שאלה..

שאלה..

כבת לאבא שהוא הומוסקסואל... רציתי לדעת לכמה מכם יש ילדים (או שאתם ממש צעירים..), איך הילדים קיבלו את זה? ואיך הם/ אתם חיים עם זה? המון תודה. אני

sidoni

New member
ערב טוב רוחות של שינוי

לי אין ילדים אבל ולכן אין לי עדין אפשרות לענות לך מהמקום ההורי אבל אני חייב לצין שאני מרגיש צורך עז להיות הורה . רציתי אני לישאול אותך איך זה להיות בת של איש המוסקסואל ? אם במקום שלך כבת מעורבת גם אמא ? אם היתה לך אפשרו ליבחור אם הית בוחרת אחרת ? אם יש השפעה חברתית לחייך כבת של ...? אם בא לך לשתף אשמח מאוד חשובה לי עמדתך? המשך יום נעים

yosef 30

New member
ערב טובות רוחות של שינוי ../images/Emo13.gif

מעניין הנישק שבחרת לעצמך , את יודעת?
. כאן בפורום לפי עניות דעתי אין חבר'ה להורים שהם הומוסקסואלים. אך יש הרבה חבר'ה שרוצים להיות הורים. אני מתאר לעצמי - אם את כאן - שאת נחשפת לעולם חדש או שלא חדש. שאולי עכשיו שאת מתבגרת אז את חוששת מתגובות של אחרים. ומה זה בשבילך להיות בת של אבא הומוסקסואל. האם זה הופך אותו לאדם אחר לחלוטין בעינייך ? האם הוא באמת השתנה.? אולי אין לנו הורים הומולסביים אך יש לנו הכרויות עם כאלה. המשך ערב נעים ובהצלחה בשינוי יוסף.

היי יוסף.

אבא שלי "יצא" מהארון כבר לפני 8 שנים, ואני בעצמי בת 31.5. פשוט בזמן האחרון מאוד "מדגדג" לי לפתוח פורום בתפוז בנושא הזה של ילדים להורים הומו-לסביים. אני זוכרת שכשזה נודע לי, פחות משהיה איכפת לי שהוא כזה, הרגשתי נבגדת. הרגשתי שהאדם שאני חושבת שאני מכירה כמעט 24 שנה, הוא לא באמת האדם שאני מכירה. זה היה המשבר הגדול שלי. אני לא חוששת מתגובות של אחרים, הם לא באמת מעניינים אותי. הקושי בלהיחשף נובע מכמה דברים: 1. זה באמת לא עניינו של מי שממולי. 2. אני עצמאית. יש לי הרבה מכרים וקולגות שהם גם בחזקת שותפים לדרך וגם בחזקת חברים (בעיקר חברות). לפעמים מאוד בא לי לשתף אותם (נגיד, ואני מספרת משהו על ההורים שלי או על אבא שלי בפרט), ואני יודעת שזה לא ישנה את תפיסתם אותי אבל שוב, אני תוהה, למה זה עניינים. העניין איתי שאני מאוד אוהבת לשתף אנשים בחיי, וזה מקום שאני שמה בו גבול מאוד ברור. המקצוע שאני עובדת בו גם דורש היחשפות מאוד גדולה שלי. האם מי שבא לבקש ממני סעד צריך לדעת שאבא שלי כזה? ודבר אחרון- לטוב ולרע, ההחלטה על היציאה מהארון היא של אבא שלי. יש סביבו אנשים שיודעים ויש כאלו שגם לא. למה אני צריכה להיות זאת שמוציאה אותו מהארון?

