תהיה מעשי
האם כאשר אתה קונה נעליים בארץ, יש לך אפשרות לדעת האם הם מעור פרה? האם מדובר בפרה שנשחטה בארץ בשחיטה יהודית? (יש פרות גם בחו"ל, ויש פרות שלא נשחטות בשחיטה יהודית!). האם אלו הקריטריונים שלך בבואך לקנות נעלי עור? אם כן - תספר לי איך עושים את זה. הסיבות שלי לקנות נעלי עור הם משום שהן הרבה יותר נוחות מנעלי פלסטיק או דמוי עור, הגם שהן יקרות יותר. כאשר אדם סובל מכאבים ברגליו, חשוב לו מאוד שנעליו תהיינה נוחות, מתאימות ומונעות כאבים. אם לא עבר על שום עבירה שהודיע הקב"ה, אין שום סיבה שיסבול כאבים. אם אני גרה בארץ ישראל, אינני בעד מעילי פרווה מהסיבה של בל תשחית - חבל להשחית את הכסף על מוצר מיותר וחסר תועלת. אם אני גרה ברוסיה הקרה או בנורבגיה וכו' - אני מאוד מאוד בעד מעילי פרווה וערדליים מתאימות, שמונעות מהאדם להרגיש את הקור הנורא ומגינות עליו מפני השלג. אני לא מאחלת לך לגור בארצות הללו ללא מעיל פרווה מחמם. ועוד - אני בעד שמיכות פוך סינטטי משום שהגוף שלי מגיב להן טוב יותר מאשר לפוך פלומת אווז, ומשום שאחזקתן קלה ונוחה הרבה יותר, ולכן עדיף לי להתכסות ב-2 שמיכות בחורף הקר, מאשר בשמיכה אחת שתגרום לי אלרגיה ושאחזקתה בלתי נוחה. אבל מי שאחזקת שמיכה ומחירה היקר אינה שיקול עבורו, ומעדיף שמיכה חמה וטובה אחת מאשר פרוצדורה של 2 שמיכות - ברור שיעדיף את שמיכת פלומת האווז כי היא מחממת הרבה יותר מפוך סינטטי. וכל עוד לא עבר על שום עבירה שהודיע הקב"ה, אין שום סיבה שלא ישרת את גופו כפי צרכו, שיהיה תקין וראוי לעבודת ה'.