שאלה

שאלה

אומנות הוצאת החרב ובכלל אמנויות לחימה שמתמקדות במשחק עם כלי נשק איזה חוגים כאלו יש? איך קוראים להם?

Boogieman

New member
תשובה.

אמנויות שמתמחות בכלי נשק הן, בין השאר: איאיידו, קנדו, סיף, ארניס וקבוצת ACT. יש גם שימוש בנשק באמנויות לחימה מסורתיות שונות, וזה משתנה מסגנון לסגנון וממורה למורה. אולי כדאי שתמקדי את השאלה ותגדירי מה את רוצה כדי שיהיה יותר קל לענות.

היי

אני לא יודעת מה אני בדיוק רוצה... אני רק יודעת שראיתי באינטרנט כל מיני סרטונים מגניבים כאלו של אנשים שמוציאים חרב בצורה מאוד מיוחדת ומתחילים לשחק איתה ואח"כ עברו לכלי נשק אחרים (אני חושבת שהיו דוקרנים ומקלות גם) התנועות גוף לא ממש מעניינות אותי, אני מחפשת ממש חוג ללימוד משחק בנשק. אני אחפש לבנתיים את כל מה שרשמת לי, אולי אני אמצא בניהם. תודה לך

...

ראיתי מה זה סיף.. זה לא מה שאני רוצה קנדו נראה יותר מעניין, השאלה היא אם מתמקדים שם במשחק עם הנשק או בלחימה עצמה לא הבנתי מה זה קבוצת ACT...

Boogieman

New member
מישהו מהמתאמנים ב-ACT בטח יסביר בקרוב

ויעשה את זה יותר טוב ממני. מה זה בדיוק "משחק עם הנשק"? באיאיידו, למשל, לא מתרגלים קרבות אלא שליפות וחיתוכים, על כל כללי הטקס והמשמעת הגופנית והמנטאלית הכרוכה בכך. האם זה הכיוון?

כן, זה הכיוון

אבל חיפשתי ב YOUTUBE ומה שמצאתי זה יותר עבודה עם הגוף והקרב עצמו.. יכול להיות שחיפשתי לא נכון?

broadaxe

New member
נשק זה לא משחק

כל מי שעוסק, לומד או מלמד דיסציפלינת נשק במסגרת אומנויות לחימה מתייחס לכך בכובד ראש. "משחק" בנשק קיים במסגרת להטוטנות או לחימה תיאטרלית/בימתית - יש בארץ מורה שמומחיותו בלחימה בימתית למטרות הופעה בהצגות, סרטים, פרסומות וכו'. לא שמעתי על משחקים בקנדו ובוודאי לא ב ACT.

fa jing

New member
נשק זה לא משחק... אבל...

במקומות רבים בעולם אמנויות לחימה (אני אומר רבים כי אני יודע כי בסין, יפן, קוריאה ובפיליפינים) כאשר כמה ח'ברה נפגשים ורוצים לעשות ספארינג בין אם הם מאותו ביה"ס או מביה"ס שונים. נהוג להשתמש במונח 'לשחק'. סייג: כמובן שבאומרי סין, יפן, קוריאה, פיליפינים אין בכוונתי לומר כי זה נהוג באופן כוללני בכל השיטות וביה"ס, אלא זה מושג ששגור בהרבה מקומות (מאלו שאני ביקרתי בהם ובאלו שהרבה מחברי ומכריי ביקרו בהם). חנן

broadaxe

New member
תלוי שפה

באנגלית המילה PLAY משמעותה משחק אבל גם פעולה, תמרון. בעברית עכשווית אין, ככל הידוע לי, משמעות נוספת ל"משחק" חוץ מאשר בקונטקסט התיאטרלי.

EranGoshin

New member
לא ניתקלתי ביפן באנשים

שהישתמשו במונח "לשחק" בהקשר של אומנויות לחימה. אם כבר אז משתמשים בפועל "לעשות".

