הרציף שלי למרות שאני מתה מכאבים, הם טוענים כנראה שאני כן יכולה לעבוד למרות הכאבים הנוראיים האלו. האם העבודה המשרדית שכוללת הפעלת הידיים כל הזמן והתיזוזים ממקום למקום לא רק תחמיר את המחלה ? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי, כי אני כבר לא יודעת מה לעשות. תודה

Tinkerblack

New member
מוסיפה משהו

בבדיקות הדם הראו שיש לי CPR גבוה וגם משקע דם הרופאה אמרה שזה מצביע על דלקת, אך לא אמרו לי מה זה וכן הלאה.

את חיבת לראות ראומטולוג

ולא לצאת מהמרפאה הצבאית (אסור לך ללכת לאזרחית) בלא טיפול. אם אכן פרצה לך דלקת מיפרקים - הרי שאי אפשר לעשות כלום עם הכאבים עד שהם מטופלים. אני לא יכולתי להגיע למרפאה והזמנתי רופא הביתה. אם הצבא יסרב לטפל בך, לכי - עם מדים - לחדר מיון בבית החולים הקרוב לך ותגידי שזה מקרה חרום (אני לא יודעת איך נעשית הביורוקרטיה בלי הפנייה של הצבא אבל בבתי החולים יש מי שמטפל בחיילים. תשאלי). מקווה שתרגישי יותר טוב. אה, כן: אני לא אוהבת את החתימה שלך.

כאבי אחרי דלקת גרון

את כנראה סובלת מדלקת מפרקים תגובתית לזיהום סטרפטוקוקלי- התופעה יכולה להימשך בין חודשיים לחצי שנה . מנוחה יכולה להועיל למפרקים אם כי אין בהכרח צואך במנוחה מוחלטת. הכל תלוי בעוצמת הדלקת, בבדיקה הגופנית ובדיקות המעבדה. כמו כן, רצוי להשלים בדיקת א.ק.ג. הטיפול אכן מבוסס על תרופות כגון אטופן אם כי אפשר לשקול טיפול בקורטיזון במקרים הקשים

למעלה