שאלה

שאלה

שלום,
אני עובדת כרגע על עבודת הגמר שלי באמנות ובצילום ואחת מהעבודת דורשת קצת עריכה ממחושבת, לי יש כ50 תמונות שאני צריכה לחתוך לגודל שווה ואז לחבר את על דף אחד, מאין קולג' גאומטרי. ביקרתי בבתי דפוס שונים וקיבלתי הצעות מחיר שנעו בין300 ל400 ש"ח, האם ידוע לכם על דרך פשוטה יותר בה אוכל לערוך את התמונות באופן ביתי? תודה מראש

E l i o r 2 2

New member
בפוטושופ

הכי אוטומאטי וגאומטרי שאני מכיר למה שביקשת, ב File ---- > Automate -----> Contact Sheet II זה לא יעשה לך את ה crop , כן ישנה את הגודל וכן יסדר את התמונות אחת ליד השנייה באותו מסמך, עכשיו בגלל שאת עובדת ביחס 3:4 מהמצלמה זה יסתדר לך על אותו קו. תעשי את הפקודה פעמיים , פעם לתמונות העומדות ופעם לשוכבות, ותחברי ביניהם(בנוסף תסדרי את התמונות מחוץ לתוכנה, שלא יהיו תמונות הפוכות כי ככה הן יופיעו) מה שצריך לדעת על הפקודה- לפי הסדר מלמעלה למטה: ]]למעלה תקבעי את היעד, במקרה שלך ה 50 תמונות( או תיקיה או כל הקבצים שפתוחים בתוכנה ) ]]אחר כך תקבעי גודל דף , ורזולוציה ( עדיף לפחות 300 כי גם ככה זה מקטין את התמונות.) ,תסמני בנוסף V על Flatten. ]]בקטגוריה אחרי תגדירי את החלוקה,ואת הרווח שתרצי בין התמונות. למטה למטה תורידי את ה V אחרת זה יוסיף את שמות הקבצים. חסכתי לך 400 שקל, אני אסתפק בתודה.

למעלה