yosef 30

New member
היי רוחות של שינוי

ראשית אני רוצה להודות לך השיתוף, נשמע שזו חוויה מאוד לא קלה עבורך - ואת הפגיעות שומעים מאוד ברור. את אומרת שהרגשת נבגדת כשאבא שלך ייצא מהארון - כי זה לא האדם שאת מכירה 24 שנה. האם את חושבת שיש מישהו בעולם הזה שמכיר אותך בדיוק אבל בדיוק כפי שאת!? מכיר את עולם התשוקות שלך, הרצונות שלך, המחשבות שלך, הפחדים שלך? אני לא מזלזל חלילה באכזבה שלך ובתחושת הבגידה שלך. אני חושב שהרבה חבר'ה בגיל שלך ושלי, חשים וחווים את אותה אכזבה מההורים, כשפתאום ההורים לא מגיבים והם לא כמו ההורים האידיאלים שיש לנו בראש, אז אנחנו מתאכזבים מהם. הורה הוא לא דבר מושלם. גם לו יש עולם פנימי משל עצמו. לחלק מההורים אולי נראה שיש יותר כוח, כי מה שמניע אותם זה הדאגה לילד והרצון לספק לו את הצרכים, אך יש צרכים שהילד לומד לדאוג לעצמו. אף אחד לא אומר שזה מעניין מהן ההעדפות של אבא שלך, אך אם לך זה מציק ויש לך חברים, שאת מרגישה שאת כיולה לשתף אותם, אז תשתפי, תתפרקי, אף אחד לא ייראה בזה "כישלון" שלך, או של משפחתך. מה באמת מפריע לך לשתף? ממה את באמת פוחדת? האם את עדיין בתחושה של אכזבה ממנו? האם שיתפת אותו בתחושותייך? אתם מדברים? אם אתה עובדת במקום שבו יש חשיפה, אז מה ייחשבו כל החברם במעגל הזה שהם חושפים את עצמם ואת לא? האם את "מאכזבת" אותם כמו שאביך איכזב אותך? ודבר אחרון לטוב או לרע - את יודעת כשאני יצאתי מהארון אמרתי שאני מכניס את ההורים והמשפחה שלי לארון, רוב המשפחה שלי מרגישה חופשי לדבר איתי על זה ועם אחרים, אבא שלי ואמא שלי לא מספרים ולא אומרים. זו בחירה שלהם. כי הם רואים שאני חי נהדר עם זה, טוב לי ואני מאושר בחלקי. האם את רוצה להמשיך להישאר בארון? ובנושא הפורום אני חושב שזה אחלה רעיון, כל הכבוד על היוזמה, בהחלט יהיה לך קהל ייעד רחב וגדול. אך מהי המטרה שלך האמיתי מאחורי הפורום הזה? מה אתה רוצה להביע בזה? איזה מין מקום הוא יהיה עבורך? באהבה גדולה יוסף.

היי יוסף.

משעשע שהפתיחה היא אותה פתיחה כל פעם... אתה מעלה דברים מעניינים. בדר"כ זה לא "מציק" לי, וכמו שזה עולה כך זה גם עובר. אבל אולי, בתהליכי החיים שאני עוברת משהו צף ועולה ודורש התייחסות. אין לי ספק שאיש (כולל אני עצמי) לא מכיר אותי ב- 100%, ולשימחתי, האכזבות מההורים שלי היו נחלתי מגיל מאוד צעיר. מעולם לא ראיתי בהורי דמויות תומכות ומודלים לחיקוי והדבר האחרון שהם היו, זה דמויות אידיאליות. האכזבה שלי נבעה מכך שראיתי את עצמי (ואכן בנאיביות רבה) כבת שהכי קרובה אליו והכי קשורה אליו והוא אלי והתבדתי. האכזבה שלי נבעה מכך שלאבא שלי לא היו "ביצים" לספר לי שהוא כזה והדבר נודע לי מתוך זה שאחותי לא יכלה להכיל את "הסוד" (שהיא גילתה לגמרי במקרה) והכריחה אותי להכריח את אמא שלי לספר לי (אבא שלי היה אז בחו"ל). אחותי ניסתה להכריח את אבא שלי והוא סירב. ואת ה"אמת" על אבא שלי שמעתי מאמא שלי, שלטעמי אז (וגם היום) זה ממש לא היה תפקידה. מי שממש קרוב אלי יודע. זה לא סוד איום שאני מחביאה בארון. מעניין שבחרת במילה "כישלון". היא ממש לא מדברת אלי. לא חושבת שההגדרה המינית היא כישלון. נהפוך הוא, כשנודע לי שאבא שלי הוא כזה הייתי שמחה עבורו שהוא מצא את מקומו. אבא שלי לא איכזב אותו מהיותו הומוסקסואל. אם כבר, הוא איכזב אותי שלקח לו כמעט 50 שנה להגיע למסקנה הזאת, ואין לי ספק שהחיים שלו וגם שלי היו נראים אחרת אם הוא היה מודה בזה עוד קודם. אבל למעשה, המקום הזה, חוסר המודעות שלו, חוסר החיבור שלו למיניות שלו, לאמא שלי ועוד וכל מה שהוא הנחיל לי בזה לטוב ולרע מאפשרים לי להיות אני. ובגדול אני אוהבת את מי שאני, אז אני לא מאוכזבת מאבא שלי, לפחות לא מהחלק הזה של המיניות. מבטיחה לך שרמת החשיפה של הקולגות שלי לא מגיעה למקום הזה. מעבר לכך, במקצועי, תפקידי להכיל אנשים אחרים ומקסימום לתת להם דוגמאות מהחיים. זה לא התפקיד שלי להפיל עליהם את החיים שלי. ובמקום שאני ממש משתוקקת לעשות זאת, אני עוצרת. בשביל שתבין את הקושי במידת החשיפה אני אתן לך דוגמא. תחשוב על זה כאילו אני איריס קול (אני לא, אבל בשביל הדוגמא). פעמים רבות, כדי לאפשר למרואיינים שלה להבין דברים על החיים שלהם, היא נותנת דוגמא על עצמה ועל חייה. אני לא חושבת שהיא הייתה מספרת בריש גלי ברדיו שאבא שלה הומו. בנוסף, ברגע שהיא תספר זה לא רק שהיא יוצאת מהארון, היא גם מוציאה את אבא שלה מהארון. ואולי הוא לא רוצה? אולי מספיק לו מי שמסביבו? אני לא איריס קול, ואני עדיין לא מפורסמת כמוה. אבל אני בדרך...
ואני עושה דברים קצת דומים למה שהיא עושה. ומכאן הרגישות ומכאן גם הקושי. ולגבי הפורום, אני לא יודעת מה המטרה האמיתית. סביר להניח שהמטרה האמיתית היא לחלוק עם אנשים את מה שעברתי, את מה שהם עוברים ולתת תמיכה מסוג אחר. לכם יש ארגון (אם אני לא טועה), יש קבוצות תמיכה להורים לילדים הומו-לסביים, מה עם תמיכה (אם צריך, אולי לא) לילדים להורים הומו-לסביים?

