שאלה

שאלה

אם הצואה שלי בצבע חום כהה מאוד, קרוב לשחור, ובדרך כלל זה הרבה יותר בהיר, מה זה אומר? זה יכול להיות קשור לכדורי ברזל שאני לוקחת? תודה מראש לעונים.

כדורי ברזל וגורמים נוספים.

כדורי ברזל, אכן כפי שציינה אור, יכולים לגרום לצואה להיות שחורה, אפשרויות נוספות לצואה שחורה הן, דימום ממערכת העיכל העליונה, אשר גורם לדם שאינו טרי להתערבב בצואה. גם מאכלים מסויימים עשויים להיות הגורם. ממליצה לגשת לרופא המשפחה שיחליט האם יש מקום להמליץ על בדיקות של דם סמוי בצואה. כל טוב. שירי.

מכדורי ברזל../images/Emo13.gif

דם סמוי בצואה בגיל שלה זה קצת מוגזם. אבל, אין יותר מהר לדעת מאשר להפסיק כדורי ברזל יום-יומיים, ולראות אם יש הבדל. אלא אם את אחריניתוח או מצב ההמוגלבין שלך והברזל בגוף במצב שאסור לך להפיק. שוב, זו שאלה לרופא, ולא צריך להתחיל לחפש מחלות קשות לפני שבודקים את הדבר הפשוט של תגובת הברזל המוכרת. בריאות טובה אריאלה

דם סמוי.

א. השואלת לא ציינה את גילה בהודעתה. אני מבינה שנכנסת לכרטיסה האישי, מה שאני לא עשיתי עד שציינת את עניין הגיל. ב. תתפלאי, אבל כבר ראיתי נערות [בעיקר] צעירות יותר בגיל, אשר סבלו מדימום של מערכת העיכול העליונה והדבר בא לביטוי גם בצואה כהה. ג. כדורי הברזל הם ללא ספק, האפשרות הכי סבירה, לאור דיווחה על השימוש בהם, אך תמיד קיים סיכוי, גם אם הוא קלוש, לאפשרויות האחרות שציינתי. ד. חשוב להבין מתי בדיוק החלה התופעה, בייחס לתקופת לקיחת הכדורים, פרט שלא צויין. ה. ההצעה, לעשות הפסקה בכדורים ולבדוק האם יש שינוי, היא הצעה טובה. ו. הרבה אושר ובריאות שירי.

למעלה