שאלה,,,

eti 16

New member
שאלה,,,

מה קורה אם בזמן השירות הלאומי עובדים בעבודה (שכוללת תלוש שכר) ללא אישור עבודה?,,,אני התחלתי לעבוד ואיך שאני רואה עד מתי שמקבלים את האישור לוקח זמן ובכלל הסיכויים מאוד קלושים אם אני יקבל בכלל את האישור השאלה אם יש לפעולה הזו (לעבוד בלי אישור)"סכנות" ממשיות כי ת'אמת לפני שבכלל הלכתי לראיון עבודה ביקשתי את האישור ואמרו לי שאני יכולה לבקש לקבל אותו רק אם יש לי עבודה וקיבלתי את העבודה ועבר יותר חודש ואין שום תזוזה מצד קבלת האישור ,,, תודה מראש על התשובה,,
 
אין לי מושג.

היית צריכה לחכות לקבלת האישור לפני שהתחלת לעבוד, ככה דברים עובדים. זה לא חוקי, מה קורה אם תופסים? אין לי מושג. אבל אני מציעה פשוט לנסות לזרז את האישור..
 

eti 16

New member
אז זה העניין,,,

שרציתי לסדר את העניין של האישור עבודה לפני בכלל שקיבלתי את העבודה אבל אמרו לי שאני יכולה בכלל להגיש את הבקשה לאישור עבודה רק לאחר שיש לי עבודה ממשית ועכשיו אני כבר חודש עובדת ואין שום התקדמות בעניין האישור בגלל זה זה קצת מפחיד אותי העניין שאין לי אישור איך אפשר לזרז את העניין של האישור?
 
תדברי עם הרכזת.

ואחרי שיטוט בטאגליינס- "אפשר בהחלט לעבוד בשירות לאומי, אבל צריך לשם כך אישור עבודה (שניתן רק לאחר שלושה שבועות מתחילת השירות שלך, ורק אם הוכחת שאת זקוקה להכנסה) איך הממונים מגלים ומה בעצם יכול לקרות לך? ובכן פשוט וקל בכל עבודה שעובדים (אם היא לא שחורה) את משלמת מס הכנסה, והמעביד חייב להעביר את פרטייך למס הכנסה כעוסק מורשה. וכמו כן לשלם ביטוח לאומי ומסי בריאות. כל הפרטים האלו מתעדכנים בביטוח לאומי, בו רשום שהסטטוס שלך כרגע הוא בת שירות לאומי. במידה ויש כפילות כזו שאיננה מאושרת, היא מועברת לאגף ביטחון, וזה יכול לגרור הוצאה שלך מהשירות הלאומי, עקב הפרת כללים. ממש כמו חיילים בצבא שלא יכולים לעבוד ללא אישור. האופציה היחידה שיש של לעבוד ללא אישור הוא עבודה שחורה, בה את מקבלת כסף שחור לכיס ולא משלמת מיסים. עבודות כאלה בבדר"כ וגם המעסיקים שבוחרים להשתמש באנשים כאלו, הן עבודות נצלניות והתגמול איננו עומד בקנה אחד עם שכר מינימום. לכן אני לא ממליצה לעבוד בשחור." (התשובה היא של Mיקי_)
 

Honey girl17

New member
על כל עברה שאינה חוקית

לפי תקנון העמותה אליה את משתייכת עושים ועדה על פיה קובעים אם הינך רשאית להמשיך ולשרת או לא...
 
למעלה