yosef 30

New member
מי אני ומה שמי../images/Emo35.gif

זהו שברתי את הפתיחה הדומה בכל פעם
). ראשית אנירוצה לומר לך ש קראתי את ההודעה שלך חיוך קטן שמסמל נעימות. יש משהו מאוד נעים בדרך בה את כותבת. אז אני מבין שאת כן מדברת עם אנשים על ה"....."(לא יודע אם לומר קושי, בלבול, אכזבה - את מוזמנת להשלים) שלך עם היציאה של אביך מהארון. אני שומע שוב את האמביולנטיות שלך, מצד אחד אני שומע ביקורת (דיי חזקה) על כך שלא היה לו את "הביצים" לצאת מהארון, ביקורת על כך שהוא לא היה מחובר למיניות שלו, לקשר שלו ולאמון בינו לבין אימך. ומצד שני את שמחה בשבילו שהוא מצא את מקומו ואת החיבור והאומץ להיות הוא. האם חשבת כמה קשה להיות אתה, בלי שום קשר לזהותך המינית? כמה פעמיים אנחנו רוצים לעשות דברים וחוששים מביקורתיות של הסביבה, משפחה, חברים, עבודה ומסגרות נוספות. ומה קורה בסופו של דבר
שום דבר
אנחנו משתתקים ולא עושים כלום, וכמובן שיש אכזבה גדולה מעצמנו ומהסובב אותנו. על אחת כמה וכמה כשאתה נשוי ובעל משפח , ופתאום זה מכה בך כמו ברק ביום בהיר או ביום חורפי
, התהליך הוא קשב ומפחיד. ישנם אנשים שעד היום נמצאים בזוגיות שלהם ומשקרים לעצמם ולמשפחות שלהם. אני חלילה לא מבקר אותם או שופט, רק עצוב בשביל כל מי שנוגע בדבר שכך הם פני הדברים. הלוואי והיה לנו את הכוח לשנות ולהשתנות עם מינימום של פגיעה באחרים. את יכולה להסתכל על אביך כמי ששם בצד את התשוקות שלו, הרצונות שלו, המאווים שלו, בצד לטובת כל בני הבית, לטובתך ולטובת אחותך וגם אימך, אולי הוא לא רצה לדאוג רק לעצמו ולתת ביטוי למיניות שלו, רק בשביל שהוא יהנה. אני חושב שזה מראה עד כמה הוא חשב עליכן, רצה בטובתכם וכו', גם זו יכולה להיות נקודת מבט נוספת. ולכן הפירוש שלך ל"לא היו לו את הביצים" לספר..... הוא לא בהכרח נכון. אולי יש בתוכך עדיין כעס שמסרב להתשחרר, אך ברגע שקצת תפתחי את ליבך ותנסי באמת להבין מה עבר עליו כל אותם שנים, תוכלי למצוא אמפטיה ואהבה כלפיו. לא קל לחיות בתוך "ארון קבורה מזכוכית" ולהביט על העולם מתוכו ולא לגעת בו. יכול להיות שהוא לא סיפר לך כי הוא פחד, כי הוא מרגיש גם מאוד קרוב אליך ופחד לאכזב אותך. אווי אני לא רמחם עליו מה עבר לו בראשו באותם רגעים. אין ספק שאם הוא היה יוצא מהארון מוקדם יותר החיים שלך היו נראים אחרת. אך את לא יודעת איך בדיוק הם היו, כך שבחיים לפעמיים אומרים "די לצרה בשעתה" אין לך מושג איך החיים היו יכולים להיראות. קחי את המ שיש לך עכשיו, אימרי תודה, ושפרי אותם למקום שאת רוצה שיהיו, הפכי את חייך למה שאת רוצה ואל תחכי כמו אביך 50 שנה. זה הרגע
בקשר לעבודה שלך..... את לא חייבת תמיד להביא דוגמא אישית, תמיד את יכולה לומר שבמקרה אתמול דיברת עם מישהי על המקרה הזה, או לומר שקראת מאמר ואת לא זוכרת איפה.... או ש..."איש חכם יפני היה אומר.....". את נשמעת יל יצירתית מאוד, בקטע הזה אני סומך עליך. את אבא שלך תשאירי לעצמך
הוא שלך. ועכשיו יוסף הולך להתקלח מישהו בדרך......
. לילה טוב וזה אכן הזמן לשינוי חיבוק גדול יוסף.

