שאלה

Blackpanter1י

New member
שאלה

לפי התאריך הלועזי נולדתי ב19-2 שזה יוצא מזל דגים אבל בתאריך העברי נולדתי בתאריך כט' בשבט, ששבט זה מזל דלי... אז איזה מזל אני?

שבוע טוב.

שני דברים: 1. המקור של המזלות הוא הקבלה, ולכן המזלות הולכים אחרי החודשים העבריים. 2. כבר קבעו חכמים שישראל הם מעל למזל (מי שהולך בדרך הישר...). כלומר, שמי שהולך בדרך-ה', הוא לא בהכרח נתון להשפעותיהם של הכוכבים והמזלות. ומאוד ייתכן שלא תהיה השפעתם עליו כלל וכלל. וזה כלל חשוב בתורה, שלא צריך יותר מידי לסמוך על העניינים האלו, אלא שטוב לסמוך על ה' יתברך, ולקיים מה שנאמר - "תמים תהיה עם ה' אלקיך" (דברים יח, יג). דוגמא טובה לכך היא, שבזמן שהקב"ה שלח את המלאכים אל אברהם אבינו, בין היתר כדי לבשר לו על הולדת יצחק, אברהם אבינו צפה בכוכבים ובמזלות, וראה שאין אפשרות שאכן ייולד לו בן משרה אמנו. ואז הקב"ה אמר לו: צא מאצטגנינות שלך! - כלומר, הפסק לסמוך על הכוחות הפועלים במציאות לפי טבעם, כי אני נמצא מעל לטבע, ואני (הקב"ה) בראתי את כל אלה, ואני מסוגל לעשות שינוי בטבע, כך שהכל אפשרי אם רק סומכים עליי... שנזכה כולנו לסמוך על ה' ית' בכל לבנו...

הוספה קטנה...

רק רציתי להוסיף, שאני לא מרמז לרגע אחד שאתה או מישהו אחר לא סומך על הקב"ה, חס וחלילה. שבוע טוב.

כי בספרי הקבלה,

אם זה הזוהר או כל ספר קבלה אחר שאני נתקלתי בו, כתוב על המזלות, ולא כתוב כלום על חודשים או תאריכים לועזיים. כתוב רק על העבריים, לכן זה נשמע לי קצת תמוה. כתוב שיש 12 מזלות כנגד 12 חודשי השנה, וגם כנגד 12 שבטים, וגם המזלות והכוכבים שולטים כל אחד בשעה אחרת במשך היממה. והחודשים שמוזכרים בהקשר למזלות הם החודשים העבריים, וזה כתוב גם בגמרא.

לא יודע למה, כי עד כמה שידוע לי,

לא מוזכרים תאריכים או חודשים או לוחות-שנה לועזיים בגמרא ובזוהר הקדוש כחלק מדברי חז"ל כלל וכלל. אם כן, גם אני מצטרף בזאת לשאלתך. אבל אולי זה לא בדיוק הפורום המתאים. אולי צריך פשוט לשאול איזה רב מקובל?...

עוד דבר...

אני מוכרח לציין (ואני לא מרמז שהאתר הזה הוא כזה!), שהדור שלנו "קצת" מבולבל, ואני לא אתפלא אם נכנסו קצת חוכמות הגויים לתוך מסגרות תורניות כאלו ואחרות. כידוע לך, ישנם הרבה גורמים כיום, שקוראים ומשכנעים אנשים לבוא ו"ללמוד" קבלה, כשהרבה מהגורמים האלו אינם "מלמדים" קבלה ברוח היהדות בכלל. בכל אופן, אינני מרמז חלילה שאתר זה הוא כזה, אבל שוב, עם כל הבלבול שישנו היום, אני לא אתפלא אם בטעות נכנסו קצת דברים חיצוניים כ"חלק" מרעיונות או הגיגים תורניים כאלו ואחרים. ותתפלא לשמוע כמה שטויות נוראיות יצא לי לשמוע מכל מיני "רבנים". ושוב, גם אם זה קרה באתר זה, אני די משוכנע שזה בשוגג, כי נראה לי שזה סך-הכל אתר שהוא כשר.

Blackpanter1י

New member
יכול להיות שהכוונה

היא שהוא אומר שאין לתאריך היהודי משמעות בענין המזל, כי המזל נקבע לפי כשנת החמה, ולא כשנת הלבנה שבה נקבעים החודשים ביהדות...

אבל זה בדיוק ההיפך...

יש לי גמרא שוטנשטיין בבית, וכתוב שם במפורש שלכל חודש עברי ישנו מזל ששולט באופן כללי, ומעבר לכך, כל יום וכל שעה ישנה השפעה נוספת, ונוצרים שילובים של ההשפעות השונות. ויש שם טבלה, שמפרטת איזה כוכב/מזל שולט באיזה חודש עברי ובאילו שעות וכו'.

למעלה