שאלה

שאלה

יש מישהי שאני מכירה שהתחילה לצאת לשידוכים, לאמא שלה יש בעיה נפשית קלה, היא לא יודעת מה עליה לנהוג לגביה, לציין זאת בפגישה? אם כן, באיזה שלב? או שפשוט יראה מעצמו כבר בלי לומר לבחור כלום.. אשמח אם תוכלו לחוות דעתכם בנידון..
 
במידה ומדובר בבעיה קלה..

לא צריך לציין זאת בפגישה ראשונה, אולי בפגישה מתקדמת. ותמיד אפשר לדאוג שזה יוודע למשפחה בשלב מסויים, ולאו דוקא שהבחורה תדבר ע``ז בעצמה, זה לא ממש נעים, ועלול לסגור אותה רגשית, מה שעלול ליצור עליה רושם לא נכון אצל הבחור. זו דעתי. בהצלחה!
 
אממ.

קצת מורכב, אבל דבר ראשון חובה לשאול רב בנושא, אח``כ אני חושב שאם זה לא דבר תורשתי ולא רציני אין צורך כלל לדבר על זה.... הבחור ומשפחתו צריכים לברר ולהגיע לזה לבד.
 
אם כבר דיברת על רבנים,

אני מכיר בחורה שהייתה לו סוכרת נעורים, פינתה לגאון הגדול רבי חיים קניבסקי שליטא וסיפרה לו... הוא אמר לבחורה שיש לספר לבחור על סוכרת נעורים בפגישה שלישית. אני במקומה לא הייתי שומע בקולו, למה היא צריכה לפגוע בבחור שהיה לה סוכרת נעורים? הוא ממילא יוריד אותה ויתרגז שסיפרה לו דווקא רק בפגישה שלישית, עצתי לה היא לספר לבחור לפני פגישה, אם הוא מוכן לצאת לפגישה עם בחורה שהיה לה סוכרת נעורים.
 

ORITB3

New member
תראי,כל עוד מדובר../images/Emo27.gif

במשפחה נורמלית ומתפקדת ובבחורה רגילה וטובה,אין שום צורך לומר את זה בפגישות הראשונות אלא יותר לקראת פגישות מאוחרות הקרובות להצעת נישואין,דבר שני,במידה והדבר נפוץ בקרב מיודעיהם של חברתך הענין יתגלה בבירורים,רק מה שאני יכולה לנחם אותך,שכשיגיע השידוך האמיתי הוא לר יגע ולא ישמע ויברר אצל האנשים שרוצים בטובתה.. אפרורפו... יהודי אחד הגי לרב גדול וסיפר לו שיש לו שכן מעליו השונא אותו וכל פעם שמברררים על ביתו הוא מלכלך,אמר לו הרב אל דאגה,כשיגיע השידוך האמיתי,יבררו אצל השכן מלמטה,וכך היה!
 
כמו שאמרו...

אם הבחורה היא בחורה רגילה. ונגיד שיש לה פחד מאריות... זה לא אמור להשפיע עליה באמצע החיים. כמובן שזה דוגמא.. כי לא נראה לי שיש באמת מישהו שפוחד מאריות... אבל ברגע שישנה בעייה שאמורה להשפיע יש לוודא שהבחור יודע את זה לפני שסוגרים. אחרת חבל שסתם יהיו חיכוכים וכעסים
 
למעלה