שאלה..

White Beetle

New member
שאלה..

האם כדאי להחליף את האגזוז האורגנלי שהוא בשימוש כפחות משנה בערך, לאגזוז מ-4 ל-1 שקט, כפול קוטר צנרת 3/8 1 אינטצ''?? זה משפר משהו? תהיה אפשרות לחבר את צנורות החימום (החימום יעבוד)? תודה מראש

דרור 914

New member
אם המנוע שלך 1300 אז באגזוז 1 ל-4 תהיה

תועלת מועטה בלבד, אם יש לך מנוע 1600 אתה כבר תרוויח מאגזוז 1 ל-4 אבל רצוי יציאה אחת. אגזוז 1 ל-4 כפול, מומלץ מנפחים של 1800 ומעלה. אני לא יודע על איזה אגזוז אתה מדבר, באלה שאני מוכר אפשר לחבר את מערכת החימום.

haim la

New member
שאלת תם..../images/Emo132.gif

מה ההבדל בין האגזוזים ומה הם עושים?

דרור 914

New member
האגזוז הרגיל של החיפושית הוא מאוד מאוד

מגביל, ומקשה על יציאת הגזים החוצה ועקב כך מוריד את הספק המנוע, אגזוז 1 ל-4 מאפשר זרימה חופשית של הגזים החוצה וכך נותן לך עוד כוח מאותו המנוע.

White Beetle

New member
תודה לכולם על העזרה,המנוע 1600 סמ"ק....

אז איך שהבנתי שעדיף יציאה אחת ולא כפולה, אבל לפי איך שאני יודע, עדיף יציאה כפולה כי זה מאפשר זרימה יותר מהירה.. נכון?

דרור 914

New member
לא, כי חלק ממה שעוזר לגזי הפליטה לצאת זה

הואקום שנוצר אחרי כל פעימת מנועה בסעפת המשותפת של ה1 ל-4, וכאשר אתה נותן יותר מידי חופש לגזים לזרום, לצורך ההדמיה דמיין לך צינור אגזוז בקוטר 10 ס"מ פתוח ללא דוד במקרה כזה לא נוצר שום ואקום שעוזר למשוך את גזי הפליטה של הפעימה הבאה בתור.

אני עד לזה שלאושר יש את ה-1300 סמ"ק הכי חזק

או לפחות הכי רועש בארץ... זה לפחות מאז שאחי הוריד את ה1300 שלו. וכן, זה עושה אחלה עובדה גם על מנועים מהזוג הזה... ויותר מזה, פעם היה חבר מועדון שהביא אגזוז 4/1 במיוחד למנוע 1200. דרור מה קורה איתך אחי?

דרור 914

New member
וואלה עדיין בעבודה ועובד קשה כמו

שאתה רואה
אני מקווה שאין מנהלים שלי בפורום

The Red Baron

New member
בעיקר הבדל בסאונד

אני מוכן לבדוק את הרכב במכשור מיוחד של מכון בדיקה מבחינת כ"ס ולדעתי לא יהיה הבדל משמעותי אם בכלל

The Red Baron

New member
מניסיון רב בתחום

במיוחד בריכבי שטח , אם אתה לא משפר את יניקת האוויר , מערכת ההצטה ואז גם סעפת פליטה + אגזוז - יורגש שיפור בסל"ד מסויים . במספר מקרים שבדקנו במכון בהחלפה רק של אגזוז+ סעפת 4 ל 1 - ראינו שהשינוי קטן מאוד ולא אמור להיות מורגש ואם כן בסלד גבוה (וגם לא משהו רציני מעבר לאחוזים בודדים מאוד בתחום סל"ד מסויים ) . עיקר השינוי היה הרעש של האגזוזים והסעפות הנ"ל שנתנו הרגשה של רכב יותר "עצבני" ז"א אם הייתי הולך לצעד כזה בחיפושית זה היה ביחד עם שיפור היניקה (פילטר פתוח איכותי ) , מערכת הצתה וגם אגזוז 4-1 . הייתי שמח אם משהו יבדוק את הנתונים במכון בדיקה עם ציוד מתאים ולא לפי תחושה (שזה מטעה בגלל הרעש השונה\ספורטיבי)

איזה נסיון רב? 31/10.5-15 אתה לא יודע מה זה..