חייבת להבהיר משהו.

אין לי בעיה עם זה שאבא שלי הומוסקסואל. ההדגשה באה מכיוון שנדמה לי שלכולם ברור שזאת הבעיה שלי, ומבחינתי זה ממש לא מפריע ולא רלוונטי לחיי. קראתי את מה שכתבת והאמת, גרמת לי לחשוב, ועל כך תודה!
אני חושבת שעדיין לא סלחתי על זה שלא הוא זה שסיפר לי על כך. לגבי האבא המתחשב- לא קונה את זה! די בטוחה שהוא פשוט לא הסכים להיות מודע לזה. אין לי ספק שהוא היה צריך לעבור תהליך עם עצמו. אבל אבא שלי הוא לא מאלא שחושבים קודם על משפחה (למרות ובלי קשר, הוא מאוד אוהב אותנו). ולגבי העבודה שלי- אני תמיד חייבת להביא דוגמא אישית- אחרת זה לא אותנטי וזה לא אני, ואם יש משהו שלמדתי מאבא שלי שהכי חשוב זה להיות אתה. ממה שכתבת הבנתי משהו מאוד חשוב עבורי על סליחה, על למידה מהעבר ועוד. מקווה שהיה לך ערב מקסים. שבת מקסימה. יעל

בופיק

New member
היי רוחות של שינוי

דבר ראשון, הכתיבה שלך מלאה כנות וזה מאוד נוגע ללב לקורא את הכנות הזאת, הלבטים התהיות (מקווה שככה כותבים) נראה מהכתיבה שלך שאת נעה בין האכזבה מכך שלא סיפר לך את האמת שהוא הומו ושהידיעה גם לא באה ממנו ומצד שני את מקבלת אותו ... אני חושבת שחלק מאוד גדול מתפקיד ההורים זה להגן עלינו, ונראה לי שהוא לא סיפר לך גם כי זה מאוד קשה באופן אישי לספר ולחשוף את עצמך עם כל אהבה, וגם אולי כי הוא רצה להגן עליך מתגובות החברה... לפעמיים דווקא לאנשים שאנחנו הכי קורבים והכי אוהבים אני מספרים אחרונים או אפילו מספרים דרך מישהו אחר, כי אנחנו פשוט מפחדים לאבד את אותו אדם קרוב, מפחדים מהתגובה שלו, מפחדים לאכזב אותו... אני לא יודעת מה היו הסיבות של אבא שלך שלקח לו 50 שנה לגלות את זה על עצמו, אבל מנסיוני האישיי גם להודות בפני עצמך שאתה הומו או לסבית זה מאוד קשה ויש לך "ריבים" מאוד קשים עם עצמך... אתה כאילו בורח מעצמך כדי לא להתעמת עם זה שאתה הומו או לסבית.. וכשאתה נמצא בחיק משפחה זה עוד יותר קשה כי יש לך אחריות לעוד אנשים, אתה לא הופך את העולם רק של עצמך אלא גם את העולם של המשפחה שלך דבר שמשפיע המון על התהליך והקבלה. מקווה שקצת עזרתי ... שיהיה לך יום טוב ונפלא שלך בופיק

היי סידוני.