נח גרוס

New member
משחק ויפנים

מסאקי הצומי, ראש הבוג'ינקאן נוהג לומר בסמינרים שלו את המילה play, הוא מדגים טכניקה ואז מכריז Play, למיטב הבנתי כוונתו לכו לתרגל ולהתנסות. כלומר הוא מייחס לאימון בטכניקות כצורה של play. אנני חושב שיש באמירה הזו שלו קונוטציה שלילית או לא רצינית לגבי העשייה. אגב צורת הלמידה הטבעית ביותר של האדם היא דרך משחק. נח גרוס, מזכיר ACT, armed combat and tactics

EranGoshin

New member
אני מסכים אבל

אני הערתי בנוגע לשפה היפנית. באנגלית משתמשים ב-PLAY אבל ביפנית לא וזו עובדה. אני מניח שמסאקי הצומי הסביר באנגלית ולא ביפנית באותה סיטואציה. ערן

נח גרוס

New member
אני גם מסכים אבל

שים לב, אני התייחסתי להודעה הזו שכתבת: "אני לא פגשתי אנשים ביפן שהישתמשו במונח "לשחק" בהקשר של אומנויות לחימה. אם כבר אז משתמשים בפועל "לעשות"." לעומת תגובתך בה אתה אומר: "אני הערתי בנוגע לשפה היפנית" אלה אולי דקויות מעצבנות, אך יש לשתי האמירות משמעויות שונות ולכן אמרתי מה שאמרתי על האצומי. אגב אינני מוצא חשיבות בכך שאמר באנגלית, מדובר ביפני שמלמד שיטה יפנית ומוכן להשתמש במושג המדובר כדי לבטא את עצמו ביחס לשיטת הלחימה אותה הוא מלמד. בשום מקום לא הייחסתי לאם כן או לא קיים בשפה היפנית שימוש כזה בקונטקס המדובר. נח גרוס, מזכיר ACT, armed combat and tactics

EranGoshin

New member
אני עדין טוען

שאם הוא היה מדבר ביפנית הוא לא היה משתמש במילה "לשחק", ולדעתי כן יש חשיבות בכך שאמר באנגלית.

נח גרוס

New member
למה זה חשוב?

אשמח אם תסבירמדוע זה חשוב שהאצומי אמר באנגלית ולא היה אומר ביפנית. נח גרוס, מזכיר ACT, armed combat and tactics

EranGoshin

New member
זה באמת לא חשוב - זו לא כוונתי.

התגובה שלי היתה לחנן. וחנן כאחד שמתיחס לפרטים הקטנים ברצינות (ובצדק)טעה לדעתי כשהתיחס ליפן (לא יודע בקשר למדינות האחרות שהזכיר), וכאחד שיש לו מושג אחד או יותר חשבתי לנכון שכדאי לתקן.

EranGoshin

New member
זה באמת לא חשוב -אנגלית או יפנית

כלומר עובדתית לדעתי, באנגלית היה אומר X וביפנית אומר Y.

amir_aikido

New member
לא מבין יפנית

לי תמיד היה הרושם שאנשים אולי "עושים" אמנות לחימה אבל במהלך האימון, חלקים מתהליך הלימוד הם בפירוש משחק. ותמיד הבנתי שאחד הפירושים של רנדורי הוא "משחק חופשי". זו אחת החוויות שאני זוכר באופן מצויין מיפן, מורה מתאמן איתנו וצוחק ונהנה כילד קטן מכל דבר, למרות שהוא היה קרוב יותר לגיל ה-60 (אז) והיה דאן 6 לערך. אשמח לתיקונים ביחס אל היפנית אמיר

נח גרוס

New member
הזכרת לי משהו

באנגלית כשמדברים על עבודה חופשית באומנויות הלחימה המערביות נוהגים לומר free play, כלומר משחק חופשי. נח גרוס, מזכיר Act, armed combat and tactics

למעלה