עשית פעם אדרס בסופה? אני לא יודע מה הידע שלך, אבל השאלות שלך ממש לא מראות על נסיון. אגזוז 4/1 שעולה באיזור ה1200 שקל ושווה כל שקל, לדבריך לא שווה כלום בלי פילטר פתוח? מה זה פילטר פתוח? 100 שקל? בחייאת, תעשה טובה... אם אתה רוצה עצות וטיפים תבקש, אל תפסול על הסף דברים שאומרים לך מחוסר ידע. כן. אגזוז 4/1 מוסיף המון למנוע, ובנוסף אתה מקבל גם צליל יותר יפה. כמו שצמיגים בחתך נמוך עם ג'אנטים גדולים מוסיפים המון לאחיזה של האוטו ועל הדרך הוא גם מקבל פוזה. הצתה אלקטרונית מוסיפה גם היא כוח. פילטר פתוח מקל על היניקה של המנוע. קויל 35,000-45,000 נותן ניצוץ חם יותר בראש הפלאג, בדיוק במקם שבו הזרם עובר בין האלקטרודה ל"ר" של הפלאג. כל אלה ביחד או בניפרד מוסיפים המון למנוע, ומוציאים ממנו יותר.

The Red Baron

New member
יש המון דיונים טכניים על זה

גם בפורומים מקצועיים בארץ וגם בחו"ל . וחוץ ממקרים יוצאי דופן הוכח (בבדיקה ע"י מכשור מקצועי ) שאגזוזים פתוחים ומשופרים לא נותנים הרבה (שיפור מורגש יחסי נראה בחלק ממנועי הדיזל בסלד מסויים ). אבל קיים שם גורם מאוד מטעה של רעש שנותן הרגשה מאוד ספורטיבית וכביכול סחיבה יותר טובה . אתעלם מהנימה האישית בדבריך , בוא תראה לי ע"י לינק לנתון בדוק או כל דרך אחרת שאגזוז 4ל 1 משפר ב X אחוז למשל את הספק המנוע . אתה כותב משהו מאוד מעורפל וחובבני "כל אלה ביחד או בניפרד מוסיפים המון למנוע" מזה המון ?? ? .... אם אתה מוכן להתחייב לי שאגזוז 4 ל 1 מוסיף אפילו עוד 20 אחוז להספק של מנוע 1600 חיפושית (אמרתם שזה המנוע שהכי מורגש הנ"ל ) אז אני רץ לקנות את זה עוד היום . ולא פסלתי את הדברים על הסף , הבעתי את דעתי וגם זה בהסתייגות מסויימת . אתה באמת חושב שכאשר אתה כותב ש 4 ל 1ל יוסיף המון למנוע - אז יש אנשים ש"המון" אצלהם זה לפחות 50 אחוז פלוס ? אולי אצלך המון זה 3 כ"ס . במקרה הזה "המון" זו תחושת בטן שלך. תתיחס בבקשה לגופו של עניין ולא אלי , נב: הפילטרים הפתוחים שאתה קונה ב 100 שח ולא דואג להשתמש בחומרי סיכה מקוריים של היצרן - גורמים נזק יותר מאשר תועלת . פילטר UNI או K&N לא עולים 100 שח . והחומרי ניקוי + שימון שלהם עולים גם . אני משתגע מכל הערסים (הכוונה פה לא עליך בכלל ) ששמים פילטר פתוח רק בשביל הדאווין ולא מטפלים בו .

