שאלה

שאלה

שלום, יש לי בעייה : אתמול פוטרתי. עקב כדור שלג שלא ניתן היה לעצור כנראה. יחסים של השפלה וזלזול מצד בעלת כוח בעבודה - (אשר חששה מאוד למעמדה בעקבות כניסתי לתפקיד) - ובעקבות כך אי שתיקה שלי - הביאו את הבוס לפטר אותי. שיא השיאים היה בצעקות שלה אליי מול אנשים - וצעקות חזרה שלי שלא תצעק. מאז היתה מלחמה קרה ואסיפת אנשים על ידה נגדי. אני מצידי - עד כמה שאני לא "יחצ"נית גדולה" - ניסיתי להיות הכי ידידותית שאפשר - עם כולם. אני נמנעתי מלספר לבוס על מנת לא ליצור רושם רע כבר בהתחלה. שלא יאמר "זו רק התחילה וכבר בעיות"... זו לא פעם ראשונה שזה פוגש אותי. אהבתי מאוד מאוד מאוד את העבודה. מישהוא אולי יכול לעזור עם תובנה לפעם הבאה ? אני כל פעם מאבדת את מטה לחמי ומקור כבודי העצמי !!! מה יהיה איתי ??? מה לתקן שלא יקרה שוב ? מה עשיתי לא נכון ?

את

אומרת שזו לא הפעם הראשונה שזה פוגש אותך. על מנת שבעתיד לא תאבדי את מקור לחמך וכבודך. רצוי שתלכי לסדנת תקשורת. שם תעלי את הבעיה, ותקבלי פידבקים שיעזרו לך. כמו כן תתיעצי עם חברות, את מוזמנת לעלות גם בפורום סיטואציות שקרו. ננסה לשכתב אותן, כך שבפעם הבאה תתנהגי לפיהן. צעד ראשון לקראת הפיתרון כבר עשית, והוא המודעות לכך שיש לך בעיה.

שושה51

New member
לא נתת אינפורמציה

כדי לנסות לעזור לך שמיקרים מסוג זה לא יישנו בעתיד.

dudusch

New member
בעל המאה הוא בעל הדיעה...

לפעמים צריך להיות חכמים ולא צודקים... יכול להיות שאת מכירה את העבודה טוב יותר מאותה מנהלת, יכול להיות שאת מגלה סרבנות ומרדנות בסמכותה בצורה שגורמת לה לחשוש שאם לא "תשבור" אותך, מחר מחרתיים תקבל ריקושטים גם מעובדים אחרים. המטרה העליונה של הבוס היא שמה שעבד עד עתה, ימשיך לעבוד. אם את נכנסת לאחרונה ואת האפון הסורר בתרמיל, הוא יעדיף (מן הסתם) להוציא אותך ולהחזיר את השקט, מאשר להוציא את אותה מנהלת או לקרוא אותה לסדר, מה שיכול לשדר חוסר אמון בה וביכולותיה כלפיכם. זה שהיא צעקה עלייך היה לא תקין לדעתי לחלוטין, אבל זה לא מחייב שאת תשיבי לה בצעקות. נכון, לא נעים לספוג צעקות, האגו שלך מתקומם, הצדקנות שלך מרימה ראש ואת כולך רותחת. אבל מצד שני עלייך לחשוב מה מוטל על הכף. אין לך קואליציה שתספק לך את הגב הנדרש (נגיד עובדים אחרים שמכירים אותך ואותה ויכולים לבוא למנהל ולהעיד שהיא מעכירה את האווירה וכו'), ומצד שני, רוב הסיכויים שהבוס יגבה אותה, כמנהלת ולא אותך. יכולת לגשת אליה כמה דקות מאוחר יותר, ולהעיר לה שהיא יכולה להשיג תוצאות טובות יותר אם תעיר לך בצורה עיניינית, שקטה, ולא בקולי קולות מול לקוחות או עובדים אחרים.

למעלה