כשאבא שלי "יצא" מהארון אני הייתי בת 24. אבא שלי היה צריך שיקרו לו כמה דברים חשובים בחיים כדי להעיז לגלות את עצמו לעצמו ואח"כ לעולם. הוא היה נשוי כמעט 20 שנה ואנחנו 4 ילדים. מעטים מאוד האנשים סביבי שיודעים שאני בת של אבא הומוסקסואל. לא כי אני מתביישת בזה, אלא כי אני לא תמיד בטוחה מה זה עניינו של מי שממולי. למרות שלפעמים בא לי לצרוח את זה, כי זה חלק ממי שאני ומסביר המון על החיים שלי ובעיקר על החיים שעברתי. יש לי אחות קטנה יותר. כמעט כולם מסביבה יודעים שהיא בת של... ממה שהיא מספרת אין לזה השפעה חברתית שונה (למרות שבאופן מפתיע החברה הכי טובה שלה לא יודעת מזה). יחד עם זאת, אמא שלי דאגה כבר מיסודי לספר לכולם ובמקביל לתמוך בה ושכולם יתמכו בה.

אני חושב שבארץ אין ארגון אבות הומואים, אבל...

באמריקה יש. אולי תוכלי לקבל התרשמות מהפעילות שלהם ב- פורום. כשהרצתי בגוגל GAY FATHERS קבלתי עוד כמה תוצאות.

אם כל הכבוד...

האבות/ אימהות פחות מעניינים אותי. מעניינים אותי יותר הילדים שלהם... אלו שנולדו לזה ועוד יותר, אלו שפתאום גילו את זה.

sidoni

New member
קודם כל תודה על התשובה..

ילדים שאני מכיר די קטנים על מנת לענות לפורום אבל אני משוכנע שאולי דרך האירגונים והעמותות תוכלי לליצור קשר עם ילדים (גדולים יותר )... אם בא לך לשתף אותנו לכוון אותי לפחות ממקום של תחושות אשמח . ערב נעים סידון

אני די מסכים עם הסידון

מרבית הילדים שאני מכיר או בעיקר שמעתי עליהם הם קטנים מידי בשביל פורום, יתכן ואני טועה אבל זאת ההרגשה שלי. כן הייתי בודק בפורום הורות הומו לסבית או בזה של תהיל"ה אולי יש להם יותר אינפורמציה מאשר לנו. סידוני, אמרתי לך כבר שאני מחבב אותך?

sidoni

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif ממש הסמקתי ....

לא לא אמרת לי את זה אף פעם.......וידוי.... גם אני מחבב אותך א י ת י ו ש ........

סקיוקר

New member
שלום לך רוחות של שינוי

יש תפיסה, ואכן התייחסו אליה קודמי, שכשהילד יוצא מהארון הוריו נכנסים אליו. ואז הם עוברים תהליך (מורכב / אישי...) ובסופו מיישרים איזשהו קו עם הבן. המקרה שלך שונה וגם דומה. ואכן קל יותר למצוא פעוטות עם אב/אם חד-מיניים מאשר אנשים מבוגרים יותר.זו מציאות שעדיין, ככל הידוע לי, לא מצאה ביטוי מחקרי. כדאי לך לדבר עם אבא ולראות איך הוא חי עם נטיותיו? האם הוא שלם יותר/מאושר יותר? ; מה היו השיקולים שעיכבו אותו? וכו'... באם אבא חי בשלום עם עצמו אולי יהיה לך קל יותר להשלים עם העניין? אולי כדאי לשאול אותו מה דעתו לגבי היציאה שלך או של אחייך מהארון?

E W

New member
יש כמה....

תמצאי יותר ילדים בפורום הורות הומו-לסבית השכן. לבן שלי יש אבא הומו, ולמרות גילו הצעיר (6 בסך הכל) הוא יודע להתבטא בנושא היטב. אני משער שבעוד שנים מעטות הוא יכתוב בפורום כמו שאת רוצה שיהיה..... לבן שלי ממש לא אכפת אם אבא הומו, ואם החבר של אבא הומו, העיקר שאוהבים אותו והוא מקבל מתנות (אבל לא כל הזמן...). ואם את שואלת איך הוא מקבל את זה, אני חושב שהשיחה האחרונה שלנו (שלו, בעלי ואני) איתו ביום שישי האחרון מסכמת את הכל: "אבא, מתי אתה ו*** תתחתנו ויהיה לי אח או אחות שיהיו גם הילד שלכם?" בפורום הורות הומו-לסבית יש ילדים גדולים יותר.

לי יש ילד

אבל זה לא שיצאתי מהארון לפניו, הוא בא לתוך מסגרת של שני אבאים, והוא לא מכיר בכלל אפשרות אחרת בשבילו.

למעלה