אגזוז ופילטר

1200 שקל זה האגזוז 4/1 הכי זול שתמצא היום בשוק כמו שפילטר פתוח הכי זול שתמצא עולה בין 70 ל-100 שקל. אם היית אומר לי שאתה שוקל לקנות אגזוז של CSP ב4.5 אלף הייתי אומר לך שכדאי שתשקיע על פילטר. בקיצור, אם המנוע שלך שווה משהו ויש לך כמה אלפים בודדים לשיפור, אז תשקיע את כל המיסביב. (הצתה וכ'ו) אבל אל תחשבו שאם תרכיב, הצתה, אגזוז, קויל, פילטר האוטו שלך ינסע כמו מאזדה 3. היא תנסע טוב יותר אם אתה נוהג עליה תקופה אתה תרגיש בשוני. סתם לידע כללי, מרכיבים הצתה אלקטרונית כי היא יותר אמינה מפליטה ולא צריך להתעסק בכיוונים שלה כל הזמן (להבדיל מפלטינה שהכיוון שלה משתנה) היא בסך הכל יותר מדוייקת, אני בספק אם אתה תרגיש את זה. עכשיו אחרי שהבנתי את הראש שלך אני לא ממליץ לך להרכיב אגזוז כזה מהסיבה שאתה מצפה ממנו דברים שהוא לא. הוא לא יעשה לך את האוטו יותר מהיר, הוא לא יחסוך לך בדלק, ולא יעשה לך שום דבר שאתה רוצה. מה שהוא עושה זה בסך הכל עוזר למנוע להוציא את הגזים בדרך יעילה וקלה יותר. בתור בנאדם במתעסק בחיפושיות כבר כמה שנים, בדקתי, ניסיתי, והיום אני נוסע על אגזוז 4/1 עם מאפלר שאני בניתי, בזויות שאני כופפתי, ועם קוטר צינור שהכי מתאים למנוע הזה. עדיין עם פלטינה (גם ברגל וגם במנוע) חוטי הצתה 8 מ"מ + רוטור + מכסה מפלג מהמובילים בשוק, 2 קרבורטורים 34 מ"מ, וכיוונים של בית מרקחת, ועוד כמה תוספות ששחכתי עקב שאיפת יתר של טינר, אני מבסוט מהנסיעה שלה. או במילים אחרות היא נוסעת הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב.

The Red Baron

New member
אנחנו מנהלים

שיח חרשים . אין לי ציפיות בכלל מאגזוז 4 ל 1 , גם לא מאגזוז כזה + פילטר אוויר פתוח והצתה אלקטרונית . מראש המנוע של החיפושית\באס מדובר על עד 50 כ"ס (1600) כשהמנוע היה חדש ... זה לא מנוע שעובד בסל"ד גבוה (ששם כל השיפורים הנ"ל יותר מורגשים ) . גם אם משהו ישקיע 2000 שח (מחיר מינימום ) באגזוז כזה + הצתה + קוייל + כבלים + פילטר אוויר איכותי פתוח וגדול - לא בטוח שזה שווה את ה 5 כ"ס שזה 10 אחוז (אני גם בספק) שזה יתן לו .... יש לי הצתה אלקטרונית בעיקר בגלל הסיבות שציינת . הפתרון שלך נשמע מעניין , זוג קרבורטורים + פילטרים פתוחים + אגזוז 4 ל 1 - זה יכול להיות משמעותי יותר בהרבה מרק אגזוז כזה . זה כיוון שאני חושב לבדוק

The Red Baron

New member
ותוספת על זוג קרבורטורים

ראיתי מה זוג קרבורטורים של WEBBER + 2 פילטרים פתוחים וסעפת 4 ל 1 עושים לסוזוקי סמוראי (מנוע 1300 סוזוקי ) , אומנם צריכת הדלק עלתה בצורה עצבנית - אבל השיפור ברוב תחום הסלד היה באמת משמעותי . דרך נוספת לקבל יותר ביצועים רצויים מרכב זה לשנות יחסי העברה של הפניון-קורונה בדפרנציאל . או יחסי העברה בגיר . כמובן שזה יבוא בדרך כלל ע"ח התנהגות הרכב (למשל מהירות סופית אם מקצרים את ההילוכים וכו) - בדרך כלל כדאי לעשות את זה בהתאמה לצמיגים נמוכי חתך (לפצות על הצמיגים ) ושאלה - כמה עלתה תצרוכת הדלק כאשר התקנת זוג קרבורטורים ?

למעלה