שאלה

gilka

New member
שאלה

אני כנראה יצביע בבחירות הבאות (אם הם לא יוקדמו) וזאת תהיה ההשתתפות הראשונה שלי בבחירות. לכן אתם בטח מבינים את הלחץ הגדול וההתלבטות הגדולה. כמו שאתם רואים עם הדיעות של שינוי בקשר לכפייה הדתית בארץ אני מסכים לגמרי אבל אני מרגיש שבזמנים כאלה אי אפשר להצביע למפלגה על סמך עניינים פנימיים בלבד בלי לדעת את המצע שלה לגבי המצב המדיני. לכן אני אשמח אם תוכלו להגיד לי בקצרה את המצע של שינוי בקשר למצב המדיני ביטחוני. תודה מראש!!!

שינוי היא מפלגת מרכז

המאחדת בתוכה גם אנשי שמאל מדיני וגם אנשי ימין. ורבים אומרים שזה הוא סוד הצלחתה וכוחה. שינוי היא מפלגה ציונית, חילונית ושוחרת שלום. ולכן אנו תומכים במשא ומתן עם מדינות הערב אך יחד עם זאת סבורים שלמדינת ישראל יש את הזכות הבסיסית להגן על עצמה ועל קיומה בפני האויב הטרורסטי. ולכן בעימות הנוכחי עם הפלשינאים "שינוי" תומכת בממשלה בכל מה שקשור בצעדים למיגון הטרור וחיסול המחבלים וגם דורשת הקמת גדר הפרדה *בטחונית*, אשר תקשה על חדירת מחבלים על סמך שיקולים בטחוניים בלבד. (ולא פוליטיים)

DrorArie

New member
גרשון שכחת כמה דברים

מהצד האפל של שינוי כמו הסירוב של כמה מחברי הכנסת לחלק את ירושלים. את זה שחיסול מחבלים זה לא חוקי גם שכחת לציין..

yariv~2

New member
הצד המואר והנכון של שינוי.

שכח מהנסיון הפתטי שלך להפוך את שינוי למפלגת שמאל קיצונית, אנטישמית, וניאו פאשיסטית. מפלגת שינוי (לפחות לפי מה שהבנתי) היא מפלגה שנלחמת כנגד כפייה וגניבה דתית. חיסול מחבלים הוא לא חוקי בעיני העולם האירופי הנאור שרצח יותר ממאה מליון איש במשך ההיסטוריה הקולניאליסטית והפרועה שלו, הידד.

DrorArie

New member
תמשיך להכחיש

אבל ישראל חתומה על חוקים אלו, שאנו מפירים בתירוץ ש"האירופאים רצחו יותר ממאה מליון איש". אפילו בארה"ב החיסולים האלו נאסרו ע"י בית המשפט, בשנות ה60. מזכיר לי משהו, ההתעלמות מפסיקות של ביהמ"ש... בעצם, פה שינוי קמה ונופלת.

yariv~2

New member
כנ"ל אפשר לעשות חוק שאוסר להכניס

לכלא עבריינים. למחבלים אין זכות לחיות, נ ק ו ד ה. כולה סליל עם מידע חשוב, לאחר שמצליחים לשחרר מהסליל את כל המידע, שורפים אותו. אדם שהרס בעקיפין, או ישירות. מתוך בחירה. את חייו של אדם אחר - אין לו זכות לחיות.

DrorArie

New member
יש חוק כזה

אתה לא יכול להכניס לקלבוש פושע- חף מפשע עד שהוכח אחרת, במשפט. אתה רוצה להוציא להורג? תאשר הוצאות להורג בבתי המפשט ותאסור אותם שיהיה משפט הוגן. ואל תגידו לי עכשיו "אתה מגן על מחבלים" אני מגן על דמוקרטיה. ד"א ישראל תמיד יכולה להסיר חתימתה מחוקים שנקבעו אחרי תוצאות ולקחים ממלחה"ע ה2...

yariv~2

New member
ונראה לך שאם צה"ל היה מסוגל

להביא אותם למשפט הוא לא היה עושה זאת ? אתה יודע כמה מידע יש בחתיכות הזבל הללו ? אבל אין אפשרות, ולכן צה"ל חייב לחסל אותם לפני שיבצעו פיגועי טרור. מה עכשיו תמציא?

DrorArie

New member
סליחה, אבל..

בחומת מגן היו כ4000 עצורים. צה"ל נמצא בכל מקום בשטחי A,B וC חוץ מבעזה, ששם אין חיסולים גם ככה. להביא אותם למשפט? אתה יודע כמה הרגו ב"חומת מגן", ויכלו לעצור אותם? ולשם ההבהרה, מדיניות החיסולים היא מדיניות פסולה ובלתי חוקית (ישראל חתומה על החוק). ישראל מבצעת פשעי מלחמה בלי לחשוב פעמיים, וישראל עוד תשלם על זה.

אנדרי ז

New member
זה לא מה שאני שמעתי

למיטב ידיעתי החיסולים של הסיאייאיי הופסקו בתחילת שנות השבעים בצו נשיאותי של הנשיא ניקסון, אחרי הסתבכויות לא מעטות שנבעו מהם. אוסיף גם שהצו הזה בוטל ע"י הנשיא הנוכחי אחרי אירועי ה-11 בספטמבר, ושהאריקאים עד כמה שאני יודע עשו לא מעט שימוש בביטול הזה באפגניסטאן. ואל תדאג, חכה לפיגוע עם כמה מאות או אלפי הרוגים באירופה ואתה תראה גם אותם פתאום קצת פחות הומנים...

למעלה